Ar trebui să li se permită companiilor să colecteze date despre non-utilizatori?

Ar trebui să li se permită companiilor să colecteze date despre non-utilizatori?
⏱️ 4 min read

Există încă un interes continuu față de Facebook și modul în care folosește datele noastre și eticitatea acestora. Se pare că nici măcar nu contează dacă sunteți utilizator Facebook. Au încă acces la datele dvs. Ne-am întrebat scriitorii noștri: „Ar trebui să li se permită companiilor să colecteze date despre non-utilizatori?”

Horoscop chinezesc 2023 anul iepure...
Horoscop chinezesc 2023 anul iepurelui de apă neagră.

Opinia noastră

Alex răspunde cu un răsunător “În nici un caz!” El observă că non-utilizatorii ar putea obiecta asupra utilizării de către companie a datelor din motive morale sau etice, făcând o alegere de a fi un non-utilizator. „Tratarea unui non-utilizator ca pe cineva care nu este încă un utilizator, dar inevitabil va fi, este categoric greșită”.

Phil explică că „Colectarea datelor despre oameni este una dintre cele mai importante probleme ale secolului XXI” la fel de „Companiile continuă să colecteze date de la cât mai mulți oameni pot, ca o afacere sau un activ de marketing.” Aceste companii se află întotdeauna în țări din afara cadrului legal în care datele sunt colectate. El o vede ca pe o problemă aproape de nerezolvat. „Ar trebui să fim cu toții foarte îngrijorați cine are datele noastre și ce se poate face pentru a le asigura în viitor.”

„Integritatea datelor ar trebui să fie în cele din urmă responsabilitatea utilizatorului”, stări Miguel. El nu vede nici un rău în colectarea datelor, atâta timp cât „Nu are ca rezultat consecințe catastrofale pentru individ sau persoană”. Dar asta nu înseamnă că procesul nu ar trebui să fie transparent. „Orice lucru care oferă oamenilor mai mult control asupra prezenței lor online ar trebui să fie binevenit.”

Simon consideră că depinde într-o oarecare măsură de permisiunea acordată de utilizator, precum și de controlul pe care îl au utilizatorii. „Dacă utilizatorii au fost de acord să permită utilizarea datelor lor de către servicii în afara celor pe care le au și au controlul asupra celor utilizate, atunci nu există nicio problemă.” Dar când încep să colecteze informații fără permisiunea explicită, de unde începe problema și, deși este greșit, aceasta va fi întotdeauna o practică indiferent. „Informațiile sunt bani mari în zilele noastre și unele companii pur și simplu nu vor dori să se deranjeze cu căsuțe de permisiune și controlul utilizatorilor asupra informațiilor.”

Andrew realizează dacă li se permite sau nu, șansele sunt că vor colecta aceste date. „Reglementarea colectării datelor probabil nu va schimba faptul că se face; va schimba doar modul în care se face. ” El nu crede că nu permite acest lucru este soluția, deoarece ar fi greu de controlat.

scriitori-opinie-date-non-utilizatori-fișiere

El crede că cel mai bun scenariu constă în inovație, „Cum ar fi tehnologia descentralizată care permite utilizatorilor să-și stocheze profilurile publicitare la nivel local și să solicite reclame în mod anonim fără ca datele să părăsească aparatul utilizatorului.” De asemenea, el sugerează utilizatorilor să poată ști când accesează datele lor și cum au fost utilizate. „Cel mai bun lucru pe care îl poți face cu adevărat în era informației este să spui unii” peste locul în care datele dvs. vor ajunge în mod inevitabil.

Ryan simte „Datele valorează mai mult decât aurul, iar colectarea datelor este aproape orwelliană, înfiorătoare”. El realizeaza „Majoritatea oamenilor ignoră în mod fericit tactica colectării datelor și ceea ce este permis de lege” și asta „Parlamentarii văd avantajul economiei și au luat decizia de a închide ochii la ceea ce fac aceste companii.” El crede că este timpul ca lumea tehnologiei să fie reglementată la fel ca alte companii. Dar dacă nu încalcă legea, nu se vor opri. „Trebuie puse în aplicare legi și politici care să protejeze interesele utilizatorilor finali și ai consumatorilor.”

Cred că este nevoie de o mai mare conștientizare a publicului. Dacă oamenii sunt mai conștienți de colectarea datelor lor, ceea ce se pare că scandalul Facebook a învățat pe toată lumea, atunci va schimba modul în care își împărtășesc informațiile, indiferent dacă folosesc sau nu acea companie. Cunoașterea este cheia.

Opinia ta

Aveți sentimente puternice pe această temă? Cum credeți că datele dvs. ar trebui utilizate de companiile care le pot accesa, chiar dacă nu aveți nicio afiliere cu acestea? Ar trebui să li se permită companiilor să colecteze date despre non-utilizatori? Adăugați gândurile dvs. la discuția noastră în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x