A Apple é descoberta hospedando aplicativos fraudulentos na App Store

Apple este descoperită găzduind aplicații înșelătoare în App Store

Aceasta nu este o veste de care Apple avea nevoie. Tocmai când se pregătesc să lanseze funcția care îi obligă pe dezvoltatori să divulge ce date despre clienți urmăresc, un dezvoltator a descoperit mai multe aplicații de înșelătorie în App Store, cu unele greșeli în milioane.

Descoperirea aplicațiilor înșelătoare

Dezvoltatorul FlickType Kosta Elftheriou a realizat descoperire uimitoare. Aplicația sa este o tastatură Apple Watch care permite utilizatorilor să tasteze cu gesturi pe fața ceasului. El este același dezvoltator din spatele aplicației de tastatură Flesky pe care Pinterest l-a achiziționat și Blind Type care a fost achiziționat de Google.

Elftheriou a început să evidențieze aplicații similare cu FlickType. Dar aceste aplicații sunt în mare parte nefuncționale, în ciuda faptului că au evaluări și aduc venituri din abonamente.

Acum câteva săptămâni a început să-și detalieze descoperirile pe Twitter. El a început mai întâi să trimită pe Twitter despre aplicația KeyWatch: „Cu doar câteva luni în urmă, eram cu mult înaintea concurenței mele. Când și-au dat seama cât de dure erau algoritmii de corecție automată, lansam deja versiunea de glisare a tastaturii mele, apropiindu-mă rapid de viteza de tastare iPhone. Deci, cum m-au bătut?

„În primul rând, au creat o aplicație care părea să îndeplinească promisiunea unei tastaturi de ceas – dar era practic inutilizabilă. Apoi au început să facă publicitate puternică pe FB și Instagram, folosind propriul meu videoclip promoțional, al propriei mele aplicații, cu numele meu real pe el. ”

Este cu siguranță o acuzație care atrage atenția și se înrăutățește.

ad-banner

Când aplicația a fost descărcată, aceasta arăta o interfață goală cu butonul „Deblocați acum”. Odată ce utilizatorul a atins acest lucru, i s-ar solicita să cumpere un abonament de 8 USD / săptămână. Este scump pentru o aplicație de tastatură de ceas, în special una care înșeală utilizatorii, nu funcționează și este într-adevăr o aplicație de înșelătorie.

App Store Scam Apps Apple Watch

În plus, evaluările și recenziile pentru KeyWatch au fost false. Au fost cumpărate și plătite de dezvoltatorii aplicației. Echipa KeyWatch câștiga 2 milioane de dolari pe an, potrivit datelor de la Appfigures.

Reacția Apple

După ce Eleftheriou a ieșit din aplicație pe Twitter, Apple a eliminat-o din App Store, împreună cu alte câteva aplicații de înșelătorie care se prefăceau și ca aplicații de tastatură Apple Watch.

Cu toate acestea, în timp ce Eleftheriou a postat pe Twitter într-un mesaj ulterior, „În timp ce înșelătoria„ KeyWatch ”de 300.000 USD / lună a fost eliminată, Apple„ nu ”și-a luat contul de dezvoltator”. El a adăugat: „Nu numai asta, ci și cealaltă înșelătorie,„ GPS Speedometer ”, rămâne în App Store furând 200.000 USD / lună de la persoane nebănuite, cu abonamente de 416 USD / an.”

După cum a spus, „Ireal”. Apropo, o verificare rapidă arată aplicația încă în App Store.

App Store Scam Apps Iphone

Eleftheriou nu s-a oprit aici. Încă descoperă mai multe aplicații înșelătoare în App Store. El a urmat acest lucru tweetând un tutorial rapid: „Până acum, am fost în„ Apple vrea să facă tabăra lucrurilor corecte. Punctul meu de vedere începe să se schimbe. ” El și-a intitulat tutorialul: „Cum să identifici o înșelătorie de 5 milioane de dolari pe an pe @AppStore în 5 minute plat.”

Alți dezvoltatori cinstiți participă, de asemenea, pe Twitter cu soluții posibile. Unul a sugerat că Apple elimină abonamentele săptămânale. Un altul a sugerat ca opțiunea „Gestionați abonamentul” să fie acolo în aplicație în locul aplicației Setări.

Bănuiesc că Facebook râde din suflet despre asta. Apple a avut atitudinea lor „mai sfântă decât tine” cu datele utilizatorilor, solicitând Facebook, Whatsapp și alții să fie sinceri cu privire la ceea ce fac cu datele utilizatorilor. Între timp, Apple pare să privească în altă direcție, deoarece utilizatorii sunt alocați din bani de aplicațiile escrocheriei.

Dacă credeți că ați fost bilked de una dintre aceste aplicații de înșelătorie, anunțați-ne în comentariile de mai jos.

Scroll to Top