Dosarul AppData include setările aplicației, fișiere și date unice pentru aplicațiile de pe computerul dvs. Windows. Dosarul este ascuns în mod implicit în Windows File Explorer și are trei sub-foldere ascunse: Local, LocalLow și Roaming.

Nu veți utiliza acest dosar foarte des, dar aici se află fișierele dvs. importante. De exemplu, marcajele, sesiunile salvate și așa mai departe.

În acest ghid, veți afla cum să găsiți, să afișați și să accesați folderul AppData din Windows.

Ce este folderul AppData?

Aplicațiile din Windows își stochează adesea setările și datele temporare în folderul AppData. Fiecare cont de utilizator Windows are propriul folder AppData. După cum am menționat mai devreme, există trei foldere în AppData – Local, LocalLow și Roaming.

Dosarul Local este utilizat pentru a stoca date care sunt specifice unui singur sistem Windows, ceea ce înseamnă că datele nu sunt sincronizate între mai multe PC-uri.

Folderul LocalLow este același cu folderul Local, cu excepția faptului că este utilizat de aplicațiile cu integritate redusă care rulează cu setări de securitate restricționate, de exemplu, Mozilla Firefox în modul privat.

Dosarul Roaming este utilizat pentru a stoca date care vor fi sincronizate pe mai multe sisteme Windows. Acesta este adesea folosit pentru stocarea setărilor precum marcaje, parole salvate și așa mai departe.

Cum să vizualizați folderul AppData

Există două moduri în care puteți accesa folderul AppData. Puteți să-l accesați manual sau utilizând numele variabilei „AppData”.

Puteți vizualiza manual dosarul AppData accesând folderul Utilizatori, care se află acolo în unitatea C. În cazul meu, calea este C:UsersADMIN.

Apoi, accesați fila „Vizualizare” din partea de sus și bifați caseta de selectare „Elemente ascunse”, așa cum se arată mai jos:

AppData Unde puteti gasi folderul AppData in Windows 10

Acum ar trebui să puteți vedea folderul AppData în folderul dvs. Utilizator.

De asemenea, puteți accesa direct folderul AppData utilizând variabila de sistem AppData. Căutați „Executare” în căutarea Windows așa cum se arată mai jos sau apăsați butonul Windows + R pentru a deschide aplicația Executare.

1611742384 638 AppData Unde puteti gasi folderul AppData in Windows 10

În caseta de text rulați aplicația, introduceți „% AppData%” și faceți clic pe OK. Windows va deschide direct folderul Roaming care se află în folderul AppData.

1611742384 412 AppData Unde puteti gasi folderul AppData in Windows 10

Învelire

După ce ați citit acest ghid, sper că veți putea găsi folderul AppData în computer.

De obicei, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la datele din folderul AppData – de aceea acestea sunt ascunse în mod implicit. Este folosit doar de dezvoltatorii de aplicații pentru a stoca datele necesare cerute de aplicație.

Utilizatorii zilnici de Windows vor trebui să acceseze sau să vizualizeze folderul AppData numai dacă trebuie să creeze o copie de rezervă a datelor aplicației lor.