AT&T și Verizon pun 5G în așteptare din cauza unui posibil conflict cu avionul

AT&T și Verizon pun 5G în așteptare din cauza unui posibil conflict cu avionul

⌛ Reading Time: 4 minutes

Operatorii de telefonie mobilă s-au luptat între ei pentru a fi primii care lansează diferite faze ale serviciului 5G, dar de data aceasta lucrează împreună. Existau planuri pentru lansarea luna viitoare a unui nou spectru 5G, dar AT&T și Verizon au convenit să suspende totul din cauza posibilelor interferențe cu avioanele.

Potențial conflict în spațiul aerian cu 5G

Administrația Federală a Aviației (FAA) intenționa să emită mandate care să limiteze utilizarea unor sisteme automate de cockpit de către piloți. Un exemplu de unul dintre aceste sisteme este cel care ajută avioanele să aterizeze pe vreme nefavorabilă. FAA spera să evite interferențele din partea turnurilor celulare care vor transmite 5G.

Oficialii din industria telecomunicațiilor nu sunt de acord cu nivelul de îngrijorare. Ei nu cred că există dovezi că semnalele 5G ar interfera cu avioanele în zbor. Inca, AT&T și Verizon au fost de acord și-ar pune lansarea în așteptare timp de o lună.

Comisia Federală de Comunicații (FCC) susține îngrijorarea FAA. Agenția a emis o declarație după acordul AT&T și Verizon care spunea: „Siguranța aviației și conducerea tehnologică sunt priorități naționale și, odată cu anunțul de astăzi, aceste companii și-au demonstrat angajamentul față de ambele”.

AT&T a spus că va continua să lucreze cu cele două agenții federale. Bazându-se pe știință și date, compania de telecomunicații a spus: „Aceasta este singura cale pentru a permite experților și inginerilor să evalueze dacă există probleme legitime de coexistență”.

Concurentul său, Verizon, a anunțat că a fost de acord să amâne lansarea „în spiritul bunei credințe”, dar dorește să rămână pe drumul cel bun pentru a aduce 5G peste banda C la începutul anului viitor. Spectrul de bandă C este recunoscut ca fiind foarte potrivit pentru 5G și este deja utilizat în alte țări. Doar o parte a spectrului ar fi fost programată pentru lansare luna viitoare.

Smartphone Att Verizon 5g

Un purtător de cuvânt Verizon a declarat într-o declarație: „Apreciem munca FCC în discuțiile sale cu FAA și alții pentru a asigura o analiză bazată pe date care va demonstra din nou că operațiunile 5G în această bandă nu prezintă niciun risc pentru siguranța zborului”.

Întârzierea probabil că nu va afecta prea mult AT&T și Verizon, deoarece infrastructura 5G a început încet. O lună nu va face o diferență prea mare. Dar momentul după acea lună este critic. Verizon dorește să folosească frecvențele în bandă C pentru a face față cererii de viteze pentru a gestiona descărcări de aplicații, jocuri și streaming video.

Răspunsul companiei aeriene la întârzierea 5G

Grupurile de aviație avertizaseră deja oficialii federali cu privire la riscul perceput pentru siguranță din lansarea 5G, despre care au presupus că va duce la o consecință economică, potrivit surselor.

Att Verizon 5g Air Tower

O coaliție de grup de aviație era de așteptat să vorbească cu oficialii guvernamentali săptămâna aceasta cu un avertisment că restricțiile FAA ar putea duce la închiderea aeroporturilor și poate chiar a unor regiuni întregi. Anulările și întârzierile ar opri totul. Restricția ar fi afectat zborurile peste spațiul aerian american care folosesc radioaltimetre pentru a măsura distanța dintre avioane și sol.

Regulile pentru banda C au fost stabilite anul trecut, după ce a analizat modul în care ar putea avea impact asupra zborurilor. Acesta a sugerat o „bandă de gardă” pentru a tampona între turnurile celulare și utilizările spațiului aerian. FCC a analizat riscurile și a spus că echipamentul adecvat „nu ar trebui să primească, de obicei, nicio interferență semnificativă (darămite interferențe dăunătoare)”. Ulterior, a stabilit 5 decembrie ca dată pentru lansarea benzii C.

Citiți mai departe pentru a afla cum să o remediați atunci când datele celulare nu funcționează pe iPhone și găsiți cel mai bun canal Wi-Fi pentru frecvența de 5 GHz.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.