Apple susține Android ca motiv pentru a nu descărca aplicațiile

Apple susține Android ca motiv pentru a nu descărca aplicațiile
⏱️ 4 min read

În ultimii ani, Apple a auzit din mai multe direcții că trebuie să-și schimbe politicile de lungă durată din App Store. Una dintre aceste politici este de a nu permite utilizatorilor să descarce aplicațiile. Apple a publicat săptămâna aceasta un document care își propune să aplice aplicații care să descarce, considerând Android drept motiv împotriva practicii.

Cazul Apple împotriva Android

Android permite utilizatorilor să descarce aplicații. Acest proces permite utilizatorilor să descarce și să instaleze aplicații departe de vitrina aplicației unei platforme. Acest lucru a intensificat presiunea asupra Apple pentru a face același lucru. Statele Unite, Europa și alte regiuni au propus legislație care ar obliga Apple să permită utilizatorilor săi de telefonie mobilă să descarce aplicațiile din App Store.

Având în vedere că malware-ul este o preocupare pentru mulți, Apple a afirmat că, dacă le permite utilizatorilor să descarce aplicații, ar crește șansele ca utilizatorii să fie loviți de malware.

Apple a permis în raport de securitate, intitulat „Construirea unui ecosistem de încredere de milioane de aplicații – O analiză a amenințărilor privind încărcarea laterală”, rapoartele din 2019 și 2020 de la Nokia au arătat că Android are șanse de 15 până la 47 de ori mai mari de a fi lovit cu malware decât Apple. Aceasta este, fără îndoială, o statistică pe care gigantul tehnic Cupertino a ținut-o, așteptând momentul perfect pentru ao folosi.

Acum este momentul.

Apple a folosit experți din industrie pentru a ajuta la construirea cazului său

Apple crede că, dacă ar permite utilizatorilor iOS să descarce aplicațiile, ar „paraliza protecțiile de confidențialitate și securitate care au făcut iPhone-ul atât de sigur și ar expune utilizatorii la riscuri serioase de securitate”.

Raportul a adăugat că „încărcarea laterală ar face mai ușoară și mai ieftină executarea multor atacuri care sunt în prezent dificile și costisitoare de executat pe iOS”.

Citând exemple de prejudicii aduse familiei și prietenilor unui utilizator și criminalilor cibernetici înșelând utilizatorii iOS, Apple a presupus că „malware-ul mobil dăunează consumatorilor, companiilor, dezvoltatorilor și agenților de publicitate”.

Apple Sideloading Apps App Store

Apple a folosit, de asemenea, cuvintele experților din industrie pentru a-și susține argumentul împotriva permiterii utilizatorilor iOS să descarce aplicațiile. „Utilizatorii ar trebui să evite (și întreprinderile să interzică pe dispozitivele lor) încărcarea laterală a aplicațiilor și utilizarea magazinelor de aplicații neautorizate”, a declarat Departamentul pentru Securitate Internă al SUA. „Utilizatorii ar trebui să descarce aplicații numai din Google Play și nu din surse terțe pentru a minimiza riscul instalării unei aplicații dăunătoare”, a spus Agenția Europeană pentru Securitate Cibernetică.

Interpol și Kaspersky Lab au spus că „aplicațiile terțe reprezintă o amenințare la adresa securității pentru utilizatorii care permit instalarea aplicațiilor din surse neconfirmate”. Chiar și Norton a fost citat spunând: „O modalitate de a minimiza pericolul din magazinele de aplicații de la terți este de a le evita”.

Această luptă este departe de a se încheia, dar raportul publicat de Apple ar trebui să le ofere un spațiu de respirație mic înainte de a fi loviți cu mai multe cereri. Cu toate acestea, acesta este modelul de afaceri al Apple. Și-a crescut reputația de a da importanță securității și confidențialității. Dacă acest lucru este eliminat, acesta poate pune compania într-o poziție precară.

Nu că Apple este complet eliminat din activitatea cibernetică. Citiți mai departe pentru a afla despre aplicațiile de înșelătorie care au fost descoperite în App Store. Citiți și despre celelalte probleme ale sale din App Store cu bătălia epică cu Fortnite.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...