Apple força Google a mostrar dados coletados do Gmail no iPhone

Apple forțează Google să afișeze datele Gmail colectate pe iPhone

⌛ Reading Time: 3 minutes

Noua funcție de confidențialitate Apple are efectul dorit: forțează Google să dețină la propriile practici comerciale. După amânarea actualizărilor la mai multe dintre aplicațiile sale iOS / iPadOS, în cele din urmă face acest lucru și a trimis etichetele de confidențialitate ale aplicației pentru a satisface cerințele Apple. Google a dezvăluit în cele din urmă datele Gmail pe care le colectează pe iPhone și iPad și modul în care le folosește.

Noua funcție de confidențialitate a datelor Apple

Apple a modificat iOS 14, cerând aplicațiilor să dezvăluie în App Store ce date colectează asupra utilizatorilor săi. Lansarea funcției a fost întârziată, dar transparența începe în cele din urmă să apară în listele de aplicații din App Store.

Cea mai notabilă companie care a luptat împotriva cererii Apple a fost Facebook. Rețeaua socială a mers chiar până la a scoate reclame din ziare care denunță Apple pentru că au cerut transparența datelor.

Apple forțează Google să afișeze datele Gmail colectate pe iPhone

Nu numai că dezvoltatorii trebuie să admită ce date colectează, dar trebuie să-și dezvăluie și scopurile pentru colectarea acestora și modul în care vor fi utilizate.

Apple pare să se bazeze pe utilizatorii care nu sunt conștienți de ceea ce colectează aplicațiile lor. Dar datele utilizatorilor sunt o monedă fierbinte pentru dezvoltatori. Este foarte important pentru majoritatea modelelor de afaceri cu aplicații, Facebook clarificând acest lucru prin lupta sa intensă.

Google a fost forțat să se conformeze

Google nu a fost la fel de tare ca Facebook în protestul său – de fapt, nu a spus nimic. Cu toate acestea, a arătat în continuare clar că nu dorea să dezvăluie lucruri precum datele Gamil pe care le colectează.

Descărcare date Apple Gmail
Apple forțează Google să afișeze datele Gmail colectate pe iPhone

Google a întârziat actualizarea aplicațiilor sale iOS și iPadOS pentru câteva luni. Începând din decembrie, aplicațiile care sunt actualizate în mod regulat au postat actualizări în App Store.

Cu actualizări la aplicații precum YouTube și Gmail, se pare că Google își pune capăt avertismentului tău. Spre surprinderea nimănui, etichetele de confidențialitate ale aplicațiilor din App Store arată acest lucru Google colectează o mulțime de date personale de la utilizatorii de iPhone și iPad.

Google a fost nevoit să dețină până la datele Gamil pe care le colectează. Eticheta de confidențialitate a aplicației arată că colectează achiziții, locație, informații de contact, contacte, conținutul utilizatorului, istoricul căutărilor, identificatori, date de utilizare, diagnostice și alte date. Nu numai că colectează aceste date Gmail, ci le leagă înapoi la identitatea dvs.

Aplicații de date Apple Gmail
Apple forțează Google să afișeze datele Gmail colectate pe iPhone

Comparând modul în care datele sunt utilizate între Gmail și YouTube, acestea nu sunt utilizate la fel de la o aplicație la alta. YouTube are mai multe utilizări pentru date. În special, Google nu partajează datele YouTube sau Gmail cu alte companii, dar le folosește pentru a viza utilizatorii cu anumite reclame.

Până în prezent, etichetele de confidențialitate ale aplicațiilor au dezvăluit în ceea ce privește Google. Nu se știe dacă va fi pentru dezvoltatorii mai mici în ansamblu. Dar acest lucru ar putea duce la o schimbare a industriei, fără alte politici de date ascunse.

Citiți dacă Apple ar putea să pună capăt unei anumite dependențe de Google cu posibilitatea ca acesta să dezvolte o alternativă la Căutarea Google.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.