Programare pereche este doi programatori lucrând împreună la o stație de lucru.

În mod formal, un programator este conducător auto și scrie cod. Celălalt este observatorul sau navigator care examinează fiecare linie de cod pe măsură ce este introdus.

În mod informal, ei stau împreună pe o bază de cod și vorbesc despre lucruri și descompun problemele. Oricare dintre ei poate scrie cod și niciunul nu face altceva ca verificarea telefonului.

Programarea în perechi este adoptată pe scară largă de unele organizații și evitată de altele. Este întotdeauna un subiect de dezbatere și oamenii vor avea preferințele lor. Suntem cu toții oameni și există momente în care aproape toată lumea poate beneficia de programarea în perechi.

Cu toate acestea, pare o utilizare ineficientă a resurselor. Avem doi programatori. Amândoi ar putea construi funcții diferite timp de o săptămână, la final vom avea de două ori mai multe funcții. Dar acest lucru nu este cazul și s-ar putea să sfârșiți cu 2 seturi de caracteristici realizate în proporție de 95%, care nu pot fi livrate. Programarea împreună poate crește cantitatea netă de caracteristici complete pe care le livrați.

Beneficiile

Mai puține greșeli și ridicări ale erorilor

Avantajele si capcanele programarii in perechi la locul de munca

Cu toții am avut bug-uri nebunești. Acestea pot fi de la defectele fundamentale ale întregii abordări sau o greșeală de tipar, o instalare incorectă sau necesitatea unei reporniri.

Ca echipă, șansele sunt ca unul dintre voi să fi făcut o greșeală similară înainte. Sau este probabil ca unul dintre voi să cunoască pe altcineva care a întâmpinat problema. Și este mai probabil să alocați timpul corect unei probleme înainte de a reveni la planșa de desen.

Puteți discuta despre strategii mai bune. Acest lucru este mai bine decât să păstrezi problema ascunsă toată ziua fără a o împărtăși cu alții.

Mai ușor de continuat – Suport moral

Lucrul adesea în echipă poate crește pozitivitatea față de o problemă. Când cineva împărtășește o problemă prin care treci, te simți mai puțin înfrânt și mai pozitiv în încercarea din nou și din nou și din nou …

Mai greu de prosternat

Lucrul în echipă înseamnă că nu vă puteți opri și verifica e-mailul, Slack-ul sau Whatsapp-ul pentru orice distragere dorită.

Acest lucru pare a fi un lucru mic. Dar puteți cvadrupla numărul de ore pe care un programator le petrece în editor și codare, în loc să stați la un birou mâncând ore ale zilei până când este timpul să mergeți acasă.

Cele mai bune practici comune

Codificarea împreună este o modalitate excelentă de a împărtăși cunoștințe în compania dvs. Codificatorii își pot da sfaturi reciproc pe măsură ce merg mai departe pentru a-și îmbunătăți abordarea și a-și crește viteza.

Lucrul împreună poate descoperi cunoștințe care ar putea să nu fie în Manualul dvs. pentru angajați noi.

Îmbarcare mai rapidă

Noii angajați se pot ridica la viteză mult mai rapid prin asocierea cu un membru al echipei cu experiență.

Identificați și reduceți angajările proaste

Poate ajuta la identificarea angajaților răi din timp, dacă cineva nu este potrivit pentru o afacere sau a fost angajat pentru un rol greșit. Puteți face ceva în acest sens înainte de a pierde timpul ambelor părți.

În timpul unui interviu de angajare, o echipă familiarizată cu programarea în perechi va evalua mai bine dacă candidatul poate programa cu alții. Dacă tipul normal care desfășoară ședințe de interviu este absent, poți avea încredere că altcineva îl poate înlocui și poate da o analiză corectă.

Creșteți satisfacția angajaților

Codificarea împreună poate apropia angajații pe măsură ce împărtășesc experiențe și au mai multe subiecte despre care să vorbească. Când ceilalți oameni înțeleg ce faceți, veți avea mai multe în comun. Acest lucru poate afecta o mulțime de domenii importante de afaceri. Poate chiar să îmbunătățească subiectele conversației la prânz pentru a reduce rotația angajaților.

