Apple pierde procesul privind drepturile de autor împotriva Corellium pentru clonarea iOS

Apple perde ação judicial de direitos autorais contra Corellium por clonagem de iOS
⏱️ 3 min read

Fiind una dintre cele mai valoroase companii din lume, Apple este implicată în multe procese, de la ambele capete. Acesta este unul în care compania Cupertino nu a ieșit pe primul loc. Apple a intentat un proces de încălcare a drepturilor de autor împotriva Corellium pentru clona sa iOS care rulează în browser. Cu toate acestea, un judecător federal consideră că utilizarea Corellium a tehnologiei iOS este „o utilizare corectă”.

Procesul Apple împotriva Corellium

Corellium permite dezvoltatorilor să ruleze firmware-ul iOS într-un browser. Nu este pentru a fura sistemul de operare, ci pentru ca dezvoltatorii să le folosească pentru a-și testa produsele fără a fi nevoie să utilizeze iPhone.

Apple a intentat un proces împotriva Corellium, o companie creată de foști jailbreakere iPhone, în 2019. A acuzat că startup-ul „a copiat totul: codul, interfața grafică a utilizatorului, pictogramele – toate acestea, în detalii exacte”.

.

Procesul a explicat în continuare: „Nu există nicio bază pentru Corellium să vândă un produs care să permită crearea unor replici perfect declarate ale dispozitivelor Apple către oricine dorește să plătească”.

Corellium s-a luptat împotriva gigantului tehnologic: „Prin înlocuirea rafturilor de dispozitive fizice cu o singură platformă virtuală, Corellium împuternicește inginerii software să testeze, să predea, să cerceteze și să se dezvolte mai eficient și mai eficient. Apple nu poate fi cu adevărat îngrijorat că va pierde cota de piață a smartphone-urilor pentru Corellium, deoarece tehnologia Corellium nu este în niciun caz un substitut de piață pentru produsele Apple. ”

Poate că Apple nu este supărat de Corellium folosind ceea ce au creat. Poate că ceea ce are compania atât de fierbinte sub guler este că, dacă Corellium ar putea crea această clonă iOS în scopuri de testare, nu există nimic care să împiedice un alt dezvoltator să creeze ceva similar și să-l comercializeze către un concurent Apple ca o clonă iOS.

Utilizarea corectă a iOS

Judecătorul de district american Rodney Smith a decis împotriva Apple în procesul său împotriva Corellium. El a decis că clona OS se încadrează în regulile de utilizare loială, deoarece este transformatoare. Regulile de utilizare transformativă necesită ca noul produs în cauză să fie utilizat în alt scop decât produsul original. Utilizarea Corellium este cu siguranță diferită.

Apple Corellium Ios

Smith a menționat că Corellium își folosea clona iOS pentru a ajuta dezvoltatorii iOS să găsească defecte de securitate. „Motivația profitului Corellium nu subminează apărarea utilizării corecte a acesteia, în special având în vedere beneficiile publice ale produsului”, a scris el în decizia sa.

Apple încă mai are opțiuni legale, împingând că Corellium a ocolit securitatea Apple pentru a crea software-ul. Interesant este că Apple a încercat să cumpere Corellium cu un an înainte de a introduce procesul. Odată ce discuțiile s-au întrerupt, Apple a depus dosarul.

Acesta prezintă un alt motiv pentru care Apple este supărat. Acesta și-a construit sistemele de operare cumpărând companii de software mai mici, care au demonstrat ingeniozitate care utilizează sistemul de operare mobil Apple. Așa i-a dobândit pe Siri și Shazam. A cumpărat chiar hardware, cum ar fi Beats.

Dar Corellium nu se joacă. Așa că Apple i-a dus în instanță – și a pierdut.

Apple a avut alte pierderi epice. Citiți mai departe pentru a afla despre decizia instanței în care a fost dispus să plătească până la 500 de milioane de dolari pentru încetinirea iPhone-urilor.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...