de Princiya

Arta de a pune întrebări

Arta de a pune intrebari
Citate populare pentru a pune întrebări https://www.forbes.com/quotes/theme/questions/

Arta și știința de a pune întrebări sunt sursa tuturor cunoștințelor. Sursă

Introducere

Cred că ceea ce ne face oameni este abilitatea de a pune întrebări, o consecință a limbajului nostru vorbit sofisticat. Animalele sunt prieteni atât de plăcuți – nu pun întrebări; nu trec critici. Jane Goodall, George Eliot.

Arta de a pune intrebari
Sursă

fundal

„Ceea ce ne face oameni, cred, este abilitatea de a pune întrebări, o consecință a limbajului nostru vorbit sofisticat.” – Jane Goodall

S-a întâmplat nde mai multe ori pentru mine în trecut. Creierul meu a avut o întrebare, dar l-am oprit întotdeauna să nu alunece, crezând că voi face un prost din mine. Abia mai târziu mi-aș da seama că altcineva a pus o întrebare similară și a fost aplaudat pentru că a pus o întrebare atât de minunată!

Te raportezi la această situație?

A trecut mai bine de un an acum și mă întorc mai bine la întrebări, de fapt, uneori am prea multe întrebări de pus. Mulțumită Outreachy stagiu, am depășit-o sindromul impostorului! De asemenea, în aceste zile, de obicei, sunt de cealaltă parte a mesei în timp ce gestionez interviurile sau cererile de extragere și am câteva sfaturi cu privire la importanța de a pune întrebări și cum să le adresez corect.

„Animalele sunt prieteni atât de plăcuți – nu pun întrebări; nu transmit critici ”. – George Eliot.

1611186066 914 Arta de a pune intrebari
Sursă

Regula nr. 1

Nu face presupuneri.

Nu pot sublinia suficient importanța comunicării deschise, pun întrebări ori de câte ori este relevant și evitând orice presupuneri tăcute. Această regulă se aplică muncii dvs. obișnuite de zi cu zi, vorbind cu colegii dvs. sau urmând un proces de interviu.

1611186066 743 Arta de a pune intrebari
Sursă

Regula # 2

Gândește adânc

Viața ne aruncă multe opțiuni și este foarte ușor să ne pierdem și să ne pierdem concentrarea în viață. Uneori, este de asemenea foarte important să ne punem întrebări relevante.

Înainte de a începe unele lucrări, puneți-vă întotdeauna trei întrebări:

  • De ce o faci
  • Care ar putea fi rezultatele și
  • Vei avea succes.

Doar atunci când vă gândiți profund și găsiți răspunsuri satisfăcătoare la aceste întrebări, continuați. Chanakya

1611186067 46 Arta de a pune intrebari
http://artpictures.club/vago.html

Regula nr. 3

Nici o întrebare nu este stupidă

Dacă ești ca mine, atunci înțeleg total cât de greu este să te împingi să pui o întrebare.

Nimeni nu este prost, care este curios. Oamenii care nu pun întrebări rămân fără idei pe tot parcursul vieții. Neil deGrasse Tyson

Odată ce ați început să puneți întrebări, inocența a dispărut. Mary Astor

Exemple

Pe baza experienței mele, câteva exemple din lumea reală care explică necesitatea de a pune întrebări.

1611186067 105 Arta de a pune intrebari
Sursă

# 1: Când utilizați un acronim

Un scenariu comun este atunci când o persoană folosește un acronim care ar putea să nu fie foarte obișnuit. Puteți cere politicos persoanei să abrevieze acronimul, mai degrabă decât să facă presupuneri tăcute și, prin urmare, să ajungă la o concluzie diferită.

1611186068 987 Arta de a pune intrebari
Sursă

# 2: Menținerea jurnalului de teme

Un alt scenariu este să notezi în tăcere punctele atunci când ești prea timid pentru a pune întrebări în mod deschis. În sfârșit, construiești un jurnal de teme pentru tine și petreci dublu timp pentru a obține răspunsuri la întrebările la care s-ar fi putut răspunde instantaneu, dacă ai fi avut curajul să le pui în primul rând.

Cercetare arată că acesta este un caz predominant cu grupuri subreprezentate și oameni de culoare. Eu, ca femeie de culoare, am făcut asta n de câte ori am fost prea speriată ca să mă încadrez că nu știu nimic. Acesta este un simptom clar al sindromului impostor.

Găsește curajul de a pune întrebări și de a exprima ceea ce vrei sau trebuie să știi cu adevărat. Comunicați cu ceilalți cât mai clar pentru a evita neînțelegerile, tristețea și dramele. Cu doar acest acord, vă puteți transforma complet viața. Don Miguel Ruiz

1611186068 198 Arta de a pune intrebari
http://www.jobiety.com/ace-your-panel-interview.html

# 3: În timpul unui interviu

Deși există suficiente sfaturi disponibile cu privire la pregătirea pentru un proces de interviu și întrebările de pus, de asemenea, aș dori să subliniez importanța de a pune câteva întrebări relevante atunci când vi se acordă timpul. În calitate de intervievator, îmi place foarte mult când persoanele intervievate pun întrebări.

1611186069 980 Arta de a pune intrebari
https://imgs.xkcd.com/comics/git.png

# 4: Probleme și cereri de extragere

Abordarea cu lumea OpenSource devine mai bună cu experiența. Îmi amintesc încă zilele când eram nouă și totul era prea copleșitor. Bineînțeles, am fost prea timid pentru a comenta o problemă sau pentru a trage o cerere și obișnuiam să petrec o cantitate considerabilă de timp înainte de a face o declarație publică.

Obțineți un mentor sau practicați împreună cu colegii dvs. care își revizuiesc reciproc solicitările de atragere într-un mod constructiv. Crede-mă, acest lucru devine mult mai bun în timp.

Concluzie

Acestea fiind spuse toate acestea, deși trebuie să ne îmbunătățim întrebările, este la fel de important să fim într-un mediu care promovează cultura de a pune întrebări și de a da răspunsuri încurajatoare. Mai jos sunt câteva indicații despre cum să realizați acest lucru:

1611186069 796 Arta de a pune intrebari
https://twitter.com/princi_ya/status/1072987101644378112
  1. Nu vă bateți joc de ceilalți și nu-i faceți rușine că pun întrebări
  2. Este ok să nu știi răspunsul la toate
  3. Fii umil în acceptarea faptului de mai sus
  4. Aflați lucruri noi în timp ce descoperiți răspunsuri la întrebări necunoscute
  5. Împărtășiți-vă învățăturile

Aș fi foarte interesat să vă cunosc gândurile și experiențele cu privire la acest subiect. Vă rugăm să împărtășiți feedback-ul dvs. Mulțumesc ?