de Rick West

Atât de multe de învățat, atât de puțin timp

Sfaturile mele de top pentru a învăța, a rămâne motivați și a vă atinge obiectivele

Cum se scrie o promisiune JavaScript
Fotografie de NeONBRAND pe Unsplash

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care mi le-am pus este cum am reușit să găsesc timp pentru a învăța dezvoltarea web și pentru a schimbă total cariera, în timp ce lucra un loc de muncă cu normă întreagă și cu o familie tânără acasă.

La naiba, mă întreb chiar asta uneori!

În mod similar, acestea sunt, de asemenea, unele dintre cele mai frecvente scuze pe care le aud de ce oamenii nu pot învăța, de ce oamenii renunță și de ce nu progresează mai departe în cariera lor.

Acum, apreciez că avem cu toții stiluri de viață, angajamente, motivații diferite și cu siguranță nu am răspunsul definitiv. Dar vreau să împărtășesc câteva dintre lecțiile și sfaturile mele cheie – pentru a găsi timpul pentru a învăța, a rămâne motivat și a vă atinge obiectivele.

Nu lăsați lipsa de timp percepută să vă împiedice să vă realizați visele și să vă atingeți obiectivele.

Adânc și îngust

Acesta pare un loc logic pentru a începe. S-ar putea să aveți o idee aproximativă despre ceea ce doriți sau trebuie să învățați. Dar ai ales cu atenție câteva resurse și o cale definitivă pe care urmează să o urmezi?

De obicei, răspunsul este un „NU” răsunător!

Eram exact la fel. La fel ca majoritatea oamenilor, când am început să învăț dezvoltarea web, nu aveam prea mult un plan. Rezultatul a fost că am pierdut nenumărate ore învățând puțin din asta, puțin din asta și fără să ajung nicăieri.

Timpul este prețios, mai ales cu numeroasele angajamente și obstacole pe care viața ni le pune adesea în cale. Deci, trebuie să vă asigurați că maximizați fiecare secundă din puținul timp pe care îl aveți.

Aceasta înseamnă să creezi un plan de învățare, un curriculum și să rămâi la el. Dar puteți, de asemenea, să maximizați rentabilitatea investiției dvs. de timp, restrângând ceea ce învățați, în loc să învățați puțin din toate.

Prin urmare, dacă obiectivul dvs. este să lucrați independent și să creați site-uri web pentru întreprinderile mici locale, s-ar putea să decideți că doriți să învățați WordPress. Dacă acesta este cazul, faceți-o. Aflați WordPress și tehnologiile asociate și învățați-le bine. Du-te adânc!

Concentrați-vă pe a deveni un „expert” WordPress mai degrabă decât să vă distrageți învățarea Laravel sau cel mai recent cadru JavaScript.

În mod similar, dacă obiectivul dvs. este să intrați în dezvoltarea de software la nivel de întreprindere, învățarea WordPress nu va fi o modalitate înțeleaptă de a petrece puținul timp pe care îl aveți.

Asta nu înseamnă că oricare dintre aceste tehnologii nu merită învățate sau că nu puteți învăța și extinde setul de abilități în viitor. Doar că, dacă obiectivul dvs. este să deveniți angajabil, să obțineți o promoție sau să construiți un produs – în cel mai scurt timp posibil – atunci trebuie să vă maximizați timpul și să vă concentrați efortul asupra lucrurilor care vă vor duce cel mai repede acolo.

Coerența este esențială

Aceasta trebuie să fie cel mai important lucru pe care l-am învățat și cel mai bun sfat pe care l-aș putea oferi oricui învață orice.

Am constatat că învățarea a ceva nu se referă atât la timpul petrecut, ci mai degrabă la consistență.

De exemplu, dacă aveți doar 10 ore de timp liber în fiecare săptămână pe care să le dedicați învățării – veți învăța și reține mai mult studiind 90 de minute, 7 zile pe săptămână, mai degrabă decât încercând să înghesuiți 10 ore într-un weekend!

