Avertisment privind încălcarea parolei Chrome: Cum să verificați și să remediați cât mai curând posibil

Chrome Password Breach Featured 1350x675
⏱️ 7 min read

Un avertisment de încălcare a parolei Google Chrome care spune „O încălcare a datelor pe un site sau o aplicație v-a expus parola” vă poate stârni teamă în inimă. Managerul de parole încorporat din Chrome face acest lucru pentru a vă avertiza cu privire la o încălcare recentă în care este posibil să fi fost expuse date sensibile, cum ar fi parola. În această postare, veți afla cum să verificați care dintre parolele dvs. au fost într-o încălcare a parolei Chrome și ce să faceți în continuare.

Ce este o încălcare a datelor?

Încălcări ale datelor apar tot timpul. În esență, o încălcare a datelor scurge date sensibile ale utilizatorului, cum ar fi adrese de e-mail și parole. Aceasta este adesea opera hackerilor și infractorilor cibernetici.

Dacă reutilizați parolele în mai multe conturi, o încălcare a datelor pe un site poate pune în pericol toate celelalte conturi ale dvs. care au aceeași parolă sau aceleași date de conectare. Hackerii fură și vând sau folosesc date personale pentru activități nefaste care le pot avea un impact negativ asupra victimelor.

Unele încălcări importante ale datelor

În 2016, Yahoo a recunoscut că 3 miliarde de conturi Yahoo au fost implicate într-o încălcare care datează din august 2013.

În mod similar, 1,1 miliarde de conturi Alibaba au fost compromise în noiembrie 2019. Recent, în iunie 2021, 700 de milioane de conturi LinkedIn au fost implicate într-o încă o încălcare. Și au fost mai multe încălcări majore de date inclusiv breșa COMB.

Încălcări mai mici trec neobservate, dar continuă totuși. Indiferent de dimensiunea sa, atunci când ești afectat în timpul unei încălcări, devine o mare problemă.

Cum să verificați dacă parolele dvs. au fost implicate într-o încălcare cu Chrome

Google a introdus extensia Password Checkup la începutul anului 2019. Până în octombrie a aceluiași an, aceasta a fost integrată în conturile Google ale utilizatorilor.

Când introduceți datele de conectare pe un site web, browserul dvs. Chrome vă poate avertiza că parola pe care o utilizați a fost implicată într-o încălcare.

Verificarea parolei pentru încălcarea parolei Chrome Faceți clic pe Verificare parole 3

Există trei moduri de a aborda o avertizare de încălcare a parolei Chrome.

1. Urmați linkul de avertizare

Dacă primiți o notificare de încălcare a parolei Chrome, faceți clic pe link pentru a o investiga în continuare în managerul de parole pentru Contul dvs. Google.

2. Accesați Managerul de parole a contului Google

Viziteaza Manager de parole pentru contul Google pagină. Puteți utiliza bara de căutare „Căutare parole” pentru a căuta o anumită parolă pentru a vedea dacă aceasta este implicată în încălcare.

3. Verificarea parolei

Chiar mai bine decât să căutați o anumită parolă, faceți clic pe „Mergeți la Verificarea parolei”.

Verificarea parolei pentru încălcarea parolei Chrome 4

Veți fi direcționat la pagina „Verificarea parolei”. Faceți clic pe butonul „Verificați parolele”.

Pagina de verificare a parolei pentru încălcarea parolei Chrome Faceți clic pe Verificare parole 4
Vi se va solicita să vă conectați dacă nu ați făcut-o deja. Dacă sunteți conectat, țineți telefonul la îndemână. Google va trimite o notificare push. Faceți clic pe „Da” dacă aveți telefonul dvs. sau pe „Mai multe modalități de a vă conecta” dacă nu aveți.
Încălcarea parolei Chrome Faceți clic pe Da
Avertisment privind încălcarea parolei Chrome: Cum să verificați și să remediați cât mai curând posibil

Deschideți notificarea push pe telefonul dvs. mobil și atingeți „Da” pentru a vă verifica identitatea.

Rezultatul verificării parolei se va afișa pe pagina următoare.

Rezultatul verificării parolei pentru încălcarea parolei Chrome 1

Veți vedea care dintre conturile dvs. utilizează parole compromise, reutiliza parole și folosește parole slabe. Puteți face clic pe o săgeată derulantă pentru a vizualiza toate site-urile din acea categorie.

Ce trebuie să faceți dacă parola dvs. a fost într-o încălcare

Faceți clic pe meniul drop-down parole compromise. Alte acțiuni pe care le puteți efectua includ „Vizualizați parola”, „Actualizați parola salvată”, „Ștergeți parola” și „Închideți avertismentul”.

Încălcarea parolei Chrome Faceți clic pe Parole compromise 1

Faceți clic pe „Schimbați parola” și veți fi direcționat pe site-ul web. Conecteaza-te la contul tau.

Managerul de parole Chrome vă va avertiza că a găsit parola pe care tocmai ați folosit-o într-o încălcare a datelor. Faceți clic pe „Verificați parolele”.

Verificarea parolei pentru încălcarea parolei Chrome Faceți clic pe Verificare parole 2
Avertisment privind încălcarea parolei Chrome: Cum să verificați și să remediați cât mai curând posibil

Reveniți pe site și schimbați-vă parola. După ce ați terminat, managerul de parole al Chrome vă va solicita să actualizați parola salvată. Faceți clic pe „Actualizați parola”.

Încălcarea parolei Chrome Faceți clic pe Actualizare parolă

După actualizarea cu succes a parolei, vi se va solicita să verificați alte parole compromise. Faceți clic pe „Verificați parolele rămase”.

Verificarea încălcării parolei Chrome rămasă

Veți fi dus înapoi la managerul de parole Chrome pentru a repeta procesul descris mai sus.

Verificarea parolei pentru încălcarea parolei Chrome Alte site-uri compromise 1

Faceți clic pe „Schimbați parola” pentru a continua – în caz contrar, părăsiți pagina de setări Chrome. Puteți continua mai târziu până când toate parolele salvate sunt actualizate.

Pentru a relua, deschideți Chrome, apoi „Setări” în meniu. Urmați acest lucru selectând „Parole -> Verificați parolele -> Schimbați parola”.

întrebări frecvente

1. Voi primi avertismente viitoare privind încălcarea parolei Chrome?

Da. Avertismentele de încălcare a parolei Chrome sunt aici pentru a rămâne. Face parte din programul Google mai bun de protecție prin parolă.

2. Cât costă să faci o verificare a parolei Chrome?

Avertismentele de încălcare a parolei Chrome și verificările parolei sunt gratuite dacă aveți un cont Google și utilizați Chrome.

3. Ce alți pași pot face pentru a-mi securiza parolele?

În afară de a reacționa la avertismentele de încălcare a parolelor Chrome, puteți utiliza combinații de parole puternice și unice, puteți obține administratori de parole de încredere, nu reutilizați niciodată parolele, puteți configura autentificarea cu doi factori și puteți efectua în mod regulat verificări ale parolelor.

Încheierea

Avertismentele de încălcare a parolei Chrome vă pot scuti de multe probleme dacă le luați în considerare și acționați rapid. Asigurați-vă că îl configurați dacă utilizați Chrome. În plus, monitorizați-vă în mod regulat parolele în toate conturile și asigurați-vă că respectați cele mai bune practici de gestionare a parolelor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x