Aoleu! Dacă aș avea câte un ban de fiecare dată (tocmai am rimat – de două ori!) Cineva, inclusiv eu, s-ar plânge de lipsa de timp, aș fi super bogat.

Cu toții avem 24 de ore pe zi pentru a ne atinge obiectivele, pentru a ne îndeplini sarcinile personale și profesionale, pentru a petrece timp de calitate cu familia și prietenii, pentru a ne îngriji corpul și multe altele.

Lucrul este că unii oameni își fac timp în fiecare zi și realizează într-un an lucruri pe care alții au nevoie de 5, 10 sau chiar mai mulți ani pentru a le realiza.

M-a fascinat întotdeauna această „abilitate supraomenească”, așa că în ultimii ani urmez procesul de mai jos:

  • Citiți despre subiect
  • Analizează și aplică ceea ce am învățat în viața reală
  • Evaluează-mi rezultatele
  • Decideți să păstrați practica sau să o aruncați

Mai jos sunt câteva dintre observațiile și sfaturile mele cu care am venit în acest timp.

Principiul Pareto

Cunoscută și sub numele de legea 80/20. Aceasta înseamnă că 20% din sarcinile tale vor produce 80% din rezultatele tale. Iar restul de 80% din sarcini vă vor oferi celelalte 20% din rezultate.

Așadar, începând de astăzi, asigurați-vă că tot ceea ce faceți în timpul zilei redă rezultatele maxime.

Rezultate maxime în funcție de ce, totuși?

Mă bucur că ai întrebat.

Ei bine, asta depinde de tine. Fiecare dintre noi avem obiective diferite.

Pentru un dezvoltator web, ar putea fi dobândirea unei abilități care să le ofere cele mai bune perspective posibile de carieră, sau o creștere mare, sau să le facă un pas mai aproape de un vis de carieră mare.

Pentru un singur părinte de cinci copii, s-ar putea asigura că toți copiii lor sunt bine îngrijiți și în siguranță.

Citiți o mulțime de cărți

Dacă timpul înseamnă bani, atunci citirea cărților potrivite va oferi cunoștințe extraordinare. La rândul său, acest lucru vă va ajuta să vă extindeți abilitățile și abilitățile.

În plus, cărțile vă pot ajuta să intrați într-o fază de vânt înainte de somn (astfel încât să învățați și să vă relaxați), precum și să vă ajute să alimentați din nou motorul creierului dimineața.

Acest lucru devine și mai util dacă o faceți în așa-numitele „ore moarte”, cum ar fi așteptarea la cabinetul medicului sau în timpul navetei.

Hmm, ce zici de stoarcere în câteva pagini în timp ce îl aștepți pe celălalt semnificativ când vor întârzia din nou? ?

Arta de a ti folosi timpul
Hei scumpo, tocmai citeam o carte 🙂

Cărți audio

Pentru oameni anti-morți mai avansați. Cărțile audiobook au toate avantajele cărților fizice și pot fi folosite și atunci când vă deplasați. Puteți chiar să îi ascultați în timp ce vă antrenați la antrenament cardio în sala de gimnastică.

În acest fel, veți învăța chiar și în timp ce îndepliniți alte sarcini importante.

Faceți mișcare în timpul navetei

Așa cum probabil v-ați dat seama deja, cred că naveta zilnică este un pasiv important. Dar puteți compensa acest lucru destul de ușor. De exemplu, puteți merge cu bicicleta la birou.

Vei ajunge la birou suficient de repede (deși poate nu la fel de rapid ca și cu mașina ta). În plus, costul inițial al cumpărării unei biciclete este relativ mic și se amortizează rapid. Și până la sfârșitul zilei, veți fi făcut mai mult cardio decât ar putea face majoritatea oamenilor din jur într-o săptămână. Bună afacere, nu?

Folosiți hardware excelent pentru a elimina întârzierile inutile

Îți amintești când ai trimis câteva e-mailuri, ți-a luat 5 minute fiecare, fără a lua în calcul timpul petrecut la tastarea lor? Așteptați în mod constant o construcție de producție și durează veacuri, deoarece soluția dvs. CI / CD rulează pe iubitul dvs. ENIAC și nu o poți numi o zi până când nu va avea succes?

1611498606 131 Arta de a ti folosi timpul
Bună ziua FamilyGuy

Ați făcut vreodată calculele pentru a vedea cât timp pierdeți cu astfel de lucruri? Hardware-ul de calitate este o investiție excelentă și are un Scrooge McDuck mentalitatea nu este o alegere înțeleaptă, dacă ții la timpul tău.

Nu spun că ieșiți și cumpărați cel mai scump gadget sau computer pe care îl puteți găsi. Dar fiți dispus să cheltuiți încă câțiva dolari pentru a atinge niveluri de calitate superioare.

Fără amânare

Numai acest lucru a făcut o schimbare pozitivă semnificativă în viața mea, în special în ceea ce privește productivitatea. De ce intrebi? De ce este atât de rău să stai în pat încă 20 de minute?

În afară de faptul că nu vă profitați de timp (despre care este vorba în acest articol), iată câteva articole (și acestea sunt doar vârful aisbergului) despre această problemă:

Dacă trebuie să vă relaxați, faceți-l ACUM

Nu suntem roboți și nu trăim doar pentru a tăia sarcini din lista noastră de verificare. Astfel, trebuie să vă ascultați corpul și să aveți grijă de el, astfel încât să fie puternic și productiv atunci când este necesar.

Dacă nu puteți ține ochii deschiși, puneți totul în așteptare și dormiți.

Dacă ați uitat care a fost ultima oară când ați râs extrem de tare, închideți IDE-ul ciudat și mergeți la o comedie cu celălalt semnificativ.

Dacă simțiți că ritmul vieții dvs. este nedurabil, încercați un „No-electronic-Saturday”. Veți fi surprins cât de creativi trebuiau să fie bunicii noștri, de exemplu, pentru a-și petrece timpul liber. Și dacă folosiți principiul Pareto, s-ar putea să vă dați seama că sunteți supra-angajat fără nicio revenire efectivă.

Vă mulțumim că ați citit acest articol. Sper că sfaturile acoperite mai sus vă vor ajuta să vă generați mai mult timp și ceea ce credeți că este important. Și dacă da, vă rog să-mi dați ceva dragoste răspândind vestea și aplaudând? mai jos pentru a-mi arăta aprecierea. ?

Ca întotdeauna, nu ezitați să contribuiți la secțiunea de comentarii cu propriile sfaturi speciale.

Publicat inițial la perigk.github.io