Nu sună 90 de minute zilnic ca și un obiectiv mult mai realizabil? Este mult mai ușor să te trezești cu o oră mai devreme sau să te culci cu o oră mai târziu decât să renunți la întregul tău weekend!

Totul este să-ți formezi un obicei și să faci din învățare o parte a stilului tău de viață.

Ca oameni, suntem creaturi ale obișnuinței. Așadar, faceți din învățare parte din rutina dvs. zilnică, faceți-vă timp, fiți consecvenți și continuați.

Fă sacrificii

După cum sa menționat, trebuie să vă faceți timp și trebuie să fiți consecvenți în acest sens. Acest lucru ar putea însemna că trebuie să faceți sacrificii pentru a atinge acest obiectiv.

Indiferent dacă aceasta înseamnă să sacrificați o oră în pat, să nu terminați cartea pe care tocmai ați început-o sau să pierdeți programul dvs. TV preferat – acesta este ceea ce trebuie să faceți. Nu am spus niciodată că va fi ușor …

… Cu toate acestea, important de reținut aici? Nu este pentru totdeauna!

Acesta este un sacrificiu pe termen scurt pentru a vă atinge obiectivul pe termen lung.

Pentru mine, din moment ce lucram multe ore și aveam doi copii sub 3 ani, am decis că timpul meu de învățare va fi de la 21:00 încoace – odată ce copiii vor fi în pat. Acesta ar fi fost anterior momentul în care aș sta să mă uit la televizor cu soția mea și să mă relaxez după o zi grea. În schimb, aș rămâne adesea treaz până la primele ore, dormeam minim și aș sta la muncă mai devreme a doua zi.

Acesta a fost sacrificiul pe care l-am făcut … dar acum, făcând acel sacrificiu pe termen scurt și atingându-mi obiectivul de a obține un loc de muncă în dezvoltarea web, nu mai trebuie să fac acel sacrificiu. Lucrez 8 ore la slujba de zi cu zi, vin acasă și pot viziona toate televiziunile nenorocite pe care le doresc.

Lucrul amuzant este că încă mai petrec 21:00 și rămân ridicat până târziu, învăț lucruri noi și lucrez la proiecte secundare. Este amuzant cum acel „sacrificiu” consistent a devenit în curând un obicei!

Recunoaște-ți motivația

Perspectiva este un lucru minunat. Pentru unii oameni, a avea o soție și o familie tânără ar putea fi motivul pentru care tu nu se poate învață să codezi. Motivul pentru care nu ai timp.

Pentru mine, aceasta a fost motivația mea.

Am decis că îmi doresc o carieră mai stabilă, cu un viitor mai luminos și posibilitatea unui echilibru mai bun dintre viața profesională și cea profesională (pe cine glumeam!). În cele din urmă, am vrut să ofer o viață mai bună mie, soției mele și copiilor mei.

Recunoscând că aceasta a fost motivația mea a făcut ca aceste sacrificii să fie mult mai ușoare.

Tot ceea ce ta motivația este, orice ta motiv, ține cont de asta.

Când lucrurile se îngreunează și îți vine să renunți, gândiți-vă la motivul pentru care ați început în primul rând.

Integrează-ți învățarea în diferite domenii ale vieții tale

Învățarea vine în toate formele și dimensiunile. De exemplu, o concepție greșită obișnuită este că, dacă doriți să aflați cum să codificați, atunci trebuie să stați în fața unui computer. Nu mă înțelegeți greșit, cu siguranță vă ajută, dar există adesea alte zone ale vieții dvs. de care puteți profita pentru a vă maximiza și susține învățarea.

În timp ce învățam să codez, lucrez cu munca de construcție cu normă întreagă, am avut o navetă la muncă de cel puțin o oră în fiecare zi. Ce „pierdere” de timp … dar nu trebuia să fie!

Am început să ascult podcasturi motivaționale de dezvoltare web și de afaceri în timpul navetei. Deși nu învățați direct, podcast-urile sunt un genial conținut pasiv de conținut și o modalitate excelentă de a obține mai mult context în jurul zonei de învățare alese.

