Apple lansează Programul de reparații cu autoservire pentru utilizatori

Apple lansează Programul de reparații cu autoservire pentru utilizatori

⌛ Reading Time: 4 minutes

A fost puțin surprinzător să văd această știre lansată de Apple: compania de tehnologie din Cupertino va livra clienților kituri de reparații, astfel încât aceștia să își poată face singuri reparațiile. Apple va lansa „Self Service Repair” la începutul anului viitor.

Apple face un anunț surpriză

iPhone 12 și iPhone 13 vor fi primele dispozitive Apple incluse în Program de reparații cu autoservire. Acest lucru va începe la începutul anului 2022 în Statele Unite și se va extinde în alte țări și computere Mac cu cipuri M1 pe tot parcursul anului.

Pentru o companie care operează complet „in-house”, este o surpriză. De ani de zile a avut politica că, dacă ți-ai deschide singur dispozitivul, ai invalida garanția.

Am cumpărat unul dintre primele iMac-uri în 1999. Am vrut să adaug mai multă memorie, dar nu am vrut să plătesc pentru ca Apple să-l instaleze înainte de a fi livrat. Am urmat un ghid online pentru a o face pe cont propriu și nu l-am putut niciodată reîntoarce în mod corect. Aveam două zile și a trebuit să deschid tava CD-ului cu un cuțit de unt de fiecare dată după aceea. Lecții învățate.

Dar Apple a început să apară. În timp ce serviciile de reparații erau disponibile doar prin magazinele Apple și Furnizorii de servicii autorizați Apple, Apple a lansat programul Independent Repair Provider în urmă cu câțiva ani, permițând centrelor de service să utilizeze piese, instrumente și instruire originale Apple.

Cu toate acestea, a proiectat, de asemenea, iPhone-uri astfel încât, dacă un utilizator merge la un mic magazin pop-up autorizat pentru a-și repara ecranul, pe ecran ar apărea un mesaj deranjant.

Ecran Apple Self Service Repair

Toate acestea se schimbă în 2022. „Crearea unui acces mai mare la piesele originale Apple oferă clienților noștri și mai multe opțiuni dacă este nevoie de o reparație”, a declarat directorul de operațiuni al Apple, Jeff Williams. „În ultimii trei ani, Apple aproape a dublat numărul de locații de service cu acces la piese, instrumente și instruire originale Apple, iar acum oferim o opțiune pentru cei care doresc să-și termine singuri reparațiile.”

De asemenea, compania a susținut că „construiește produse durabile, concepute pentru a rezista rigorilor utilizării de zi cu zi”, ceea ce înseamnă că produsele Apple oricum nu ar trebui să aibă nevoie de prea multe reparații.

Cum va funcționa reparația cu autoservire

Ceea ce va face Self Service Repair este să ofere utilizatorilor Apple mai multe opțiuni. Dacă dispozitivul lor necesită reparații, îl pot duce la un magazin Apple, îl pot expedia la Apple, îl pot duce la un Furnizor de servicii autorizat Apple sau la un Furnizor independent de reparații sau îl pot repara singuri dacă „sunt capabili să efectueze singuri reparații”.

Apple Self Service Repair a fost deschisă

Pentru a se asigura că un utilizator este capabil să facă singur reparația, va trebui mai întâi să citească un Manual de service, probabil online. Ei vor plasa apoi o comandă prin intermediul magazinului online Apple Self Service Repair pentru instrumentele și piesele necesare pentru a finaliza reparația. Ei vor primi credit pentru achiziția lor dacă returnează piesele și uneltele uzate pentru reciclare.

Peste 200 de piese și instrumente vor fi disponibile la început pentru reparații obișnuite pentru iPhone 12 și 13.

Apple a fost împins în acest program?

Este evident că aceasta nu este o mișcare pe care Apple a plăcut să o facă. Acesta a spus în anunțul său că „Repararea cu autoservire este destinată tehnicienilor individuali cu cunoștințele și experiența de a repara dispozitive electronice. Pentru marea majoritate a clienților, vizitarea unui furnizor profesionist de reparații cu tehnicieni certificați care folosesc piese originale Apple este cea mai sigură și mai fiabilă modalitate de a obține o reparație.”

Acest lucru pare puțin contradictoriu cu anunțul.

Dar acesta este și un moment în care Apple trebuie să fi simțit presiunea mai multor parlamentari care împingeau legislația „Dreptul la reparație”. Acest lucru ar forța companiile de tehnologie să permită utilizatorilor opțiunea de a repara singuri dispozitivele.

Apple și-a încheiat anunțul Self Service Repair declarând: „Prin proiectarea produselor pentru durabilitate, longevitate și reparabilitate sporită, clienții se bucură de un produs de lungă durată care păstrează această valoare ani de zile. Apple oferă, de asemenea, ani de actualizări de software pentru a introduce noi caracteristici și funcționalități.”

Aflați cum să economisiți bani la reparații cu o verificare a garanției.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.