Aveți încredere în banca dvs. pentru a vă partaja datele cu o terță parte?

Aveți încredere în banca dvs. pentru a vă partaja datele cu o terță parte?

Săptămâna aceasta Facebook este din nou în știri. În timp ce înainte au avut probleme pentru partajarea neetică a datelor utilizatorilor pentru propriul lor câștig, acum vor să preia mai multe din datele noastre. Vor băncile și instituțiile financiare împărtășiți datele noastre cu ei, astfel încât să poată oferi servicii financiare proprii.

Cum stați cu aceste informații? Vă simțiți în siguranță dacă Facebook are informațiile dvs. financiare? Aveți încredere în banca dvs. pentru a vă partaja datele cu o terță parte?

Opinia noastră

Chris a spus: „Oh, stelele și jartierele mele, NU! Abia am încredere în ele cu depozitele mele directe! ”

Ryan întreabă dacă acesta nu este unul dintre motivele pentru care criptomoneda are atracția pe care o are, deoarece este descentralizată și anonimă. El crede că acum, când mai mulți oameni sunt conștienți de modurile în care companiile mari precum Facebook orchestrează colectarea datelor noastre, „Vor apela la metode clandestine mai dubioase pentru a acumula informațiile personale care le alimentează întreprinderile.” Atâta timp cât oamenii continuă să deruleze până la sfârșitul acordurilor de utilizare și să facă clic “Accept” fără a citi complet textul, el crede că lucruri întunecate de genul acesta vor continua să se întâmple.

Phil nu are încredere în bănci pentru a începe, cu toate acestea el trebuie să-și păstreze toți banii. El oferă că o face „Cu râvnă în timp ce-i privesc lateral prin ochii îngustați, cu mâna așezată neglijent pe o foaie de hârtie care conține adresa de e-mail a câinelui de pază bancar”. Știe dacă există un dolar pentru ei, ei și-l vor vinde pe el și pe mama lui cel mai înalt ofertant în limitele legilor, “deci nu. Nu Nu NU.”

Andrew îi place foarte mult ideea de „Potențialul extinderii accesului la serviciile financiare și chiar simplificarea trimiterii de bani cuiva” deoarece își dă seama că nu toată lumea are Venmo sau va accepta un transfer Monero rapid. El nici nu se opune ca băncile să treacă prin terți pentru a realiza așa ceva.

Dar el ar prefera ca aceasta să fie sub forma unei soluții de criptomonedă care nu ar necesita băncilor să partajeze date. El a putut vedea băncile care își desfășoară propriile schimburi private, oferind utilizatorilor criptomonede pe un blockchain care a fost convenit și standardizat de bancă. Permițând utilizatorilor să-și aducă cripto-identitățile către terți, mai degrabă decât lor „Identități bancare mult mai cuprinzătoare”. Ar vrea ca ei „Creăm încredere și securitate fără proliferarea fără griji a datelor noastre”.

Observând că băncile pot scoate la iveală toate secretele pe care ar putea dori să le păstreze private, Alex ar prefera ei „Nu am vândut această perspectivă celui mai mare ofertant.” El adaugă că, chiar dacă minți familia, soția, cel mai bun prieten, șeful și toți ceilalți, „Banca dvs. încă știe că sunteți un jucător cronic, dependent de droguri, fetișist sau un democrat secret”. Știe că este genul de informații pe care Google, potențiali angajatori, agenții de credit și Facebook „Ar saliva peste.” Fiind faptul că băncile ar putea câștiga bani din aceasta, nu există niciun motiv să presupunem că va rămâne privat.

scriitori-opinie-facebook-bănci-euro

Miguel răspunde ferm, “Absolut nu!” afirmând că sunt banii lui, afacerea lui și nimeni altcineva. ” El vede că înregistrările financiare sunt probabil cel mai intim lucru „Orice individ iubitor de libertate are”. El vede și un „Argument pragmatic non-deontologic împotriva acestuia”. Dacă istoricul cardului dvs. de credit are mai multe drepturi, acesta va fi introdus „Mai multe puncte de eșec în lanțul de securitate care vă asigură confidențialitatea financiară”. Și știe că aceste date ar fi de mare interes pentru guvern.

El adaugă că lucrurile de genul acesta îl împing să devină o persoană numai în numerar și să se ocupe de criptomonede, deși nu Bitcoin, pe care îl vede ca având un registru transparent și deschis care arată tot ceea ce faci.

Sunt departe de o persoană care este extrem de protectoare pentru securitatea mea, pentru datele mele sau pentru finanțele mele, totuși spun un mare lucru, “In niciun caz!” Facebook a dovedit că nu pot avea încredere în datele mele. Acum ar trebui să las banca mea să le ofere informațiile mele financiare? Nu cred. Dacă vor aceste informații, vor trebui să devină din nou suficient de demne de încredere, astfel încât oamenii să fie dispuși să le împărtășească prin mijloace mai organice.

Opinia ta

Se pare că scriitorii noștri simt toți la fel. Acest lucru nu este ceva ce ei consideră că este o idee bună. Unde vă aflați cu aceste știri despre Facebook? Sunteți dispus să le aveți încredere în informațiile dvs. financiare? Aveți încredere în banca dvs. pentru a vă partaja datele cu o terță parte? Alăturați-vă conversației noastre adăugând gândurile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

Scroll to Top