Apple anunță noi iMac și iPad Pro cu M1

Apple anunță noi iMac și iPad Pro cu M1

A fost o așteptare lungă, dar entuziaștii Apple au primit în sfârșit ziua pe care o așteptau. Evenimentul „Spring Loaded” al companiei a fost plin de produse noi și actualizate. În timp ce o mare parte din acesta fusese deja dezvăluită, vestea cea mare a fost că cipul M1 va fi nu doar în iMac-urile noi, ci și în noile iPad-uri și că Apple a lansat propriul dispozitiv Tile-like, AirTags.

iMac

Vom ajunge la M1 într-un pic. Mai întâi trebuie să discutăm despre gama colorată. Aceste iMac-uri noi amintesc de primele iMac-uri în culori precum Tangerine și Bondi Blue. Dar acestea erau mașini uriașe, voluminoase, grele – acum sunt ușoare și subțiri – atât de mult încât aproape că dispar când le privesc lateral.

Dar după ce recunoașteți asemănarea culorilor, vă vor plăcea specificațiile. Alimentat de noul chip M1, Apple promite că noile iMac-uri vor deschide aplicații cu o „viteză uimitoare” și vor rula aplicații iOS, fără a vă întrerupe munca. CPU cu 8 nuclee din M1 este „cea mai rapidă grafică integrată într-un computer personal”.

Noul iMac are, de asemenea, un ecran Retina de 24 ″ 4.5K, o cameră FaceTime 1080p, șase difuzoare și „microfoane de calitate pentru studio”. De asemenea, are Touch ID pentru conectări ușoare.

iPad Pro

Dar noile iMac-uri nu sunt singurul produs Apple care poate fi îmbunătățit cu M1 – noi iPad Pro o va avea și ea. Procesorul cu 8 nuclee aduce performanțe cu 50% mai rapide decât iPad Pro de anul trecut, cu un GPU cu 40% mai rapid.

ad-banner
M1 Imac Ipad Pro Led

IPad Pro va veni din nou în dimensiuni de 11 ″ și 12,9 ″. Tableta mai mare va avea, de asemenea, un ecran Liquid Retina XDR. Noul design mini-LED folosește peste 10.000 de LED-uri în spate. Totul are ca rezultat un raport de contrast de la 1 la 1 pentru a crea și vizualiza imagini uimitoare.

Pentru a merge cu toată viteza, ambele modele iPad Pro au 5G în opțiunile celulare. Suport pentru Thunderbolt a fost adăugat pentru suport suplimentar accesoriu. Camera frontală Ultra-Wide utilizează Center Stage. Această caracteristică menține utilizatorii în față și în centru atunci când fac apeluri video.

AirTag

Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu Tiles, dispozitivele mici pe care le puteți atașa la chei, portofel, animale de companie etc., pentru a le urmări. Acum Apple are propriile sale, AirTag, care va funcționa cu aplicația Găsește-mi recent actualizată.

M1 Imac Ipad Pro Airtag

AirTag-urile păstrează datele de localizare private cu criptare end-to-end. Dispozitivele mici și rotunde sunt rezistente la praf și apă și au o baterie înlocuibilă. Se împerechează ușor cu iPhone-urile, la fel ca AirPods. Pot fi personalizate și cu text gravat sau emoji și atașate printr-o buclă de piele sau un inel de chei.

Restul

M1 Imac Ipad Pro Apple TV

Au existat câteva alte actualizări notabile. Familia de carduri Apple va permite utilizatorilor să partajeze același card Apple. IPhone 12 și iPhone 12 Mini vin acum în mov. Podcast-urile primesc actualizări și vor avea acum și o opțiune de abonament. Și Apple TV 4K primește o actualizare și o telecomandă actualizată foarte binevenită. A fost prea simplu înainte, făcând opțiunile dificile. Acum are un clickpad și un inel exterior, precum roata de clic pe vechile iPod-uri, pentru a facilita navigarea în opțiunile de divertisment.

AppleTV, AirTag, iMac și iPad Pro vor fi disponibile pentru comandă pe 30 aprilie. Majoritatea nu vor fi livrate până în ultima parte a lunii mai. IPhone-urile violet vor fi disponibile la comandă la sfârșitul săptămânii, în timp ce abonamentele podcast și Apple Card Family vor fi disponibile cândva în luna mai.

Pentru a evalua cum va funcționa M1 pe iMacs și iPad Pro, citiți mai departe pentru a afla cum M1 rulează Windows 10 mai repede decât un Surface Pro X.

Credit de imagine: Apple Newsroom

Scroll to Top