Ar trebui să instalez Windows 11 pe computerul meu? Probabil că nu și iată de ce.

Ar trebui sa instalez Windows 11 pe computerul meu Probabil
⏱️ 4 min read

Windows 11 (versiunea 21H2) este acum disponibil ca un upgrade gratuit pentru computerele care rulează deja Windows 10 care îndeplinesc cerințele minime de sistem și este, de asemenea, disponibil preinstalat pe multe dispozitive de marcă. Cu toate acestea, lansarea va fi treptată și controlată pentru a oferi o experiență bună de actualizare, ceea ce înseamnă că vor dura luni până când noua versiune ajunge pe fiecare dispozitiv.

Microsoft va începe să ofere noua versiune pentru dispozitive noi. După câteva săptămâni sau luni, lansarea se va extinde la mai multe computere eligibile și este de așteptat să fie complet disponibil în a doua jumătate a anului 2022.

Cu toate acestea, deoarece aceasta este o actualizare opțională, decizia dacă ar trebui să o instalați acum sau să așteptați mai mult pentru a evita eventualele probleme va depinde de dvs.

Acest ghid vă va ajuta să determinați dacă ar trebui să instalați sau să omiteți upgrade-ul Windows 11 pe computer.

Ar trebui să faceți upgrade la Windows 11?

Cel mai bun și scurt răspuns este „Nu”. motivul este că, deși Windows 11 este deja disponibil, în primele zile ale oricărei noi versiuni, computerul dvs. poate să nu fie pe deplin compatibil cu configurația hardware și software, iar acest lucru poate cauza probleme nedorite.

Problemele din primele zile nu sunt un secret. Microsoft este conștient de acest lucru și am văzut diferite probleme în timpul și după o actualizare de multe ori înainte. Din acest motiv și din multe alte motive, compania folosește Machine Learning (ML) și Artificial Intelligence (AI) pentru a implementa Windows 11 lent și numai pe dispozitive noi despre care se știe că au o experiență bună de actualizare. Și apoi, se va extinde la alte dispozitive pe baza eligibilității hardware, a parametrilor de fiabilitate, a vechimii computerului și a altor factori.

De asemenea, pe site-ul de bord pentru sănătate, Microsoft va publica orice problemă cunoscută care vă poate ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză cu privire la continuarea sau nu cu upgrade-ul. De exemplu, din 5 octombrie, există trei probleme cunoscute, inclusiv o problemă de compatibilitate cu dispozitivele care utilizează software-ul de rețea Intel-Killer. VirtualBox are o problemă de compatibilitate cu Windows 11 care împiedică pornirea mașinilor virtuale, iar cei care folosesc browserul Coc Coc nu pot face upgrade în acest moment.

În plus, au circulat rapoarte pe web despre o problemă de scurgere a memoriei, care în anumite circumstanțe va duce la epuizarea memoriei sistemului. Această problemă nu pare să afecteze o mulțime de dispozitive Windows 11, dar este o problemă serioasă pe care Microsoft trebuie să o rezolve. Și acesta este un alt exemplu, de ce upgrade-ul devreme nu este o idee bună.

Dacă aveți un computer cu hardware neacceptat, nu ar trebui să încercați să faceți upgrade la Windows 11. Punct. Deși există soluții pentru a ocoli TPM 2.0 și alte verificări, dacă reușiți să instalați versiunea 21H2, dispozitivul se va afla într-o stare neacceptată. Potrivit Microsoft, este posibil ca dispozitivele să întâmpine mai multe blocări, nu veți primi asistență de niciun fel, iar actualizările nu sunt garantate.

Ar trebui să aștept să instalez Windows 11?

Da, ar trebui să aștepte. Nu este niciodată o idee bună să grăbiți actualizarea, deoarece sunt așteptate erori necunoscute, erori și probleme de compatibilitate în timpul lansării inițiale.

Odată ce o nouă versiune este lansată, computerul va primi în cele din urmă o notificare în setările Windows Update care vă va anunța dacă Windows 11 este gata. Dacă nu primiți mesajul, nu ar trebui să încercați să forțați upgrade-ul Windows 11, deoarece șansele de a întâlni probleme vor fi mai mari. Și este posibil să întâlniți erori, cum ar fi „Acest computer nu poate fi actualizat la Windows 11”, „Acest computer nu poate fi actualizat la această versiune de Windows 11 din cauza unui serviciu sau driver care nu este încă gata” sau similar erori.

Deoarece compania intenționează deja să nu pună Windows 11 disponibil pentru toate dispozitivele eligibile până în a doua jumătate a anului 2022, se recomandă să așteptați până când este eliberat complet pentru a vă asigura că obțineți cea mai stabilă versiune a sistemului de operare.

Dacă laptopul sau computerul desktop în cauză utilizează o versiune mai veche a Windows și nu are probleme, ar trebui să așteptați. Cu toate acestea, nu ar trebui să omiteți complet actualizarea. În cele din urmă, acea versiune specifică va fi întreruptă și nu va mai primi actualizări de întreținere, ceea ce duce la alte probleme și o face vulnerabilă.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...