Autokey: Erstellen Sie Ihre eigenen Tastaturkürzel unter Linux

Autokey: Creați propriile comenzi rapide de la tastatură în Linux

Autokey este un utilitar de automatizare desktop pentru Linux. Îl puteți folosi ca extensor de text pentru a crea propriile comenzi rapide pentru funcțiile pe care le utilizați cel mai mult în software-ul dvs. preferat. De asemenea, veți avea posibilitatea de a mapa bucăți de text mai lungi – sau chiar șabloane întregi – la abrevieri de șiruri scurte.

Pe măsură ce vă familiarizați cu Autokey, veți descoperi că puteți face mult mai mult cu el. Puteți automatiza aplicațiile desktop pentru a efectua aceleași sarcini obositoare fără introducerea dvs. sau chiar să vă creați propriile mini-aplicații. Să vedem cum puteți utiliza Autokey pentru a vă automatiza viața de zi cu zi cu computerul.

Conţinut

Instalare

În acest tutorial instalăm și folosim aplicația în Ubuntu. Procesul ar trebui să fie similar în majoritatea distribuțiilor pentru care puteți găsi un fișier preambalat al aplicației.

Puteți căuta Autokey în Centrul software dacă preferați modul vizual de a aduce software-ul la bord. Veți găsi două versiuni: Autokey-GTK pentru Gnome, MATE și alte medii desktop bazate pe GTK și Autokey-QT pentru KDE Plasma și orice altceva bazat pe setul de instrumente QT.

În mod similar, dacă sunteți un fan al terminalului, îl puteți instala folosind apt, dar ar trebui să alegeți versiunea adecvată folosind doar una dintre următoarele:

Fragmente de text

Localizați AutoKey printre aplicațiile instalate și rulați-l.

Creați comenzi rapide Linux cu aplicația Autokey Run

AutoKey funcționează cu două tipuri diferite de intrări. Puteți utiliza text simplu, pe care Autokey îl caracterizează ca fraze, pentru a crea comenzi rapide și fragmente de text care vor fi extinse la fraze mai mari (de unde și numele). De asemenea, îl puteți utiliza pentru a automatiza sarcini complicate scriind scripturi Python relativ simple. Să începem cu lucrurile ușoare, totuși, prin crearea unui fragment de extindere a textului.

Programul vine cu câteva exemple de conținut care vă vor ajuta să vă familiarizați cu modul în care funcționează. Extindeți folderul „Frazele mele” din lista din stânga, apoi subfolderul Adrese din interiorul acestuia și alegeți intrarea Adresă de domiciliu.

Faceți comenzi rapide Linux cu fragmentul de adresă implicit Autokey

Observați cum sunt patru linii de text în fereastra principală a programului și cum sub acesta, lângă Abrevieri, există șirul adr. Dacă deschideți un editor de text cu Autokey activ, tastați „adr”, apăsați Enter și acesta va fi înlocuit cu conținutul din fereastra principală a Autokey. Așa vă puteți configura propriile fragmente de text. Să creăm una împreună.

Faceți clic pe Nou pe bara de instrumente a programului și alegeți Frază din meniul pop-up care apare.

Creați comenzi rapide Linux cu Autokey Add Phrase

Introduceți un nume pentru fragmentul dvs. – am folosit Routech.ro.

Faceți comenzi rapide Linux cu numele expresiei Autokey

Alegeți noua dvs. intrare din lista din stânga, dacă nu este deja selectată, și ștergeți textul substituent din partea centrală a ferestrei. Înlocuiți-l cu textul pe care doriți să-l apară atunci când introduceți o abreviere – am introdus numele site-ului nostru, Routech.ro.

Creați comenzi rapide Linux cu conținutul expresiei Autokey

Faceți clic pe „butonul Set” de lângă Abrevieri, apoi faceți clic pe Adăugare în stânga ferestrei care va apărea. Tastați abrevierea pe care doriți să o extindeți la fragmentul de text pe care l-ați definit în pasul anterior.

Creați comenzi rapide Linux cu Autokey Adăugați abreviere

Rulați editorul de text preferat și tastați abrevierea definită. Dacă totul a decurs conform planului, fragmentul va înlocui abrevierea dvs.

Faceți comenzi rapide Linux cu testul de expresie Autokey

În loc să utilizați abrevieri, puteți atribui comenzi rapide de la tastatură fragmentelor de text – alegeți doar să setați o tastă rapidă în loc de o abreviere. Ambele opțiuni sunt în același loc. De asemenea, puteți asocia tastele rapide la dosarele care conțin mai multe fragmente. Dacă apăsați apoi tasta rapidă, va apărea un meniu pop-up cu conținutul folderului. Puteți alege o intrare de acolo pentru ca conținutul său să fie lipit în programul pe care îl utilizați.

Automatizarea folosind Autokey

Modul simplu de a automatiza lucrurile este prin replicarea apăsărilor de tastă care obțin rezultatul dorit în aplicația preferată. De exemplu, dorim ca editorul nostru de text să salveze fișierul cu care lucrăm folosind numele „Routech.ro.txt”. Prin tastare Ctrl + s în fereastra principală, îi spunem Autokey să trimită combinația CTRL + S către aplicație. Apoi, putem urmări introducând numele fișierului în rândul următor.

Cu această abordare, puteți crea secvențe de apăsări de taste pentru a automatiza orice aplicație care poate fi controlată cu tastatura. Puteți utiliza alte taste speciale în scripturi, întotdeauna între paranteze: alt, introduce, evadare, filă, schimb, și super pentru tasta Windows.

Avansat Scripting

Teoretic, Autokey vă permite să creați câteva soluții de automatizare relativ avansate fără a crea scripturi Python de la zero. Practic, însă, ultima sa versiune ne-a eșuat în această privință. Puteți face acest lucru alegând opțiunea „Înregistrați tastatura / mouse-ul” din meniul Instrumente, dar ori de câte ori am încercat asta, aplicația sa prăbușit.

Faceți comenzi rapide Linux cu intrarea de înregistrare Autokey

Autokey poate fi o introducere excelentă în Python, totuși, deoarece exemplele cu care vine, pe care le puteți găsi în folderul Sample Scripts, sunt relativ ușor de înțeles. Le puteți utiliza ca bază pentru propriile scripturi, creând soluții de automatizare și mai complexe.

Creați comenzi rapide Linux cu Autokey Python Scripting

Folosiți deja un extensor de text sau o altă soluție de automatizare? Dacă sunteți în căutarea unui manager de clipboard, încercați CopyQ.

Legate de:

Scroll to Top