Aproape fiecare telefon Android are peste 400 de vulnerabilități

Aproape fiecare telefon Android are peste 400 de vulnerabilități
⏱️ 3 min read

Oricât de mult ne bazăm pe smartphone-uri pe tot parcursul zilei, nu există nicio amenințare la adresa securității. Le putem atenua, dar este greu să le evităm cu totul. Deosebit de supărătoare este știrea de la Check Point că aproape fiecare telefon Android are peste 400 de vulnerabilități datorită cipurilor încorporate Qualcomm DSP care oferă cea mai mare parte a funcționalității.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce sunt cipurile DSP?

Multe smartphone-uri se bazează pe cipuri de procesor digital de semnal (DSP) de la terțe părți, care este practic un sistem pe un cip. Abilitățile sistemului includ capacități de încărcare, cum ar fi „încărcare rapidă”, multimedia, caracteristici audio, procesare a imaginilor și date vocale.

Furnizorii terți pot include, de asemenea, propriile funcționalități în cadrul existent al acestor cipuri.

Cipurile DSP pot fi atractive pentru producătorii de telefoane, deoarece includ tot ce este necesar pentru a rula un telefon pe un singur cip. Și deoarece chips-urile sunt fabricate de terțe părți, acestea sunt văzute ca „cutii negre”, deoarece îngreunează pentru oricine altul decât producătorul să revizuiască proiectarea chip-ului.

Cercetarea lui Ahile a jetoanelor Qualcomm

Unul dintre principalii producători de cipuri DSL este Qualcomm Technologies. Compania oferă o varietate de cipuri care sunt încorporate în dispozitive. Cipurile Qualcomm DSL sunt utilizate în peste 40% din telefoanele mobile, inclusiv în cele fabricate de Google, Samsung, LG, Xiaomi, OnePlus și multe altele.

Check Point Research a finalizat o lucrare intitulată „Ahile” și a distribuit-o la Def Con 2020, prezentând peste 400 de vulnerabilități de securitate care se găsesc în jetoanele Qualcomm DSP.

Dintre cele 400 de vulnerabilități Android, Check Point evidențiază trei dintre cele mai deranjante moduri în care pot afecta utilizatorul. Unul este că telefoanele Android care includ cipul pot spiona utilizatorul fără nicio interacțiune a utilizatorului. Informațiile care sunt scurse de pe telefon includ telefoane, videoclipuri, înregistrări de apeluri, date despre microfon și date GPS și locație.

Știri Ecran de pornire pentru vulnerabilități Android 400

Dacă un telefon include unul dintre aceste jetoane, atacatorii pot, de asemenea, să-i facă telefonul să nu mai răspundă. Vulnerabilitățile pot fi valorificate pentru a face ca toate informațiile stocate pe telefon să fie indisponibile permanent. Aceasta include fotografii, videoclipuri, contacte etc.

Telefoanele pot ascunde, de asemenea, activități dăunătoare. Programele malware, precum și alte coduri rău intenționate, pot ascunde activitățile unui hacker și pot fi inamovibile.

Faptul că aproape orice telefon Android vă poate spiona, deveni inoperabil și ascunde activitățile unui hacker este o situație îngrijorătoare cu siguranță.

Check Point Research publică acum detaliile tehnice complete ale celor 400 de vulnerabilități Android găsite în cipurile Qualcomm DSL până când furnizorii de telefoane mobile au o soluție pentru a rezolva aceste riscuri. Cu toate acestea, ei răspândesc informațiile că există riscuri pentru a sensibiliza. Depinde acum de Qualcomm, precum și de producătorii de Android, să remedieze această situație.

Dacă aceste informații vă deranjează, citiți lista noastră cu șase sfaturi critice de securitate Android și informații suplimentare despre cum să vă protejați confidențialitatea și securitatea pe Android.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x