Apple Hit with Antitrust Investigation for "Sign in with Apple"

Apple a accesat ancheta antitrust pentru „Conectați-vă cu Apple”

⌛ Reading Time: 3 minutes

Apple se confruntă cu o presiune crescândă asupra practicilor sale din App Store. Se confruntă cu procese din partea dezvoltatorilor cu privire la insistența sa că aplicațiile își folosesc modelul de abonament doar sub incendiile puternice de la Facebook pentru a forța aplicațiile să își dezvăluie practicile de confidențialitate a datelor. Este, de asemenea, profund într-o investigație antitrust după mai multe reclamații din partea dezvoltatorilor cu privire la opțiunea „Conectați-vă cu Apple”.

„Conectați-vă cu Apple”

Pentru o perioadă de timp, veți deschide noi aplicații iOS și veți fi confruntați cu opțiuni de conectare cu Google și Facebook. Apple și alți dezvoltatori și-au dorit și acțiunea respectivă.

Începând cu iOS 13, Apple a început să ofere „Conectați-vă cu Apple” (sau „Continuați cu Apple” ca în imaginea de mai jos) lângă opțiunile de conectare cu Google, Facebook și alte aplicații. Există câteva avantaje mari ale utilizării opțiunii Apple. Unul este ușurința evidentă a înscrierii, deoarece nu trebuie să introduceți adresa de e-mail și parola.

Celălalt avantaj este că, dacă se dorește, Apple vă va masca e-mailul și va oferi dezvoltatorului un e-mail de tip burner, protejând confidențialitatea e-mailului. Din motive evidente, dezvoltatorii nu sunt mulțumiți de acest lucru.

Anchetă antitrust

Departamentul de Justiție al SUA investighează reclamațiile dezvoltatorilor cu privire la „Conectați-vă cu Apple”. Unde dezvoltatorii simt că intră antitrustul este cererea Apple ca aplicațiile care oferă opțiunea de a se conecta cu Google, Twitter și Facebook trebuie să ofere și conectarea cu Apple.

Surse cu care au vorbit Informatia a spus că după ce dezvoltatorii s-au plâns anul trecut, autoritățile de reglementare antitrust investighează acum. Ei iau în considerare butonul „Conectați-vă cu Apple” și „alte reguli din App Store care fac dificilă trecerea utilizatorilor la un producător de dispozitive rival”.

Apple Antitrust Sing In

„Celelalte reguli ale App Store” includ taxele pe care dezvoltatorii le percep și restricțiile privind locația și alte urmăriri la care nu sunt supuse aplicațiile implicite Apple.

Fred Sainz, purtătorul de cuvânt al Apple, a declarat că opțiunea „Conectați-vă cu Apple” oferă clienților săi o alternativă axată pe confidențialitate față de celelalte opțiuni.

Unde stă acum

Departamentul Justiției încă investighează și încă nu a decis dacă va completa un proces antitrust împotriva Apple. Facebook și Google au propriile probleme și sonde antitrust. Aceste procese au fost deja intentate.

Autoritățile de reglementare antitrust ale subcomitetului antitrust al sistemului judiciar al Camerei SUA și-au deschis ancheta asupra Apple anul trecut. S-a alăturat altor greutăți din domeniul tehnologiei – Google, Facebook și Amazon – în comparație cu baronii de petrol și magnatele căilor ferate.

Apple Antitrust App Store

Subcomitetul a publicat un raport de 450 de pagini. Acesta a recomandat noi legi antitrust, susținând că Apple avea monopolul asupra distribuției aplicațiilor pe dispozitivele sale.

Apple are mai multe sonde antitrust și în alte țări. Acum lucrează la stingerea incendiilor, deoarece tocmai a făcut o modificare a versiunii beta a iOS 14.5 care va face ca atacurile cu clic zero să fie mult mai puțin reușite.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.