Ar trebui să instalez Windows 11 22H2 pe computerul meu? Probabil că nu și iată de ce.

⏱️ 3 min read

Windows 11 22H2 va fi un upgrade gratuit pentru computerele care rulează deja Windows 11 21H2 sau Windows 10 care îndeplinesc cerințele minime de sistem cândva în toamna anului 2022. Cu toate acestea, lansarea va fi treptată pentru a se asigura că dispozitivele au o experiență bună de actualizare, ceea ce înseamnă că vor dura luni până când noua versiune ajunge pe fiecare dispozitiv.

Microsoft va începe să ofere versiunea 22H2 dispozitivelor cu hardware mai nou, iar apoi, după câteva săptămâni sau luni, disponibilitatea se va extinde la mai multe computere eligibile și este de așteptat să fie complet disponibilă în prima jumătate a anului 2023.

Deoarece aceasta este o actualizare opțională, decizia dacă ar trebui să o instalați acum sau să așteptați mai mult pentru a evita posibile probleme va depinde de dvs.

Acest ghid vă va ajuta să determinați dacă ar trebui să instalați sau să omiteți upgrade-ul Windows 11 22H2 pe computer.

Ar trebui să faceți upgrade la Windows 11 22H2?

Cel mai bun și scurt răspuns este „Nu”. deoarece, deși Windows 11 22H2 este gata (și disponibil devreme prin Canalul de previzualizare a lansării prin programul Windows Insider), este posibil ca dispozitivele să nu fie complet compatibile în primele zile, ceea ce poate cauza probleme nedorite.

Problemele din primele zile sunt foarte bine așteptate. Microsoft nu este conștient de această problemă și am mai văzut probleme de multe ori înainte. Din acest motiv și din alte motive, gigantul software folosește Inteligența Artificială (AI) și Machine Learning (ML) pentru a analiza și pentru a oferi noua versiune doar dispozitivelor despre care se știe că au o experiență bună de upgrade – chiar dacă nu este perfectă. Pe măsură ce cea mai recentă versiune se dovedește a fi mai stabilă, lansarea se va extinde la alte computere pe baza eligibilității hardware, a parametrilor de fiabilitate, a vechimii computerului și a altor factori.

De asemenea, pe site-ul de bord pentru sănătateMicrosoft va publica orice probleme cunoscute care vă pot ajuta să decideți dacă continuați sau nu cu upgrade-ul.

Dacă aveți un computer cu hardware neacceptat, nu ar trebui să încercați să faceți upgrade la Windows 11 22H2. Perioadă. Cu toate acestea, există modalități de a actualiza un computer neacceptat. Dacă reușiți să instalați versiunea 22H2, dispozitivul se va afișa într-o stare neacceptată. Potrivit Microsoft, este posibil ca computerele să aibă mai multe blocări, suportul nu va fi disponibil și actualizările nu vor fi garantate.

Ar trebui să aștept să instalez Windows 11 22H2?

Da, ar trebui să așteptați. Nu este niciodată o idee bună să treceți rapid la o actualizare, deoarece erori necunoscute, erori și probleme de compatibilitate sunt de așteptat la începutul unei lansări.

După ce versiunea 22H2 devine disponibilă, dispozitivul dvs. va primi (eventual) o notificare prin setările Windows Update pentru a face upgrade manual. Dacă nu primiți mesajul, nu este recomandat să forțați upgrade-ul Windows 11 22H2, deoarece probabil veți avea probleme. De exemplu, erori precum „Acest PC nu poate fi actualizat la Windows 11”, „Acest PC nu poate fi actualizat la această versiune de Windows 11 din cauza unui serviciu sau driver care nu este încă gata” sau erori similare.

De obicei, este se recomandă să așteptați până când Windows 11 22H2 este complet disponibil pentru a vă asigura că instalați cea mai stabilă construcție. (Microsoft publică starea de disponibilitate pe site-ul de bord pentru sănătate.)

Dacă computerul dvs. are o versiune mai veche de Windows și nu are probleme, nu merită actualizarea. Ar trebui să mai așteptați puțin. Cu toate acestea, nu ar trebui să omiteți complet actualizarea. În cele din urmă, acea versiune specifică va fi întreruptă și nu va mai primi actualizări de întreținere, ceea ce duce la alte probleme și o face vulnerabilă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x