Ar trebui ca accesul la internet să fie un drept fundamental al omului? [Poll]

Ar trebui ca accesul la internet să fie un drept fundamental al omului? [Poll]
⏱️ 2 min read

Când ne gândim la drepturile fundamentale ale omului, ne gândim la dreptul la viață și la libertatea de exprimare. Acestea sunt doar lucruri pe care fiecare persoană le merită indiferent de cine este sau de condițiile în care trăiește. Dar ce zici de accesul la Internet? Recent s-a decis că este un drept fundamental al omului, dar ar trebui să fie? Ar trebui ca accesul la Internet să fie un drept fundamental al omului?

În doar câteva decenii, Internetul a devenit din ce în ce mai important pentru noi. Poate că a început ca autostrada informațională, dar acum este modul în care ne petrecem timpii morți, ziua noastră de muncă și viața noastră socială. Internetul este conectat la computerele, telefoanele și chiar ceasurile noastre.

În ciuda faptului că Rusia, China, Arabia Saudită, Africa de Sud și India s-au opus acestei măsuri, Consiliul pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite din iunie a adoptat o rezoluție fără caracter obligatoriu condamnarea țărilor care elimină intenționat sau perturbă accesul la internet pentru cetățenii săi.

Dacă îți petreci cea mai mare parte a zilei pe internet, nu va trebui să-ți faci griji că țara ta ți-o ia, așa cum nu îți pot nega libertatea de exprimare. Și poate asta înseamnă că va deveni și mai ușor să obțineți acces la Internet. Poate că va fi gratuit la un moment dat dacă vreți să duceți argumentul și mai departe.

Dar este Internetul la fel de important ca dreptul la viață? Este la fel de importantă ca libertatea de exprimare? Unde stai cu această problemă? Credeți că țara dvs. nu ar trebui să vă poată lua? Sau crezi că este în regulă ca aceștia să-l folosească drept privilegiu?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x