Autentificator de parolă iOS 15: Cum să îl folosești pe iPhone și iPad

Cum să utilizați autentificatorul de parolă încorporat al iOS 15 pe iPhone și iPad
⏱️ 10 min read

iOS 15 vine cu o mulțime de îmbunătățiri și funcții noi pe care le puteți utiliza pe dispozitivele iPhone sau iPad. Printre acestea, se numără și autentificatorul de parolă încorporat, care poate fi folosit pentru a proteja conturile utilizatorilor. Folosind această nouă funcție, utilizatorii pot avea mai multă siguranță și mai puțin stres, întrucât nu vor mai fi nevoiți să își amintească toate parolele. Autentificatorul de parolă este ușor de folosit, cu o interfață intuitivă. Pur și simplu, trebuie să vă logați la contul dvs. și să urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a configura autentificatorul de parolă. Întrucât această funcție este încorporată în iOS 15, nu trebuie să instalați o aplicație separată sau să plătiți pentru a o utiliza. Prin urmare, puteți beneficia de securitatea crescută și de ușurința de utilizare fără niciun cost suplimentar.

Având în vedere cât de important este să aveți un strat suplimentar de protecție împotriva hackingului în zilele noastre, majoritatea site-urilor web și aplicațiilor acceptă autentificarea cu doi factori. Cu 2FA activat pentru contul dvs., trebuie să vă verificați identitatea cu un cod suplimentar pentru a vă conecta. Ceea ce face ca 2FA să fie atât de esențial este capacitatea de a-ți proteja contul chiar dacă parolele tale sunt scurse. Până la iOS 14, utilizatorii de iPhone trebuiau să se bazeze pe aplicații de autentificare terță parte, cum ar fi Google Authenticator și Authy, pentru a genera coduri de verificare 2FA. Cu toate acestea, cu iOS 15, Apple a introdus un autentificator de parolă încorporat pentru a face și mai ușor și mai sigur pentru utilizatori să se conecteze la conturile lor. Dacă doriți să încercați, iată cum să utilizați autentificatorul de parolă încorporat în iOS 15 pe iPhone și iPad.

Cum să utilizați autentificatorul de parolă încorporat pe iPhone și iPad (2021)

Pentru a începe, mai întâi să aruncăm o privire la modul în care funcționează noul autentificator de parolă iOS 15! După aceea, vă vom explica cum să configurați coduri de verificare pentru aplicații sau site-uri web de pe iPhone. De asemenea, le puteți elimina dacă doriți să utilizați o aplicație terță parte. Deci, hai să intrăm direct.

Cum funcționează noul autentificator de parolă încorporat în iOS 15?

Datorită integrării profunde, Password Authenticator de la Apple funcționează puțin mai bine decât rivalii săi. Vă permite să setați codul de verificare necesar pentru securitate suplimentară de conectare prin cheia de configurare sau prin scanarea codului QR. Odată finalizată configurarea, autentificatorul de parolă generează automat un cod de verificare din 6 cifre la fiecare 30 de secunde, pe care îl puteți folosi pentru a vă autentifica parola.

Puteți copia și lipi manual codul de verificare sau lăsați Apple să completeze automat codul atunci când vă conectați la un site web sau la o aplicație. Pe scurt, procesul de verificare se va simți mai intuitiv, mai sigur și mai rapid. Apple elimină nevoia de a comuta între aplicații pentru a obține codul 2FA pe iPhone și iPhone. Prin urmare, vă sugerăm să îl setați pentru toate aplicațiile dvs., deoarece nu există probleme suplimentare. În schimb, va ajuta doar să vă protejați datele și informațiile personale.

Configurați autentificatorul de parolă încorporat pe iPhone și iPad [Easiest Method]

După cum am menționat mai devreme, trebuie mai întâi să configurați codul de verificare pentru aplicația sau site-ul web pe care doriți să îl protejați cu autentificare în doi factori. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să urmați pașii de mai jos:

  1. du-te la aplicația de setări pe iPhone și iPad.

