Ar trebui să vă încărcați smartphone-ul peste noapte?

Ar trebui să vă încărcați smartphone-ul peste noapte?

Una dintre cele mai mari întrebări legate de proprietatea smartphone-ului este dacă trebuie să vă încărcați smartphone-ul peste noapte. Niciun mit al smartphone-ului nu a plutit atât de mult timp sau a devenit la fel de general ca problema încărcării peste noapte. Este bun sau rău pentru telefon? E periculos? Poți supraîncărca? Toate acestea conduc la întrebarea dacă ar trebui să întreprindeți această practică. Răspunsul depinde adesea de cine întrebați, dar, din fericire, știința poate ajuta să înțelegeți acest lucru și să găsiți adevărul adevărat.

Ce spune Știința

Să clarificăm un lucru imediat. Indiferent de ce, încărcarea smartphone-ului peste noapte, în timpul zilei sau în mașină, va degrada performanța în timp. Bateriile litiu-ion care alimentează smartphone-urile (și tabletele) au o durată de valabilitate care nu va continua pentru totdeauna. De asemenea, acestea întrerup încărcarea atunci când o baterie ajunge la 100%.

Fiecare smartphone va avea un număr de „ciclu” diferit, care indică câte încărcări zero-la-încărcare pe care le poate suporta bateria înainte de a fi necesară înlocuirea. Răspunsul este adesea în sute, deci nu este nimic care să provoace îngrijorări imediate. În plus, vă puteți extinde durata de viață a bateriei, neîncărcându-se la maxim și nu lăsând-o să se scurgă complet. Asta nu înseamnă că vă veți extinde bateria cu ani de zile, dar vă va ajuta.

Ce spun producătorii

La rândul său, Apple recomandă oricăror utilizatori de iPhone de pe iOS 13 și ulterior să utilizeze funcția optimizată de încărcare a bateriei pentru a prelungi durata de viață a iPhone-ului dvs. Această caracteristică va reduce încărcarea bateriei după ce va atinge 80% în anumite situații.

Apple observă, de asemenea, că durata de viață a unei baterii este „legată de„ epoca chimică ”a acesteia, care este mai mult decât trecerea timpului”. Cu alte cuvinte, Apple explică faptul că durata de viață a bateriei depinde și de factori externi, cum ar fi cât de bine este îngrijit, numărul de cicluri de încărcare etc. compania are o pagină întreagă dedicată la întreținerea duratei de viață a bateriei, care vorbește nu numai despre știință, ci și despre cea mai bună îngrijire posibilă a dispozitivului dvs.

ad-banner
Încărcați-vă telefonul Apple

Google, la rândul său, este în aceeași barcă ca Apple și sugerează încărcarea telefonului „cât de puțin sau cât este necesar”. Compania face o mențiune specifică despre încărcarea peste noapte începând cu ora 21:00, cu probabilitatea de a nu se deconecta până cel puțin 5 dimineața. Google oferă instrucțiuni pentru „Încărcare adaptivă” pentru a vă ajuta să vă păstrați durata de viață a bateriei pe termen lung a dispozitivului dvs. Google (Pixel 4 și mai nou).

Samsung, cu gama sa imensă de smartphone-uri, are și o pagină dedicată pentru a ajuta clienții să gestioneze durata de viață a bateriei. Se recomandă încărcarea regulată și menținerea duratei de viață a bateriei peste 50%. Deși nu avertizează în mod activ împotriva încărcării peste noapte, ele indică faptul că lăsarea telefonului conectat prea mult timp ar putea avea un impact negativ asupra duratei de viață a bateriei.

Sfaturi pentru economisirea bateriei

Din tot ceea ce spun știința și producătorii celor mai populare smartphone-uri, nu ar trebui să lăsați bateria să se descarce complet. Nici smartphone-ul dvs. nu poate fi supraîncărcat și acesta este unul dintre cele mai mari produse de luat masa. Încărcarea telefonului peste noapte reprezintă mai mult un risc pentru sănătatea bateriei, pe cât este riscul ca telefonul să ardă brusc. Există avertismente, deoarece oricine își pune smartphone-ul sub pernă noaptea în timp ce se încarcă se află într-o categorie de risc diferită. Când un smartphone se află sub pernă, căldura rămâne blocată din cauza lipsei de flux de aer și, în cazuri foarte rare, poate provoca un incendiu.

Încărcați-vă încărcarea telefonului

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă încărcați telefonul atunci când acesta atinge un anumit procent. Acest lucru nu se poate aplica de fiecare dată, dar încercați să vizați ceva de genul 30% ca punct minim de încărcare. Numărul depinde de dvs., dar acest lucru vă va permite să vă păstrați durata de viață a bateriei mai mult, fără a trece printr-un „ciclu” care va începe dacă descărcați complet bateria. Există, de asemenea, alte sfaturi, cum ar fi dezactivarea notificărilor, anumite aplicații care rulează în fundal etc., care sunt avertismente implicite pentru păstrarea duratei de viață a bateriei.

Ar trebui să taxați peste noapte?

Reveniți la întrebarea la îndemână dacă ar trebui să încărcați peste noapte. Principala preocupare este dacă încărcarea peste noapte este sau nu un pericol. Răspunsul este că nu pare să provoace riscuri majore pentru sănătate. Este mai probabil ca provocarea unui incendiu să se întâmple atunci când se află sub o pernă, dar chiar și asta va fi rar. Există o anumită îngrijorare că ați putea face ceva rău bateriei, lăsând-o constant încărcată peste noapte, dar, din nou, nu este un pericol care poate reduce durata de viață cu o perioadă scurtă de timp. Nu vorbim de ani – mai mult ca săptămâni sau luni.

Încărcați-vă telefonul peste noapte

În cele din urmă, răspunsul la întrebarea dacă încărcați smartphone-ul peste noapte este ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Vă puteți încărca telefonul cu până la 100% înainte de culcare sau aveți timp să vă încărcați dimineața? Dacă da, atunci acesta este cel mai bun mod de acțiune. Se reduce la ceea ce este mai convenabil pentru tine. Atâta timp cât puteți evita ca telefonul să scadă la 0%, totuși încărcați dispozitivul este probabil cel mai bun lucru pe care îl puteți face.

Cu toate încărcările inteligente sau încărcarea rapidă disponibile astăzi pe smartphone-uri, există șanse mari să obțineți un impuls rapid în 30 de minute până la o oră. Având în vedere acest lucru, încărcarea peste noapte pare mai mult un comportament antrenat decât o necesitate absolută.

Gânduri finale

Concluzia este că încărcarea smartphone-ului peste noapte nu va cauza prea multe probleme bateriei telefonului, mai ales dacă aveți un telefon mai nou. În mod real, producătorii știu cel mai bine, deci ar trebui să le ascultați sfaturile pentru cel mai bun mod de a vă menține bateria smartphone-ului sănătos. Dacă, în schimb, observați o descărcare a bateriei din cauza unei probleme a serviciilor Google Play, avem soluția aici.

Legate de:

  • Sfaturi de top pentru a economisi durata de viață a bateriei pe iPhone
  • Cum se utilizează funcția „Aplicații de așteptare” Android pentru a crește durata de viață a bateriei
  • Modul în care bateria adaptivă din Android face ca bateria telefonului să dureze mai mult
Scroll to Top