Ar trebui să dezactivați procesul „Antimalware Service Executable” în Windows?

Dovresti disabilitare il processo "Eseguibile del servizio antimalware" in Windows?
⏱️ 6 min read

În cazul în care computerul dvs. este lent, este posibil să observați executarea serviciului antimalware sau MsMpEng.exe proces în Managerul de activități care vă ascund resursele. Deși îl puteți dezactiva, este o idee bună să înțelegeți scopul acestui proces și modul în care dezactivarea acestuia poate afecta securitatea computerului.

Ce este executabil serviciul Antimalware?

După cum sugerează și numele, executabilul serviciului antimalware vă ajută să vă apărați computerul împotriva malware-ului și a altor amenințări de virus. Apare în Managerul de activități sub numele de MsMpEng.exe și este procesul de fundal pentru instrumentul antivirus încorporat Microsoft Defender. Microsoft Defender a fost cunoscut anterior ca Windows Defender.

Este conceput pentru a funcționa ca alte instrumente antivirus rulând constant în fundal. Acest lucru vă ajută să vă protejați de amenințări în timp real. În timp ce rulează, scanează toate fișierele pe care le deschideți sau descărcați, vă scanează sistemul pentru potențiale amenințări, se actualizează în sine și alte sarcini antivirus obișnuite.

În timpul scanărilor și actualizărilor, procesul executabil al serviciului antimalware folosește mai multe resurse. Acest lucru este frecvent în rândul tuturor tipurilor de instrumente antivirus. În timpul utilizării de vârf, tind să folosească mai multe resurse. Cu toate acestea, utilizarea ar trebui să revină în jos după o scanare sau actualizare. După cum puteți vedea mai sus, utilizarea RAM a crescut în timp ce rulam o actualizare. Acest lucru a scăzut în jur de 150 MB și mai puțin după finalizarea actualizării.

Ar trebui să dezactivați procesul?

Atâta timp cât procesul executabil al serviciului antimalware nu funcționează greu tot timpul, este bine să îl lăsați activat. Cu toate acestea, dacă aveți probleme cu utilizarea constantă a resurselor, vă recomandăm să o dezactivați.

Este complet în regulă să dezactivați procesul și chiar Microsoft Defender. Deși este încorporat, nu vi se cere să îl utilizați. Înainte de a face acest lucru, însă, instalați un instrument antivirus alternativ. În caz contrar, vă lăsați sistemul vulnerabil. Cu măsurile de precauție adecvate, puteți fi în siguranță fără antivirus, dar un strat suplimentar de protecție este întotdeauna plăcut.

Puteți dezactiva temporar procesul în Task Manager; cu toate acestea, va reporni atunci când reporniți computerul.

Încheiați sarcina dacă cauzează probleme apăsând Victorie + X pentru a deschide meniul Power User. Selectați „Manager de activități”.

Faceți clic dreapta pe Antimalware Service Executable și selectați „Terminați sarcina”.

Ar trebui să dezactivați Serviciul Antimalware Proces executabil Antimalware End Process

Aceasta dezactivează Microsoft Defender pentru restul sesiunii.

Dezactivați Microsoft Defender

Dacă preferați să nu utilizați Microsoft Defender, îl puteți dezactiva temporar. Aceasta oprește executarea serviciului antimalware. Nu va dezinstala Microsoft Defender – doar dezactivați-l. Pentru unii utilizatori, acesta rămâne oprit după o repornire, dar de obicei, se reactivează după o repornire.

Accesați „Setări -> Actualizare și securitate -> Securitate Windows”.

Ar trebui să dezactivați Serviciul Antimalware Proces executabil Securitate Windows

Selectați Deschideți securitatea Windows în panoul din dreapta pentru a deschide setările Microsoft Defender. Alegeți „Protecția împotriva virușilor și amenințărilor”.

Ar trebui să dezactivați Serviciul Antimalware Protecția procesului executabilă

Selectați „Gestionați setările” sub „Setări de protecție împotriva virușilor și amenințărilor”.

Ar trebui să dezactivați Serviciul Antimalware Proces executabil Setări de securitate Windows

Dezactivați „Protecție în timp real” și „Protecție livrată în cloud”.

În cazul în care dezactivați Serviciul Antimalware Procesul executabil Dezactivați

Încă o dată, acest lucru este doar temporar. Puteți să îl dezactivați permanent prin intermediul Editorului de politici de grup, dar acest lucru nu este disponibil în ediția Windows 10 Home. În unele versiuni mai noi de Windows 10 Pro, chiar și opțiunea de politică de grup nu este disponibilă.

Instalați antivirus terță parte

Dacă instalați un alt instrument antivirus, acesta poate dezactiva Microsoft Defender pentru dvs. Ori de câte ori un instrument antivirus nu este compatibil cu Microsoft Defender, acesta se dezactivează pentru a vă permite să îl utilizați pe celălalt. Unele instrumente antivirus sunt compatibile, ceea ce înseamnă că cele două rulează împreună.

Rezolvarea problemelor de utilizare executabile ale serviciului Antimalware

Deoarece nu puteți dezactiva permanent serviciul, va trebui să rezolvați eroarea de utilizare ridicată într-un alt mod. Cea mai ușoară soluție este actualizarea Microsoft Defender. Acestea sunt incluse în Actualizările Windows. Instalați cele mai recente actualizări pentru a remedia orice problemă pe care o aveți.

Ar trebui să dezactivați Antimalware Service Executable Virus de proces

Dacă bănuiți că este posibil să aveți deja un virus, descărcați și rulați instrumentul Microsoft Safety Scanner. Un virus care a trecut de Microsoft Defender ar putea face ravagii cu el. Acest instrument include cele mai recente definiții ale virusului pentru a elimina programele malware și pentru a readuce sistemul la normal.

În general, executabilul serviciului antimalware nu este de nimic îngrijorător. Dacă nu sunteți mulțumit de Microsoft Defender, pur și simplu treceți la un alt instrument antivirus.

Legate de:

  • Cum se remediază aplicațiile Windows care nu răspund
  • 8 Cele mai importante caracteristici de luat în considerare înainte de a cumpăra un antivirus
  • Cum se dezinstalează programele antivirus în Windows

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x