Asistența pentru Windows 10 se încheie pe 14 octombrie 2025

Asistenta pentru Windows 10 se incheie pe 14 octombrie 2025
⏱️ 2 min read

  • Microsoft va încheia oficial suportul pentru Windows 10 pe 14 octombrie 2025.
  • Data retragerii este pentru Windows 10 Home, Pro, Enterprise și Education.
  • Sistemul de operare va fi probabil înlocuit cu Windows 11.

Windows 10 va ajunge oficial la sfârșitul suportului pe 14 octombrie 2025. Când Microsoft a anunțat pentru prima dată Windows 10 în 2015, compania l-a prezentat drept ultima versiune de Windows. Însă pagina ciclului de viață acum afirmă că compania va „continua să accepte cel puțin un canal semi-anual Windows 10 până pe 14 octombrie 2025”, pentru Home, Pro, Întreprinderi și Educație versiuni, indicând faptul că zilele sistemului de operare sunt numerotate.

Data retragerii înseamnă că, după 14 octombrie 2025, dispozitivele care rulează Windows 10 nu vor mai primi actualizări de securitate și calitate și nu veți mai putea contacta compania pentru asistență.

Deși mai avem câțiva ani înainte ca sistemul de operare să ajungă la sfârșitul funcționării, actualizarea documentației confirmă în continuare că compania intenționează să înlocuiască Windows 10 cu o nouă versiune – cunoscută în prezent sub numele de „Windows 11” (Sun Valley).

Deși nu este clar când va avea loc trecerea la noua versiune, compania este așteptată să găzduiască un eveniment virtual pe 24 iunie 2021, pentru a dezvălui următoarea generație de Windows, care este considerată cea mai semnificativă actualizare din trecut. deceniu.

De asemenea Se zvonește că că Microsoft intenționează să lanseze versiunea 21H2 în toamnă ca o actualizare a caracteristicilor pentru Windows 10 alături de Windows 11 ca o versiune complet nouă.

Și acest lucru are sens, deoarece atunci când ne uităm la data de sfârșit a serviciului Windows 10, există timp pentru a lansa actualizări suplimentare de caracteristici, ceea ce ar putea fi un indiciu că Microsoft ar putea să nu intenționeze să forțeze utilizatorii să utilizeze noua versiune imediat. În schimb, utilizatorii pot avea posibilitatea de a-și păstra configurația actuală până când sunt gata să treacă la noua versiune.

.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x