Aplicațiile de navigație îi înrăutățesc pe oameni la navigare?

Aplicațiile de navigație îi înrăutățesc pe oameni la navigare?

⌛ Reading Time: 5 minutes

Aplicațiile de navigare au deschis o lume cu totul nouă pentru majoritatea dintre noi. Când ați preluat ultima dată o hartă de hârtie din cutia de mănuși pentru a naviga la destinație? Deși există, cu siguranță, niște stalori acolo, majoritatea au folosit probabil GPS de câțiva ani în acest moment.

Dar un articol recent afirmă că aplicațiile de navigare ne înrăutățesc la navigare. Confortul acestor aplicații ne-a făcut să uităm de lecțiile pe care le-am obținut pe tot parcursul vieții și de abilitățile naturale cu care ne-am născut? Aplicațiile de navigare îi înrăutățesc pe oameni la navigare?

Opinia noastră

Phil este „Sunt de părere că nu TOATE experiențele umane trebuie să fie mediate tot timpul prin tehnologie”. El crede că oamenii ar trebui să folosească stilou și hârtie de modă veche la fel de des ca Adobe Illustrator. Încă mai găsește bucurie scriind cu un stilou într-un caiet. De fapt, este suspect de persoanele care ar prefera să folosească instrumentele digitale decât manualele, atunci când acestea din urmă ar fi mai ușoare și mai rapide. El crede asta „Îți șterge creierul / creativitatea / învățarea” și că noi încă „Avem nevoie de angajament fizic cu instrumente pentru a ne activa subconștientul”.

De fapt, a făcut cercetări în acest sens și spune că problema cu urmărirea navigației prin satelit este că te bazezi pe comenzi mai degrabă decât să-ți găsești drumul și poate duce la a nu-ți putea găsi drumul fără ajutor digital. El îl compară cu persoanele care folosesc verificarea ortografică / corecția automată și modul în care vă poate elimina abilitatea de a scrie, folosind verificarea ortografică ca o cârjă. Cu toate acestea, el crede că dacă trebuie să ajungi undeva repede, „Ai fi un prost prost” să nu utilizați GPS.

Sayak spune că prima dată când a învățat să opereze navigarea prin GPS Google a fost la München, Germania, în timp ce făcea rucsacuri prin Europa. El a fost întotdeauna oarecum sărac la citirea hărților și la folosirea unei busole, „Dar orice invenție care vă permite să„ măriți ”într-un loc și să dați indicații punct-la-punct este pur și simplu cel mai bun lucru de când ați făcut felii de pâine.” Nu-și poate imagina mișcarea de un centimetru fără GPS.

Cu toate acestea, el nu crede că oamenii ar trebui să renunțe la ai lor „Capacitate de locomoție independentă pentru un software”. De asemenea, el găsește că navigarea prin GPS a scăpat distracția de a călători oarecum, deoarece este mai mecanică acum. Știți deja tot ce trebuie văzut înainte de a ajunge la o nouă destinație. Prima dată când a călătorit prin Thailanda a fost înainte de smartphone-uri și și-a pierdut cartea cu hărți, dar pierderea a făcut parte din călătorie.

Damien spune „Nu aplicațiile de navigație îi fac pe oameni răi la navigare, ci oamenii sunt răi la navigarea de la început, cu și fără aplicații.” Aplicațiile sunt doar pentru a vă ajuta. A învățat abilități de citire a hărților și de navigare când era tânăr cercetaș și acum folosește Google Maps atunci când trebuie să meargă mai repede într-o locație nouă. Dar fără aplicații de navigație, el ar putea totuși să ajungă acolo. Ar dura mult mai mult.

Andrew consideră că aplicațiile de navigație îl fac să știe mai bine ce este în jurul său. El a mai petrecut câțiva ani navigând fără GPS când era tânăr, deoarece părinții lui nu aveau de gând să plătească pentru un plan de date pentru smartphone. Dar crede că știe „Întinderea pământului” mai bine acum cu hărțile electronice. El îl vede doar ca pe un instrument care îl ajută să se deplaseze mai repede.

In orice caz, „Știința spune practic că te înrăutățește dacă folosești direcții pas cu pas.” El crede că asta ne împiedică capacitatea de a crea hărți mentale și ne afectează abilitățile de navigație în sens general. El încearcă să folosească aplicațiile de navigare ca instrument de orientare atunci când merge, dar când conduce, „Toate pariurile sunt dezactivate” așa cum recunoaște, a făcut-o „Habar n-am unde sunt jumătate din timp”.

Miguel este înclinat să utilizeze GPS numai într-o locație nouă. Uneori la „Contracarează posibilitatea dependenței GPS” iad „Explorează fără scop un oraș într-un weekend” în timp ce este pe bicicletă și își găsește drumul înapoi folosindu-se de al său „Simțul orientării și reperele familiare”.

Simon nu este un fan al utilizării navigației atunci când vă plimbați prin oraș. Îi place să asculte podcast-uri în timp ce merge, și „Nimic nu strică mai mult starea de spirit decât mi-a spus doamna care oprește totul să dau un colț!” El folosește Google Maps pentru a planifica traseele și multe altele ca instrument, în caz contrar merge după nume de drumuri și repere pentru a-l ajuta să-l ghideze.

scriitori-opinie-navigare-aplicații-iPad

El gândește, urmând pur și simplu navigarea pas cu pas „Oprește creierul și nu exercită acei mușchi mentali asociați cu găsirea drumului”. El crede că este mai distractiv să o faci singur.

Alex s-a mutat recent într-un oraș nou, așa că încă își găsește drumul. Nu putea ajunge nicăieri fără GPS-ul său, deoarece încă nu știe încotro merge. Dar a descoperit că GPS-ul îl ajută „Înțelegeți cum se conectează diferite drumuri, precum și cele mai bune modalități de a călători”. Nu este sigur că va fi încrezător încercând să urmeze instrucțiunile scrise în acest moment.

El adaugă că atunci când vă planificați ruta printr-o hartă, nu puteți spune cum vor fi condițiile drumului, în timp ce GPS-ul oferă acest lucru, ceea ce reprezintă o îmbunătățire imensă pentru planificarea traseului.

M-am gândit la același lucru ca Phil, comparându-l cu utilizarea verificării ortografice. Voi adăuga, de asemenea, că există două moduri diferite de a naviga cu o aplicație. Sorei mele îi place navigarea pas cu pas ghidată de voce. Prefer mult să-l mapez înainte să merg cu o aplicație și să-mi fac o idee despre traseu, apoi să urmez acel traseu în cap și să mă întorc cu aplicația când trebuie să vizualizez.

Îi îngreunează pe mine și pe ea să comunicăm în timp ce conducem împreună undeva. Ea vrea să navighez, dar să o fac așa cum se simte confortabil, în timp ce eu nu o pot face așa. Trebuie să urmez o hartă, nu indicații. A dus la o perioadă nebună pentru noi că ne referim în continuare la încercarea de a ajunge la aeroportul din Atlanta pentru a prinde un zbor înapoi acasă prin construcția de drumuri. Am crezut că vom pierde avionul spre casă.

Opinia ta

Ce tip de navigator sunteți? Asculti vocea sau folosești doar o aplicație de navigare ca instrument pentru a-ți urmări traseul? Aplicațiile de navigare îi înrăutățesc pe oameni la navigare? Alăturați-vă conversației noastre în comentariile de mai jos.