2. Acum, derulați în jos și apăsați pe parolele.

alege parole

3. Apoi va trebui autentificați-vă folosind Face ID/Touch ID sau parola pentru a continua.

Autentificați-vă contul prin Face ID

4. Pe pagina următoare, veți vedea o listă cu toate site-urile web și aplicațiile ale căror parole le-ați salvat în Keychain iCloud. Acum, asigurați-vă că site-ul web pentru care doriți să setați codul de verificare este salvat aici.

Lista de site-uri web din aplicația Setări

Dacă un site web sau o aplicație nu este listat, atingeți butonul „+” în colțul din dreapta sus al ecranului și introduceți adresa site-ului web, numele de utilizator și parola pentru a o salva. Asigurați-vă că atingeți Făcut în dreapta sus pentru a termina.

Adăugați un site web nou

5. Acum, apăsați pe numele aplicației sau al site-ului web pentru care doriți să utilizați autentificatorul de parolă încorporat pe iPhone sau iPad. Apoi atingeți „Setați codul de verificare…” opțiune.

Setați codul de verificare

6. Mai jos sunt două moduri de a configura codul de verificare pe iPhone sau iPad.

  • Introduceți cheia de configurare: Dacă site-ul web acceptă utilizarea unui cod de verificare, accesați site-ul web pentru a obține cheia de configurare și aici.
  • Scanați codul QR: Dacă site-ul web oferă un cod QR, puteți atinge lung codul QR și selectați Configurați codul de verificare pentru a face acest lucru automat.

Alegeți cum doriți să configurați codul de verificare

Configurați codul de verificare pentru Facebook pe iPhone și iPad

Deoarece autentificatorul de parolă de la Apple în iOS 15 funcționează perfect cu Facebook, am folosit această aplicație de socializare pentru tutorial. Procesul ar fi destul de similar pentru alte aplicații acceptate. Să vedem cum funcționează!

1. Deschideți aplicația Facebook și atingeți butonul de meniu (trei linii orizontale) din bara de navigare de jos. Apoi trece la Setări și confidențialitate -> Setări -> Securitate și autentificare.

Conectare Facebook și setări de securitate

2. Acum, apăsați pe „Utilizați autentificarea cu doi factori” și asigurați-vă că opțiunea aplicație de autentificare este selectată. După aceea, atingeți butonul albastru „Continuați”.

Apăsați Continuare

3. În continuare, aveți trei opțiuni diferite din care să alegeți atunci când configurați coduri de verificare 2FA. Puteți alege dintre următoarele:

  • Configurați pe același dispozitiv: Alegeți această opțiune pentru a configura codul de verificare pentru Facebook utilizând autentificatorul de parolă încorporat pe iPhone sau iPad.

Setați codul de verificare pe acest dispozitiv

  • Scanați codul QR: Dacă ați deschis Facebook în Safari, apăsați lung codul QR și alegeți opțiunea Deschidere din „Setări”.

scanează codul QR

  • Copiați codul: În cele din urmă, aveți și opțiunea de a copia un cod unic și de a-l introduce în Setări.

cheie de verificare

Toate cele trei metode de configurare a autentificării parolei sunt ușoare și fiabile. Prin urmare, puteți alege oricare dintre metode în funcție de confortul (și disponibilitatea) dvs. În scopul acestui ghid, voi copia cheia.

4. Apoi mergeți la Setări -> Parole -> Facebook -> Setați codul de verificare > Introduceți cheia de setări.

Acum, atingeți tasta de setări

5. Apoi lipiți cheia pe care ați copiat-o la pasul anterior și atingeți „BINE” a confirma. Autentificatorul de parolă încorporat al iPhone-ului sau iPad-ului dvs. va genera apoi automat un cod de verificare din 6 cifre. Puteți apoi să copiați și să lipiți acest cod pentru a vă autentifica datele de conectare sau să urmăriți cum Apple completează automat codul pentru dvs.

Cod de verificare pentru Facebook

Notă: Vă rugăm să rețineți că un cod de verificare rămâne valabil doar 30 de secunde.

