Aveți de gând să părăsiți Facebook după ce datele au fost utilizate pentru a controla o alegere?

Aveți de gând să părăsiți Facebook după ce datele au fost utilizate pentru a controla o alegere?
⏱️ 5 min read

Cu toții am văzut vestea că unei firme de date politice care lucrează cu Donald Trump i s-au dat date de utilizator de pe Facebook pentru a le ajuta în timpul alegerilor. Acest lucru are unii oameni atât de nebuni încât vor să părăsească rețeaua socială.

I-am întrebat pe unii dintre scriitorii noștri:Aveți de gând să părăsiți Facebook după ce datele au fost utilizate pentru a controla alegerile?

Opinia noastră

Alex explică că este „incredibil de făcut” cu Facebook „Am păstrat un cont Facebook latent pentru că aș avea nevoie profesional sau serviciul s-ar îmbunătăți.” Totuși, simte că s-a înrăutățit în mod constant. Când s-a conectat la fluxul de știri pentru a-și dezactiva contul, a găsit doar postări la coșul de gunoi la care nu-i păsa. Îi face plăcere “spalare [his] mâinile platformei ” si este „Mă bucur să văd partea din spate a serviciilor de grămadă de gunoi și comportamentul la nivel de gunoi”.

Miguel spune că îl folosește acum doar pentru comunicarea privată cu mama și prietenii săi și notează ori de câte ori discută ceva politic, folosește alte platforme care oferă mai multă confidențialitate. Dar nu s-a retras din cauza colectării datelor; s-a retras din cauza suspendării conturilor din cauza „Opinii de masă” au ținut. Toate postările erau în limba română și se ocupau de politica românească, iar el susține acest lucru „Complicitatea Facebook cu obiectivele Uniunii Europene.” El intenționează să lucreze la convingerea membrilor familiei sale din SUA să comunice prin alte platforme.

El observă, de asemenea, că datele au fost colectate la alegerile anterioare în același mod și consideră că media este cea care este „Sunete de alarmă” pentru alegerile mai recente, pe care le consideră interesante, deoarece colectarea datelor a fost mai puțin invazivă decât în ​​alegerile anterioare.

Simon raportează că cercurile sale sociale au „Folosește Facebook sau arestează” atitudine, adică este legat de utilizarea ei și nu poate renunța „Cu excepția cazului în care se întâmplă ceva spargător cu serviciul și oamenii se îndepărtează de el în masă”. Totuși, el va fi sigur că nu va instala aplicații terțe sau nu va folosi opțiunile de conectare Facebook până când nu va fi corectată.

Ada a renunțat la ceea ce ea numește „Fakebook” în urmă cu șase sau șapte ani, în ciuda faptului că prietenii ei încă îl folosesc. Spre deosebire de Simon, pentru ea este „Dacă vrei să afli de la mine, acest lucru nu se va întâmpla pe Facebook. Folosiți în schimb e-mailul, telefonul sau orice altceva. ” Nu a aflat de câțiva dintre acei prieteni de ani de zile, dar nu o va forța să revină pe Facebook, deoarece nu îi place tendința de a fi excesiv de deschisă.

Dar din această cauză, ea nu a postat niciodată foarte multe pe Facebook, nu se simte confortabilă dezvăluind informații și nu are încredere în setările de confidențialitate pe care nu le controlează. Ea și-a avertizat chiar prietenii care cred că este paranoică. În plus, ea observă cât timp durează pentru a-ți urmări prietenii și are prea multe lucruri de făcut.

Știrile despre colectarea datelor în timpul alegerilor nu mă răzgândesc despre Facebook. Îl voi folosi în continuare. Recunosc că mă aflu mai des decât ar trebui. O verific periodic pe parcursul zilei. Dar se potrivește cu personalitatea mea. Îmi place să împărtășesc și îmi place să comentez mai multe lucruri. Merge pentru mine. Și am acolo diferite grupuri de prieteni pe care știu că nu aș fi în stare să țin pasul fără asta.

Am observat că cofondatorul WhatsApp s-a alăturat mișcării „Șterge Facebook” și m-am întrebat dacă asta se datorează faptului că ceea ce a făcut Facebook a fost greșit sau dacă simte că va îmbunătăți propria platformă.

Miguel consideră că este probabil o combinație a ambelor. Șase dintre prietenii săi și-au șters complet conturile „Pentru că nu mai puteau face nicio declarație fără a primi o suspendare de treizeci de zile”. El crede că mișcarea se răspândește destul de repede, mai ales în Europa, așa că alte platforme vor dori să profite de ea.

scriitori-opinie-social-media-alegeri-telefon

Se gândește chiar să folosească WhatsApp pentru a comunica cu familia, dar nu toți folosesc asta și chiar mai puțin folosesc Telegram, pe care el îl sugerează „Datorită temporizatorului de autodistrugere care permite conversații cel puțin oarecum protejate”.

Încă vede Facebook ca. „Cea mai utilă platformă pentru partajarea publică a lucrurilor cu cea mai mare cantitate de conexiuni personale, dar crede, de asemenea, că există competitori la orizont.

Simon crede că WhatsApp are o miză împotriva Facebook, deoarece Facebook Messenger este un concurent apropiat cu WhatsApp. El crede „Vor căuta orice șansă de a lovi cu vârfurile concurentului lor de top” dacă înseamnă că pot ieși în frunte.

Este interesant și în ceea ce privește grupele de vârstă. Sunt mai în vârstă, așa că prietenii mei sunt pe Facebook, dar toți oamenii mai tineri par să fie pe Snapchat. Mă întreb dacă sfârșește să existe un exod în masă de pe Facebook dacă vor merge la WhatsApp, Snapchat, Instagram, Twitter etc. sau pur și simplu vor rămâne cu totul în afara rețelelor sociale.

Opinia ta

Ce părere aveți despre asta? Te gândești să te alături mișcării „Șterge Facebook”? Sau ți-ar fi prea greu să-ți lași prietenii? Unde vei merge în loc de Facebook? Aveți de gând să părăsiți rețelele sociale după ce datele au fost utilizate pentru a controla alegerile? Spuneți-ne părerile dvs. în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x