Avantajele WiFi-ului mobil și pentru cine este cel mai bun

Avantajele WiFi-ului mobil și pentru cine este cel mai bun
⏱️ 5 min read

Dacă doriți să utilizați Internetul, aveți de obicei două opțiuni: opțiunea obișnuită de bandă largă sau varianta mobilă portabilă. Datorită naturii lor diferite, de obicei folosiți una dintre ele numai pe fiecare dispozitiv. Cu evoluțiile în bandă largă mobilă, totuși, este foarte posibil ca WiFi și banda largă mobilă să funcționeze împreună. Acesta este cazul WiFi-ului mobil și poate fi de mare ajutor în timpul vieții de zi cu zi.

Ce este WiFi mobil

„Mobile WiFi” poate suna ca un oximoron ciudat, dar are un design foarte simplu! Un dispozitiv mobil WiFi vine de obicei sub forma unui mic hotspot care poate fi transportat cu ușurință și alimentat de o baterie reîncărcabilă. Acest dispozitiv se conectează la internet prin bandă largă mobilă, de obicei o conexiune 3G sau 4G. Alte dispozitive se pot conecta la hotspot printr-o conexiune WiFi și pot folosi conexiunea sa mobilă pentru a ajunge online.

În această situație, hotspotul acționează ca un intermediar între dispozitivele dvs. și banda largă mobilă. Acest lucru vă permite să conectați dispozitive la bandă largă mobilă care nu o utilizează în mod normal, cum ar fi computerele și laptopurile. Nu contează dacă dispozitivul în sine nu are capabilități de bandă largă mobilă; atâta timp cât are WiFi, se poate conecta la Internet prin WiFi mobil.

Când se folosește?

Poate părea ciudat să puneți dispozitive WiFi pe bandă largă mobilă. La urma urmei, dacă dispozitivul dvs. utilizează WiFi, nu se poate conecta doar la un router obișnuit și să utilizeze internetul în acest fel? Deși acest lucru este adevărat, WiFi-ul mobil poate umple niște nișe interesante.

Când Internetul dvs. obișnuit coboară

Dacă descoperiți că Internetul dvs. continuă să scadă, WiFi-ul mobil poate fi o bună rezervă de urgență. Având în vedere că este un hotspot care acceptă mai multe dispozitive, puteți readuce întreaga gospodărie online când Internetul dvs. se oprește. Dacă o conexiune constantă la Internet este vitală, cum ar fi efectuarea muncii la domiciliu, WiFi-ul mobil poate fi un instrument excelent de rezervă pentru a preveni blocarea fără internet.

Pe fugă

mobil-wifi-cafenea

Datorită portabilității lor, sunt, de asemenea, tovarăși minunați de călătorie. De la cafeneaua locală la o țară complet diferită, WiFi-ul mobil vă poate ajuta să vă conectați oriunde vă aflați. Dacă să te bazezi pe hotspot-urile WiFi publice te înfiorează, de ce să nu le aduci pe ale tale?

Având în vedere că sunteți în mișcare, probabil că veți folosi un laptop. Există o soluție de bandă largă mobilă numită „dongle” care se atașează la un port USB și oferă internetul în acest fel. Problema este că laptopurile pot fi uneori înfometate pentru porturi, deci nu este ideal să sacrifici unul pentru a intra online. Utilizând un dispozitiv WiFi mobil, puteți menține aceste porturi libere și puteți utiliza în continuare Internetul.

Mutarea casei (literalmente!)

mobil-wifi-rulota

Dacă locuiți într-o locuință mobilă, un hotspot WiFi mobil poate fi o linie de salvare pentru conectarea dispozitivelor dvs. online. Persoanele care locuiesc în rulote sau bărci pot avea un port de bandă largă care se potrivește unui cablu, astfel încât o conexiune tipică la internet prin cablu într-o casă mobilă nu este nemaiauzită. Cu toate acestea, în timp ce vă deplasați sau vă opriți undeva în zonele rurale, banda largă mobilă poate fi singura conexiune la internet pe kilometri. WiFi-ul mobil vă poate ajuta să vă conectați dispozitivele indiferent de locul în care vă aflați.

Chiar mai bine, unii proprietari de rulote au raportat un mare succes cumpărând dispozitive mobile WiFi cu o antenă magnetică care apoi se lipesc pe acoperiș pentru a maximiza semnalul mobil în bandă largă.

Configurare

Din păcate, WiFi-ul mobil vine cu costurile sale. Deoarece dispozitivul în sine are propria conexiune mobilă în bandă largă, are nevoie și de propria cartelă SIM și de un plan de date cu un furnizor. Este ideal să vă cunoașteți alegerile înainte de a cumpăra un dispozitiv mobil WiFi, astfel încât să nu ajungeți să cheltuiți mai mult decât trebuie.

Plan lunar

Dacă vă vedeți folosind WiFi-ul mobil în mod regulat, un plan lunar este ideal. Pur și simplu plătiți furnizorului o taxă lunară și acesta vă oferă o cantitate stabilită de date mobile pe lună pe care le puteți utiliza. Asigurați-vă că ați citit detaliile pentru a vedea ce se întâmplă dacă încălcați această alocație de date. Această opțiune este cea mai bună pentru persoanele care călătoresc mult sau poate trăiesc într-o casă în mișcare, cum ar fi o rulotă.

Pay-as-You-Go

Alternativ, puteți opta pentru o opțiune în care încărcați creditul și îl utilizați pe măsură ce mergeți. Acest lucru face o soluție mai ideală pentru călătorii ocazionale sau atunci când conexiunea dvs. principală la internet vă eșuează. Dacă sună ideal, asigurați-vă că cercetați cât ar costa să vă „completați” WiFi-ul mobil cu datele de care aveți nevoie pentru călătorie, precum și dacă furnizorul forțează creditul achiziționat să expire după un anumit interval de timp.

Alegerea unei rețele

Dacă aveți o selecție de rețele din care să alegeți, asigurați-vă că alegeți una care acoperă zonele în care doriți să o utilizați. De obicei, acești furnizori au hărți de verificare a acoperirii pentru a evita dezamăgirile, deci verificați-le înainte de a cumpăra de la un furnizor pentru a face sigur vei primi un semnal bun. Dacă aveți un furnizor de telefonie mobilă preferat pentru telefonul dvs. mobil, verificați dacă fac și oferte de WiFi mobil.

Internet oriunde

Având în vedere că banda largă mobilă devine o componentă cheie în viața noastră, conectarea dispozitivelor online nu a fost niciodată mai ușoară. De la utilizarea de urgență la călătoria prin lume, hotspot-urile mobile WiFi au multe utilizări și pot chiar conecta dispozitive care, de obicei, nu folosesc niciodată banda largă mobilă.

Te vezi folosind foarte mult WiFi mobil? Tu deja? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x