Avertismentele de a deține dispozitive de casă inteligente conectate

Avertismentele de a deține dispozitive de casă inteligente conectate
⏱️ 5 min read

Dispozitivele inteligente pentru casă reprezintă o familie de produse care se așteaptă să atingă o capitalizare de piață totală de 107 miliarde de dolari până în 2023, cu proiecții în creștere de la an la an, semn al unei piețe care crește – cel puțin deocamdată – într-un mod foarte sănătos . Confortul fără precedent al dispozitivelor precum Alexa și Google Home, mașini de spălat inteligente, prăjitoare de pâine inteligente, termostate Nest și alte doohickeys din jurul casei care pot fi controlate prin nor au avut o atracție previzibilă care a transformat această familie de dispozitive într-o forță de luat în calcul. cu. În ciuda lumii de confort oferite de echipamentele inteligente pentru casă, există încă multe avertismente care trebuie discutate.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Face ca totul în casa ta să poată fi piratat

Nu mă înțelege greșit; Nu cred că va exista un fel de eveniment apocaliptic în care fiecare casă din lume care utilizează aceste dispozitive își va activa brusc locuitorii din capriciile unui hacker, dar acest lucru nu este foarte departe de adevăr.

Cu doar doi ani în urmă erau troli folosind o rețea de monitorizare pentru bebeluși să vorbească prin intermediul unor monitori, părinți îngrozitori care au folosit serviciul. Apoi, în martie 2018, cercetătorii de la Universitatea Ben Gurion descoperit că o simplă căutare pe Google ar putea exploata mult mai multe dintre aceste monitoare „inteligente”.

Acum, imaginează-ți hackerii făcând asta cu televizorul tău inteligent, asistentul tău de acasă sau orice altceva din casă. Este complet posibil ca un aparat inteligent să poată fi folosit pentru a declanșa un incendiu de la distanță în casa cuiva. În astfel de cazuri, securitatea cibernetică este mai importantă ca niciodată. Cu toate acestea, suntem încă extrem de concentrați asupra confortului pe care îl oferă aceste dispozitive, în timp ce privim această avertisment special.

Dacă există o întrerupere, dispozitivul ar putea fi inutil

întrerupere inteligentă

Multe dintre aceste dispozitive inteligente de acasă sunt conectate la o rețea din cloud. Unele dintre ele se bazează pe propriile lor sisteme cloud atât de mult încât majoritatea caracteristicilor ar fi anulate la cea mai mică întrerupere. Dacă Internetul tău cade, este aceeași poveste.

Pe 17 mai 2018, rețeaua Nest a experimentat o astfel de întrerupere, determinând inginerii să se lupte pentru a remedia problema care a făcut ca milioane de dispozitive să nu mai primească datele.

Excepția de la acest lucru ar fi dispozitivele care se bazează pe cloud numai pentru sincronizare (cum ar fi unele aplicații de e-mail pentru smartphone și majoritatea clienților de e-mail desktop), păstrând majoritatea datelor stocate și interogând rețeaua doar pentru a vedea dacă există mai multe date de sincronizat. .

Nest face acest lucru, ceea ce înseamnă că majoritatea dispozitivelor erau încă fizic utilizabile după întrerupere. Cu toate acestea, oamenii nu au putut accesa funcțiile de la distanță prin intermediul smartphone-urilor lor, în ciuda faptului că au acces la internet pe ambele puncte finale. În cel mai bun caz, aceasta ar putea fi o pacoste. În cel mai rău caz, ar putea fi foarte frustrant.

O modalitate bună de a vă asigura că reduceți la minimum efectul întreruperilor este să verificați cartea albă, manualul sau orice alte documente de referință ale dispozitivului și să căutați ce trebuie să sincronizeze.

Dintr-o dată, există o tonă de date despre tine în cloud

smarthome-data

Acest lucru poate suna ca un simplu argument naysayer-esque, dar a avea dispozitive inteligente vă compromite obiectiv confidențialitatea, chiar dacă securitatea nu este o problemă. Folosirea unui dispozitiv „prost” normal nu dezvăluie prea multe despre dvs., deoarece nu trimite date despre utilizarea acestuia către un server central.

Pe de o parte, aceste date sunt foarte utile companiilor, deoarece își pot găsi noi modalități interesante de a-și îmbunătăți produsele. Vă pot îmbunătăți experiența analizând-o. De exemplu, dacă majoritatea persoanelor care utilizează un prăjitor de pâine inteligent setează cadranul la 5 în mod implicit, producătorul poate interpreta acest lucru ca un semnal că ar trebui să-și facă prăjitorul de pâine puțin mai puternic. În modelul următor, „3” de pe cadran poate prăji la fel cum a făcut „5”, oferind mai multă flexibilitate celor care doresc pâinea prăjită extra-prăjită.

Pe de altă parte, dacă aceste date se scurg, toată lumea știe acum cum vă place pâinea prăjită. Sigur, s-ar putea să nu vă deranjeze întreaga lume să știe cum vă place pâinea prăjită; s-ar putea chiar să publicați acest tip de informații public pe Facebook. Dar imaginați-vă dacă a fost ceva mai intim, cum ar fi cuvintele cheie dintr-o conversație privată pe care o purtați cu soțul / soția dvs. în fața unui dispozitiv inteligent de acasă echipat cu un microfon. Lucrurile devin un pic mai înfricoșătoare acolo.

Acest lucru nu înseamnă că dispozitivele inteligente de acasă vor produce apocalipsa. Mulți oameni au spus asta despre social media, smartphone-uri și altele asemenea. Dar dacă doriți să le cumpărați, trebuie să știți la ce să vă așteptați – atât pozitivele, cât și negativele.

Vă gândiți să achiziționați un dispozitiv inteligent pentru casă? Cum ați aborda problemele legate de confidențialitate? Spuneți-ne totul într-un comentariu!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x