Codificarea poate fi o căutare solitară atunci când ești singur în spatele unui computer și ți se spune să produci caracteristici. Reducerea oricărei înstrăinări într-o companie este importantă. Acesta este unul dintre motivele pentru care aș sugera să aveți un sistem de programare în perechi pentru start-up-uri în stadiu incipient, precum și pentru întreprinderi mari.

Probleme – Când asocierea merge prost

Programarea în perechi poate încurca lucrurile și are nevoie de o abordare sensibilă.

Nu exagerați (sau Under do it)

Forțarea oamenilor să petreacă toată ziua împreună nu este logic și ar putea ajunge să se urască reciproc.

Rafalele de 1,5–2,5 ore funcționează de obicei cel mai bine. Mai puțin este prea scurt și este o pierdere de timp.

Recompensați contribuția partajată

Dacă ați dat termene importante pentru doi programatori și apoi le atribuiți unul pentru a-l ajuta pe celălalt în sarcina sa, vă îndreptați către un potențial dezastru. Când examinați cine și-a îndeplinit sarcinile și simțiți că nu au făcut nimic, valorile personale suferă. Din punct de vedere mental, acest lucru este rău. Dar dacă este legat de un sistem de recompensare, te împuști în picior. În calitate de maestru scrum, trebuie să vă asigurați că vă contabilizați pentru asociere și să atribuiți sarcini corect.

Coderi obosiți

Mai multă cafea și împerechere nu sunt întotdeauna răspunsul. Când sunteți obosit și stresați, este posibil să nu comunicați corect.

Acest lucru poate cauza mai multe probleme în cod și între ele. Unele persoane au performanțe mai bune în acest fel, iar altele nu, așa că este posibil să vă asumați un risc.

Cod complex – Asociere sau discuție

Pentru coduri mai complexe, ar putea fi o distragere a atenției încercarea de a se asocia. Uneori, așezarea și explicarea problemei pot fi mai benefice.

Așezarea formală împreună și scrierea codului rând cu rând ar putea de fapt să distragă atenția.

alte ganduri

Dar ce zici de lucrătorii la distanță?

Angajații care lucrează la distanță pot asocia programul cu instrumente de partajare a ecranului online. Am depanat codul prietenilor la Bruxelles în timp ce stăteam într-o cafenea din Kazahstan. Crede-mă că este posibil.

Vreo dovadă?

Acestea sunt reflecții din experiențele mele. Am perceput aceste beneficii în timp ce lucrez cu diverse companii și diferite bootcamp-uri.

Ca om de știință, accept că nu am făcut niciodată un proces dublu-orb cu privire la beneficii. Desigur, nu a fost niciodată o prioritate suficient de mare în comparație cu realizarea lucrurilor.

Dar mi-ar plăcea un studiu cu peste 100 de participanți care lucrează la același set de probleme. Un grup de 50 ar putea lucra în perechi, iar celălalt grup ar putea lucra solo. Aș vrea să văd ce se întâmplă. Ar putea fi un studiu frumos pentru orice profesori de informatică.

Concluzie

Așa cum puteți vedea, sunt un fan al programării în perechi. Unii programatori nu consideră că este o utilizare eficientă a timpului lor. Dacă ești manager, depinde de tine să evaluezi situația și să profite la maximum de echipa ta. Oricum ar fi, este cu siguranță ceva ce toate companiile ar trebui să permită uneori.

Ar trebui să fie implementat dinamic mai degrabă decât aplicat. Orice boot-camp ar trebui să-l încorporeze în cursul lor pentru a construi un coder bine rotunjit.

O folosim adesea în propria agenție de dezvoltare, de la abordarea problemelor noastre cele mai grele până la îmbarcarea personalului nou. Este un proces de care ne bucurăm pentru a spori performanța și cunoștințele din întreaga companie. Desigur, nu o aplicăm toată ziua și în fiecare zi! Dar ne place și o păstrăm.

Așa cum spune vechea zicală „O problemă comună este o problemă înjumătățită.

Rulez un podcast pe mentalitate de creștere și start-up tehnologic. Dacă ți-a plăcut acest lucru, vei afla mai multe prin abonare.

Dacă ați folosit programarea în perechi, mi-ar plăcea să vă aud gândurile despre asta. Ce practici sau sfaturi folosiți pentru a decide când să împerecheați sau nu?