Profitați de fiecare ocazie pe care o aveți și cufundați-vă în urmărirea aleasă. Schimbați muzică pentru podcast-uri în timp ce vă aflați la sală, citiți un capitol al unei cărți relevante sau postări pe blog în timpul pauzei de prânz, purtați un blocnotes cu voi și luați notițe pe măsură ce gândurile și ideile vă vin în cap.

Găsiți modalități prin care puteți face ca învățarea să facă parte din viața de zi cu zi. Gandeste in afara cutiei.

Nu pune prea multă presiune asupra ta

Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai importante oferte din experiența mea de a învăța să codez.

Într-o oarecare măsură în contradicție cu primul meu punct despre consistența care este cheia, trebuie să apreciați, de asemenea, că aceasta este viața și viața nu este simplă. Chiar și cele mai bune planuri stabilite nu funcționează întotdeauna.

Așadar, nu vă lăsați bătut în legătură cu asta. Dacă ți-e dor de o zi de studiu, atunci ce. În marea schemă de lucruri, o zi ratată aici și acolo nu va face nici cea mai mică diferență! Recuperați-l a doua zi și continuați să mergeți înainte. Ciudata zi ratată nu va conta.

Acest lucru este valabil pentru a rămâne treaz prea târziu sau pentru a-l forța prea mult. Dacă ești obosit, du-te la culcare! Dacă aveți nevoie de o noapte cu familia, mergeți să vă distrați. Viata e prea scurta.

Fii răbdător

Învățarea oricărui lucru va dura timp și lucrurile nu se întâmplă peste noapte.

Deși obiectivul este întotdeauna să fii productiv și să înveți cât mai repede posibil cât mai repede posibil, trebuie doar să-ți amintești că ești pe el pe termen lung și totul va fi bun în timp.

Prea des ne facem griji că lucrurile durează prea mult, nu facem progrese suficiente și nu ne vom atinge niciodată ținta. Înțeleg pe deplin acest lucru, mai ales în cazul dezvoltării web. Deoarece există atât de multe de învățat și domeniul de aplicare este atât de vast, uneori poate fi copleșitor de copleșitor.

Dar vorbim despre ceva care s-ar putea materializa într-o carieră care ar putea cuprinde următorii 10, 20, 30 sau 40 de ani.

Din nou, puneți asta în perspectivă – Dacă vă ia 1 an, 2 ani, 3 ani sau chiar mai mult pentru a obține primul loc de muncă. Chiar contează asta?

Din anumite motive, în lumea autodidactă a dezvoltării, se pare că este vorba despre modul în care cineva „a obținut un loc de muncă în 6 luni” sau „a obținut un rol junior de 100.000 de dolari”.

Dar amintiți-vă, nu obținem întotdeauna contextul complet care înconjoară situația respectivă. La sfârșitul zilei, aceasta este povestea altcuiva, nu a ta. Atâta timp cât tu merg înainte și fac progrese, se va întâmpla. Fii răbdător.

Nu te compara cu ceilalți. Comparați-vă cu persoana în care ați fost ieri

Nu există niciun ingredient secret. Sacrificiul, munca grea și răbdarea sunt tot ce trebuie.

Mulțumesc că ai citit! ? Dacă ți-a plăcut, apasă pe butonul de batere de mai jos. Apreciez foarte mult sprijinul dvs. și îi ajută pe ceilalți să vadă povestea.

Mereu sunt bucuros să aud de la oameni cu mintea, așa că nu ezitați să-mi trimiteți un e-mail sau să salutați Stare de nervozitate.

Aș dori, de asemenea, să profit de această ocazie pentru a spune, de asemenea, o mulțumire masivă lui Quincy Larson pentru că m-a recunoscut ca unul dintre Cei mai importanți colaboratori ai Routech. Fără Quincy și platforma Routech, nu ar fi fost posibil să ajungem, să vorbim cu noi și să ne implicăm cu cât de mulți oameni am avut anul trecut. Vă mulțumim întregii comunități Routech, tuturor celor cărora le place, partajează, sprijină și contribuie la transformarea comunității în ceea ce este. Ești minunat!