6. În continuare, tot ce trebuie să faci este să copiați codul de verificare și să-l inserați în Facebook pentru a vă autentifica încercarea de autentificare. Asta e tot. Ați configurat cu succes autentificatorul de parolă încorporat în iOS 15 pe iPhone și iPad.

Introdu codul de confirmare

Cam asta e tot! De acum înainte, ori de câte ori vi se cere să vă autentificați parola, profitați de funcția de completare automată pentru a completa codurile de verificare atunci când vă conectați la Facebook. Desigur, puteți copia și manual codul de verificare din Setări -> Parole și apoi să-l lipiți.

Cum să eliminați setarea de autentificare a parolei pentru o aplicație în iOS 15

În timp ce autentificatorul de parolă de pe iPhone și iPad care rulează cele mai recente versiuni ale iOS 15 și iPadOS 15 este cu adevărat util, poate doriți să eliminați setarea codului de verificare pentru o aplicație în viitor. Dacă vine ziua respectivă, puteți urma pașii de mai jos pentru a elimina setările de autentificare cu doi factori pentru o aplicație în iOS 15:

1. Navigați la Setări -> Parole. După autentificare Face ID/Touch ID, atingeți numele aplicației pentru care doriți să eliminați codul de verificare.

2. Apoi, apăsați pe „Editați” în colțul din dreapta sus.

ștergeți codul de verificare 0

3. Deci, atingeți butonul „-” (minus). în secțiunea cod de verificare pentru a dezvălui butonul „Șterge”.

eliminați codul de verificare ios 15 1

4. În cele din urmă, apăsați pe butonul „Șterge”. În fereastra pop-up care apare, selectați „Eliminați codul de verificare” opțiune.

eliminați codul de verificare ios 15 2

Si asta e. Nu mai utilizați autentificatorul de parolă încorporat de la Apple pentru codurile de verificare 2FA pentru aplicația respectivă.

Utilizați autentificatorul de parolă încorporat în iOS 15 și iPadOS 15 ca un profesionist

Deci, acesta este modul de a profita la maximum de autentificatorul de parole încorporat în iOS 15 și iPadOS 15 pentru a vă conecta în siguranță la site-uri web și aplicații. Este întotdeauna mai bine să aveți o alternativă nativă, încorporată, mai ales pentru ceva la fel de sensibil precum autentificarea cu parolă pe dispozitiv. De aceea, salut această nouă funcție de securitate. Și sunt destul de sigur că majoritatea dintre voi ați aprecia și asta. Oricum, încercați Apple Password Authenticator și spuneți-mi ce credeți în comentariile de mai jos. Și dacă doriți să învățați cum să activați autentificarea cu doi factori (2FA) pentru Facebook, Twitter, Instagram și alte aplicații populare, vă oferim acoperirea.

În concluzie, autentificarea cu doi factori (2FA) este foarte importantă pentru protejarea contului împotriva hackingului, iar majoritatea site-urilor și aplicațiilor web o acceptă. În trecut, utilizatorii de iPhone trebuiau să se bazeze pe aplicații terță parte pentru a genera coduri de verificare 2FA, dar odată cu iOS 15, Apple a introdus un autentificator de parolă încorporat care face procesul mai ușor și mai sigur pentru utilizatori. Ghidul de mai sus explică cum să utilizați autentificatorul de parolă încorporat pe iPhone și iPad, dar și cum să îl eliminați pentru o aplicație în viitor. Este întotdeauna important să vă protejați contul și informațiile personale, așa că vă recomandăm să activați 2FA pentru toate aplicațiile dvs. și să utilizați autentificatorul de parolă încorporat de la Apple.
Încheiem aici această postare, dar nu înainte de a vă mulțumi călduros pentru că ne-ați urmărit și că ați avut răbdarea și curiozitatea să citiți până la final. Fie că sunteți pasionați de tehnologie sau că ați dat doar peste acest blog, sperăm că v-ați simțit inspirați și informați. Cu siguranță, vom mai reveni cu subiecte interesante, noutăți și opinii, așa că vă invităm să ne fiți alături și pe viitor și să ne împărtășiți părerile voastre. Până data viitoare, vă dorim zile pline de energie și inspirație!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x