Ar trebui copiii să aibă confidențialitate online și să nu fie urmăriți de părinți?

Ar trebui copiii să aibă confidențialitate online și să nu fie urmăriți de părinți?

⌛ Reading Time: 5 minutes

Nu există niciun părinte în viață, bătrân sau tânăr, care să vă spună că creșterea copilului este ușoară – cu siguranță nu este. Și a avea probleme online amestecate cu dificultăți regulate de creștere a copilului nu face decât să se înrăutățească.

Dar nu este deloc rău, deoarece există anumite aspecte legate de creșterea copiilor online care o fac mai ușoară, deoarece există aplicații parentale care vă permit să vă urmăriți copiii, cum ar fi Hoverwatch și Kidgy. Și există întotdeauna o buna ochi care urmărește conturile de socializare ale copiilor dvs. Dar este corect să faci aceste lucruri? Ar trebui copiii să aibă confidențialitate online și să nu fie urmăriți de părinți?

Opinia noastră

Alex explică că „Copiii au nevoie de un grad de intimitate adecvat vârstei lor pentru a-și modela propria viață și identitate”. Deși știe că este dificil pentru un părinte să renunțe la acel control, „Protejarea copiilor cu vârsta de peste treisprezece ani de conținutul online este o fantezie”.

În timp ce copiii cu vârsta mai mică de zece ani ar beneficia cu siguranță de o monitorizare atentă, copiii de această vârstă au, de asemenea, o relație mai strânsă cu părinții și sunt și mai dependenți, „Acest tip de control nu pare a fi cu pumnul de fier”. Au nevoie de un „Mână călăuzitoare” pentru a fi siguri că nu se confruntă cu nimic prea traumatic.

El sugerează că restricționarea excesivă a conținutului i-ar lăsa pe copii să se simtă adăpostiți și mângâiați. Alex nu crede că conținutul „matur” ar afecta psihicul unui tânăr, însă relațiile provocatoare cu un părinte lasă cicatrici emoționale pe termen lung. El consideră că este mai bine să permiți unui copil să vadă porno decât să afecteze permanent relația părintească. El mai notează că are „Am aflat acest fapt intim din experiența îndelungată”.

Phil crede „Copiii trebuie gestionați până când își pot face propriile alegeri sănătoase”, notarea asta înseamnă gestionarea alimentelor, activităților, prietenilor, interacțiunilor sociale și „Abilitatea de a merge la magazin fără să țipe ca o banshee de fiecare dată când nu primesc ceea ce vor”.

Nu crede că ar trebui să aibă copiii „Acces neîngrădit la Internet, nu în zilele noastre”. El motivează că nu i-ai lăsa pe copiii tăi să controleze televizorul fără să fie conștienți de ceea ce urmăresc și avertizează „Să nu confundați confidențialitatea (un drept pentru majoritatea oamenilor) cu o licență de a consuma în libertate tot ce doresc fără permisiunea dvs.”

Simon vede problema de a le permite copiilor frâu liber de internet să fie că nu sunt „Suficient de înțelept pentru a detecta o înșelătorie sau o persoană rău intenționată”. Deși pot fi înșelați să descarce malware care ar putea deteriora un computer sau ar putea fi înșelat într-un fel, acest lucru este din partea mai puțin dăunătoare.

Dar, din partea mai periculoasă, există „Oamenii care se pradă naturii de încredere a copiilor care necesită un adult să intervină și să-i protejeze de rău”. El crede că, până când un copil nu are vârsta suficientă pentru a observa faptele rău intenționate pentru ceea ce este cu adevărat, nu ar trebui să aibă un control complet asupra utilizării Internetului.

Fabio crede că copiii ar trebui întotdeauna monitorizați. „Nu au experiența pe care o are un adult și pot intra cu ușurință în probleme.El adaugă că există pericole online pe care copiii nu sunt suficient de maturi pentru a le înțelege.

scriitor-opinie-copii-online-confidențialitate-social-media

Sayak cunoaște copiii care sunt mult mai pricepuți decât părinții lor. S-ar putea să nu fie mari pentru a juca afară și a citi cărți, dar știu totul despre asta „Obținând cupoane gratuite, ocolind filtrele și ascunzând lucruri online”. El nu crede că le-ar permite părinților să își monitorizeze activitățile online.

El crede că părinții ar trebui să le ofere copiilor lor un discurs de așteptare cu privire la pericolele de a împărtăși detaliile personale cu necunoscuții în chaturi, dar avertizează și împotriva acordării copiilor prea multe “ce să faci și ce să nu faci.” Sayak mai sugerează că, dacă ceva îi deranjează pe copii, aceștia îți vor spune în cele din urmă, deci nu ar trebui să-l forțezi.

Andrew abordează acest lucru ca un fost copil care avea acces la Internet și observă că, într-un anumit moment, urmărirea / blocarea „Pur și simplu nu o să mai funcționeze.” El crede că asta vine într-un moment în care probabil că ar trebui să li se ofere independență oricum. Deși există lucruri nebunești online la care nu ar trebui expuse, el crede că probabil vor fi capabili să evite orice restricții.

El sugerează că o soluție mai bună ar fi să „Educați-i despre cum să identifice lucrurile cu pește pe Internet și să creați un mediu în care să se simtă confortabil cerând ajutor dacă lucrurile devin cu adevărat ciudate.” Din nou, el subliniază că există adulți care nu își pot da seama dacă cineva de pe Internet este legitim sau nu și crede că ar trebui să facă parte din software-ul mental al unei persoane obișnuite.

Kenneth consideră că monitorizarea utilizării internetului copiilor este o idee bună, cel puțin până la o anumită vârstă. Web-ul nu este un loc sigur pentru copii și este probabil să o facă „Pradă tuturor formelor de prădători online” dacă este lăsat nesupravegheat. Este posibil ca copiii să nu aibă curajul sau încrederea de a vă împărtăși că sunt hărțuiți cibernetic. Cu toate acestea, este cel mai rău dintre toate, așa cum este „Insuflă frică și suferință psihologică care le pot afecta creșterea în multe moduri, inclusiv stima de sine scăzută și retragerea din familie”.

scriitori-opinie-copii-online-politică-fată

El observă, de asemenea, că expunerea la conținut pentru adulți poate face copiii victime ale violenței sexuale și, urmărind dispozitivele copiilor, veți ști ce urmăresc și fac online și puteți lua măsuri de precauție.

Trebuie să spun, ca singură femeie, precum și singura mamă, care aude pe acest panou, că am o legătură mai profundă cu acest subiect și că o mare parte din el este foarte aproape de mine. Am doi copii adulți în vârstă de 20 de ani și, la vremea aceea, cel mai mare era adolescent, rețelele de socializare erau un lucru nou și era greu să știi cum să-l controlezi.

Mi-aș dori să fie atât de ușor să te așezi și să ai discuții sincere cu copiii despre “ce să faci și ce să nu faci.” Viața mea ar fi mult mai ușoară. Faptul este că este un lucru foarte dificil de navigat. Spuneți sau faceți un lucru greșit și vă înstrăinați copilul, le răniți sentimentele, îi trimiteți mai aproape de pericol etc. După ce ați navigat pe acel drum în ultimii 13 ani, ați crede că aș avea toate răspunsurile, dar în schimb cred că poate avea la fel de multe întrebări.

Opinia ta

Cu siguranță v-am dat multe de gândit cu acest subiect, dar vrem să vă cunoaștem și gândurile. Ar trebui copiii să aibă confidențialitate online și să nu fie urmăriți de părinți? Spuneți-ne părerile și preocupările dvs. cu privire la confidențialitatea online a copiilor în comentarii.