Ar trebui ca Facebook să aibă un buton Nu-mi place?

Ar trebui ca Facebook să aibă un buton Nu-mi place?

Facebook, după ce a rulat mai mult de un deceniu și a acumulat popularitate cu o porțiune impresionantă a populației lumii, a decis că va face o schimbare foarte inovatoare pe platforma sa. Pe 15 septembrie 2015, un anunț al lui Mark Zuckerberg în care spunea că rețeaua socială ar include în sfârșit un buton „Nu-mi place” a fost publicat pe Business Insider. Deși schimbarea este mică, implicațiile sunt destul de enorme, cu potențialul de a afecta foarte mult modul în care oamenii interacționează pe Facebook. Ce face exact butonul Nu-mi place pentru cea mai masivă rețea socială din lume? A sosit timpul să discutăm acest subiect!

De ce un buton Nu-mi place?

Ați văzut vreodată o postare pe Facebook despre ceva tragic și ați vrut să recunoașteți că aveți empatie pentru ceea ce s-a întâmplat doar pentru a observa că aveți un buton „Apreciază” de făcut clic? Pentru mulți oameni care dau clic pe „Apreciază” într-o postare despre o tragedie s-ar putea să simtă că cineva transmite mesajul că de fapt le place ceea ce s-a întâmplat. Pentru a-și exprima empatia într-un mod care descrie cu adevărat cum se simt în legătură cu evenimentul, oamenii ar renunța adesea la această opțiune și ar merge direct în comentarii. Da, aceasta este o interacțiune, dar care ocupă mai mult timp și energie decât simplul clic pe un buton.

Aici intervine funcția „Nu-mi place”. Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, spune că ceea ce își dorește cu adevărat este să introducă o modalitate prin care utilizatorii să-și exprime empatia. „Nu fiecare moment este un moment bun,” el a spus. Se pare că Facebook lucrează la această funcție de ceva vreme, Zuckerberg spunând că „este surprinzător de complicat să faci o interacțiune care să fie simplă.

Este degetul mare în jos?

facebookdislike-nope

Conform limbajului folosit de Zuckerberg, nu pare că butonul va acționa ca un vot negativ. În timpul prezentării sale, a fost clar că sistemul în stil Reddit de voturi pozitive și negative nu va fi implementat, dar se pare că „antipatia” nu va servi în mod necesar ca opus a unui „like” pe Facebook. Dacă „nu-ți place” ceva, acesta ar putea servi la fel și același scop, iar interacțiunea va fi pozitivă în sine. Pentru aceia dintre voi care sperau să arate cât de nemulțumiți ați fost cu o postare, este posibil să fiți dezamăgiți de această caracteristică specială. Puteți spune că „nu vă place” această schimbare.

Ar trebui ca Facebook să aibă o caracteristică de antipatie „Thumbs Down”?

Din moment ce capul Facebook a arătat clar că „antipatia” la care se referă seamănă mai mult cu un vot empatie, putem presupune în siguranță că nu va servi ca o expresie a disprețului pentru postul în sine. Există mulți oameni care probabil ar fi vrut să fie un degetul mare în jos in schimb. Se pare, însă, că Facebook nu este dispus să facă acest lucru din mai multe motive:

  • Ar crea un mediu care recunoaște negativitatea,
  • Poate duce la introducerea unui sistem de evaluare bazat pe un raport like / dislike (la fel ca sistemul Reddit).
  • Faptul că prietenii nu le plac reciproc postările ar putea crea genul de fricțiune pe care Facebook încearcă să o evite.

Deocamdată, dacă doriți să oferiți un degetul mare în jos, se pare că singura modalitate de a face acest lucru ar fi utilizarea metodei actuale de comentare a postării fie cu o imagine, fie cu o explicație care descrie cât de nemulțumit ești. Dacă Facebook ar fi trebuit sau nu să introducă un astfel de sistem, va fi probabil un punct de dezbatere. Având în vedere cultura pe care încearcă să o înmulțească, se pare că rețeaua socială ar trebui să se abțină de la implementarea acesteia în viitorul apropiat.

Este timpul să auzim de tine! Dacă Facebook are un degetul mare în jos nu-ti place? Spune-ne într-un comentariu!