Ați suferit vreodată o încălcare a datelor? Cum te-ai descurcat?

Ați suferit vreodată o încălcare a datelor?  Cum te-ai descurcat?
⏱️ 3 min read

O mare parte din viața noastră tehnică zilnică este cheltuită pentru a ne proteja datele. Ne îngrijorăm că nu este sigur, vrem să ne asigurăm că este sigur, ne îngrijorăm când auzim despre o încălcare și ne simțim descurajați când aflăm că am fost încălcați. Ați suferit vreodată o încălcare a datelor? Cum te-ai descurcat?

Opinia noastră

Odysseas explică că „Un copil cu script turcesc a decis să șteargă două dintre site-urile mele nereușite”. Rezultatul este că sunt încă jos. El nu este un specialist în securitate, nu le poate curăța singur și nu poate justifica costul plății unui specialist pentru a le curăța corespunzător.

Sayak spune, din fericire, că nu a trecut încă printr-o încălcare a datelor. El a luat întotdeauna măsuri de precauție, cum ar fi utilizarea parolelor foarte puternice, crearea de e-mailuri false pentru înregistrarea pe site-uri, etc. Acum încearcă să nu-și expună cardurile de credit prin salvarea informațiilor de plată cu PayPal sau portofele digitale. „În caz de îndoială, numerarul este rege.” Știe că oamenii cărora le-au fost sparte Facebook-ul sau Gmail-ul sau au fost sustrasi bani din conturi. Dar în fiecare dintre aceste cazuri, ei erau foarte lași în ceea ce privește securitatea lor.

Ați suferit vreodată o încălcare a datelor? Cum te-ai descurcat?

Ryan nu poate rezista să bată lemn, deoarece spune că nu a trecut încă printr-o încălcare a datelor. La fel ca Sayak, el folosește și conturi de e-mail secundare și metode alternative de plată, cum ar fi PayPal, pentru a-și proteja informațiile financiare mai sensibile. El simte asta „Bunul simț este prima și cea mai bună linie de apărare”.

Simon constată că câteva dintre conturile sale au fost dezvăluite în caz de încălcare a bazelor de date. Unele dintre serviciile pe care le folosește, cum ar fi Adobe, Patreon și Roll20, au suferit scurgeri, iar contul său a fost inclus în informațiile divulgate. „M-a învățat o lecție bună despre utilizarea unei parole alternative pentru fiecare cont!”

Am avut câteva tipuri diferite de încălcări. Am câteva site-uri proprii și, desigur, au fost încălcate. A existat, de asemenea, un timp în care TurboTax a avut multe dificultăți în ceea ce privește încălcarea datelor. Ne-am depus taxele în acel an la TurboTax și ni s-a spus că am depus deja. Cineva a avut toate informațiile noastre și a depus o declarație falsă. A durat luni întregi pentru a îndrepta asta. Nu mai folosim TurboTax și acum avem pe cineva să ne facă taxele pentru noi.

Opinia ta

Sperăm că, dacă sunteți ca Sayak și Ryan, nu ați trecut printr-o încălcare a datelor. Dar este foarte posibil să fiți ca Odysseas, Simon și eu și să fi trecut prin asta, oricât de atent ați fi fost cu securitatea voastră. Ați suferit vreodată o încălcare a datelor? Cum te-ai descurcat? Spuneți-ne despre aceasta în comentariile de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...