Apple adaugă funcția de permis de conducere în portofel în Arizona

Wallet Drivers License Featured
⏱️ 5 min read

Poate fi dificil atunci când călătorești prin aeroport și trebuie să găsești prin rularea unui bagaj de mână și să păstrezi cartea de îmbarcare, actul de identitate cu fotografie și, în ultimul an sau ceva, un card de vaccinare. Totuși, există ajutor pe drum. Săptămâna aceasta, Apple a lansat o nouă soluție: adăugați permisul de conducere sau ID-ul de stat în aplicația Wallet de pe iPhone împreună cu cartea de îmbarcare digitală și cardul de vaccinare.

Arizona, primul stat care folosește funcția nouă

Apple a anunțat pentru prima dată această caracteristică la Conferința Mondială a Dezvoltatorilor de anul trecut. Nu a fost încă live odată cu lansarea iOS 15 în septembrie, dar Apple a anunțat pe 23 martie că acum este live – în Arizona.

„Suntem încântați să aducem astăzi în Arizona primul permis de conducere și primul act de identitate de stat din Wallet și să oferim cetățenilor din Arizona o modalitate ușoară, sigură și privată de a-și prezenta identitatea atunci când călătoresc, printr-o simplă atingere a iPhone-ului sau Apple Watch.” a anunțat vicepreședintele Apple pentru Apple Pay și Apple Wallet, Jennifer Bailey.

„Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu mai multe state și cu TSA pentru a aduce ID-uri în Wallet utilizatorilor din SUA”

Aplicația Wallet pentru permis de conducere

Acesta ar trebui să fie un bun indiciu despre cât timp va dura lansarea completă. A durat atât de mult pentru a adăuga un stat, în ciuda faptului că Apple a anunțat în septembrie că funcția de permis de conducere va fi disponibilă în aplicația Wallet mai întâi în Arizona și Georgia, iar mai târziu în Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma și Utah.

Se presupune că acele state încă lucrează la acest lucru, în timp ce noul anunț spunea că statele Colorado, Hawaii, Mississippi și Ohio, precum și teritoriul Puerto Rico sunt de asemenea. Acest lucru lasă 38 de state complet în afara buclei, dar poate că așteaptă să lase Arizona să fie cobai.

Cum funcționează permisul de conducere în portofel

La fel ca majoritatea lucrurilor pe un iPhone, adăugarea permisului de conducere sau a ID-ului de stat în aplicația Wallet este destul de simplă.

Adăugați permis de conducere pentru portofel

Utilizatorii apasă pe „+” din colțul din dreapta sus al aplicației Wallet, apoi selectează „Permis de conducere sau ID de stat”.

Acest lucru îi solicită să scaneze o imagine a licenței sau a actului de identitate. Pasul final este să faci un selfie, care va fi trimis împreună cu celelalte informații în statul de domiciliu al utilizatorului pentru verificare. Utilizatorului i se va cere, de asemenea, să pozeze pentru o serie de mișcări ale feței și ale capului pentru configurarea ulterioară.

Permis de conducere portofel Arizona

Odată ce statul verifică solicitarea utilizatorului, permisul de conducere digital sau ID-ul de stat va fi adăugat în portofel. Poate fi folosit atunci când treceți prin liniile TSA atingând telefonul pe un cititor, în același mod în care este scanată o carte de îmbarcare.

iPhone-ul (sau Apple Watch) va afișa informațiile pe care TSA le solicită, iar utilizatorul trebuie să le aprobe prin Face ID sau Touch ID. Agentul TSA va face o fotografie a utilizatorului pentru verificare ulterioară.

Portofel Permis de conducere Aeroport

Apple a spus în anunțul său că „licența de conducere și ID-ul de stat în Wallet sunt prezentate digital prin comunicare criptată direct între dispozitiv și cititorul de identitate, astfel încât utilizatorii nu trebuie să-și arate sau să predea dispozitivul”.

Dacă vă faceți griji că vă pierdeți iPhone-ul care deține acest tip de informații sensibile, puteți utiliza Find My pentru a-l localiza, apoi îl blocați sau ștergeți de la distanță.

Disponibilitate

Principalul dezavantaj este problema disponibilității. După cum am menționat, această funcție este disponibilă în prezent numai în Arizona. Utilizatorul are nevoie de un iPhone 8 sau o versiune ulterioară care rulează iOS 15.4 sau o versiune ulterioară sau Apple Watch 4 sau o versiune ulterioară cu watchOS 8.4 sau o versiune ulterioară.

Deși este grozav că rezidenții din Arizona pot zbura în afara statului cu această funcție, ei nu se pot întoarce folosind permisul de conducere digital, deoarece alte state nu folosesc încă funcția Apple Wallet, așa că nu au configurația. Nu va fi cu adevărat util până nu va fi universal.

Vor duce aceste tipuri de funcții la „portofele digitale pentru toți”? Poate că este prea devreme pentru a spune, dar cu siguranță se pare că se îndreaptă în acea direcție.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x