Aplicațiile de învățare de la distanță au colectat datele copiilor în timpul pandemiei

Remote Learning Apps Harvesting Data Featured
⏱️ 4 min read

Vina este pusă pe guvernele care au pus în grabă acest plan în acțiune care a dus la aplicațiile de învățare de la distanță care recoltează datele copiilor în timpul pandemiei. Toată lumea poate fi de acord că a fost o perioadă dificilă și se pare că multe companii terțe profitau de pe urma datelor studenților.

Planurile pripite de învățare de la distanță

Horoscop chinezesc 2023 anul iepure...
Horoscop chinezesc 2023 anul iepurelui de apă neagră.

Dacă te întorci cu doi ani la începutul pandemiei, toată lumea era stresată și nimeni nu știa ce să facă. Școlile erau goale, dar copiii nu puteau fi ținuți în afara școlii pe termen nelimitat. Guvernele au stabilit rapid planuri pentru a preda studenților de la distanță. Copiii ar învăța pe computerele lor de acasă, iar profesorii ar educa în același mod.

Aplicații de învățare de la distanță Recoltarea datelor Harvard
Sursa imaginii: Unsplash

Dar, deoarece aceste planuri au fost întocmite în grabă, nu s-a avut grijă să se asigure că aplicațiile și serviciile de învățare la distanță sunt sigure. Unele dintre ele nici măcar nu erau destinate copiilor. Cel mai probabil a fost doar neglijent și nu ceva sinistru în plan.

Organizația non-profit Human Rights Watch, printr-o cercetare pe o perioadă de șase luni în 2021, a aflat că multe dintre aplicațiile și serviciile utilizate pentru învățarea la distanță au fost fie culegerea datelor copiilor sau monitorizarea lor în secret.

Recoltarea datelor

În cele 49 de țări din studiul Human Rights Watch, 146 din cele 164 de aplicații și servicii de învățare la distanță (numite produse EdTech în raport) au putut monitoriza elevii sau părinții lor de la distanță, iar unele au profitat de această opțiune.

Cea mai flagrantă descoperire a Human Rights Watch a fost că acele 146 de aplicații sau servicii de învățare la distanță fie au trimis, fie au dat acces la datele copiilor către 196 de companii terțe, multe dintre ele fiind agenți de publicitate. Cercetătorii au continuat să spună„Spunând altfel, s-a descoperit că numărul companiilor AdTech care primesc date despre copii este mult mai mare decât companiile EdTech care le trimit aceste date.”

Aplicații de învățare la distanță Recoltarea datelor Profesor
Sursa imaginii: Unsplash

Ei au mai remarcat: „În procesul de aprobare și de asigurare a adoptării lor pe scară largă în timpul închiderii școlilor cauzate de COVID-19, guvernele au transferat adevăratele costuri ale furnizării de educație online asupra copiilor, care au fost forțați fără să știe să plătească pentru învățarea lor cu dreptul la acces la confidențialitate. informație și, eventual, libertatea de gândire.”

O mare parte din EdTech în care guvernele aveau încredere pentru a gestiona educația copiilor au inclus Zoom, Microsoft Teams și Cisco Webex. Acestea au fost create pentru afaceri – nu pentru educație. Dar unele dintre aplicațiile care erau menite să fie folosite de copii foloseau trackere care trimiteau date către alte companii, cum ar fi Meta și Google.

Tehnologiile de urmărire nu au urmărit doar copiii în timp ce studiau, ci i-au urmărit atunci când erau implicați în alte activități pe internet și nu în timpul orelor de curs. O parte din urmărirea a fost imposibil de scos de pe dispozitive. Multe dintre aplicațiile și serviciile de învățare la distanță au trimis datele culese agenților de publicitate „specializați în publicitate comportamentală sau ai căror algoritmi determină ceea ce văd copiii online”.

Aplicații de învățare la distanță Căști pentru colectarea datelor
Sursa imaginii: Unsplash

Incredibil, 39 din cele 42 de guverne care au oferit educație online prin crearea propriilor aplicații și servicii de învățare la distanță au manipulat greșit datele studenților, riscând sau încălcând drepturile acestora. Și mai rău, copiii au fost obligați să folosească aceste produse.

Human Rights Watch recomandă ca „guvernele să efectueze audituri privind confidențialitatea datelor ale EdTech aprobate pentru învățarea copiilor în timpul pandemiei, să-i elimine pe cei care nu au eșuat aceste audituri și să notifice și să îndrume imediat școlile, profesorii, părinții și copiii afectați pentru a preveni colectarea ulterioară și utilizarea abuzivă. a datelor copiilor.”

Dacă doriți să preluați mai mult control asupra a ceea ce văd copiii dvs. online, consultați aceste site-uri unde puteți găsi cărți online gratuite pentru copii.

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x