Aveți nevoie de un antivirus pe Android în 2019?

Aveți nevoie de un antivirus pe Android în 2019?
⏱️ 5 min read

„Antivirus”, ca cuvânt cheie, a apărut în ultimul deceniu. În urmă cu cincisprezece până la douăzeci de ani era popular din punct de vedere viral, dar vremurile s-au schimbat și sistemele de operare au devenit în mare măsură autosuficiente în ceea ce privește securitatea.

Dar ce zici de Android? Platforma relativ nouă a avut cote de sperieturi de-a lungul anilor, dar acum, în 2018, cu ani de îmbunătățiri ale securității, Android are nevoie într-adevăr de toate acele aplicații „antivirus” care promit o protecție non-stop? Suntem aici să vă spunem.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce fel de utilizator Android ești?

Android este un ecosistem vast care și-a construit reputația pe deschiderea relativă comparativ cu ceva de genul iOS. Puteți descărca aplicații și APK-uri de oriunde, vă puteți rădăcina dispozitivul și îl puteți revizui cu un alt sistem de operare bazat pe Android. Cu cât sunteți mai aventuros în calitate de utilizator Android, cu atât aveți mai multe șanse de a provoca daune dispozitivului dvs., dar probabil că știți deja acest lucru și luați măsurile de precauție necesare.

Un lucru de care trebuie să fii precaut, de exemplu, este descărcarea de aplicații (APK-uri) din afara Magazinului Play. (Pentru a face acest lucru, trebuie să „Permiteți surse necunoscute” din setările telefonului dvs.)

După ce descărcați fișiere APK de pe site-uri terțe, protecțiile din Magazin Play nu vă pot ajuta și sunteți singur. Cu excepția cazului în care sunteți absolut încrezători în sursa aplicațiilor dvs. non-Play Store, ar trebui să luați în considerare o aplicație antivirus Android pentru a oferi această protecție suplimentară.

Magazinul Google Play nu este 100% sigur

Android a devenit de-a lungul anilor un sistem de operare destul de sigur. Pe lângă un flux constant de îmbunătățiri incrementale, în 2017, Google a introdus Play Protect, care folosește învățarea automată pentru a scana Magazinul Play pentru aplicații rău intenționate și pentru a le purifica.

De asemenea, Play Protect scanează aplicațiile la nivel local pe dispozitivul dvs. Puteți rula manual o scanare accesând aplicația Magazin Play, selectând „Aplicațiile și jocurile mele”, apoi sub „Actualizări” atingând pictograma „Reîmprospătare” din partea de sus a ecranului.

ai-nevoie-de-Android-antivirus-2018-play-protect

Play Protect este o caracteristică excelentă, dar nu este complet etanș și este rar că trece o jumătate de an fără o poveste despre un fel de aplicații rău intenționate de pe Google Play Store. Chiar anul trecut, mai multe aplicații – care se prezintă ca ceasuri de alarmă și scanere de cod QR – care conțin troianul AsiaHitGroup au fost descoperite pe Play Store, dar nu înainte ca zeci de mii de utilizatori să le descarce.

ai-nevoie-de-Android-antivirus-2018-asiahitgroup

Acest troian anume execută sarcini utile care, în cele din urmă, îl păcălește pe utilizator să acorde acces complet la telefon, cedând în esență controlul asupra tuturor datelor dvs. personale.

Mai devreme anul asta cercetători la Trend Micro a descoperit treizeci și șase de aplicații care se prezintă ca software de securitate care instalează de fapt malware pe dispozitive, lansând în mod constant alerte false de securitate în timp ce obțineau venituri mari din anunțurile de care sunt susținute. Aceste aplicații au avut, de asemenea, tendința de a solicita permisiuni pentru cantități mari de date despre utilizatori, despre care putem presupune că ar fi utilizate în moduri în care ați prefera să nu fie.

ai-nevoie-de-Android-antivirus-2018-trend-micro-cercetare

Apoi, este problema cât de lent și fragmentat este procesul de actualizare Android. În timp ce telefoanele cu stoc Android sunt întotdeauna în fruntea actualizărilor de securitate a sistemului de operare, se știe că alți producători de Android primesc astfel de actualizări zile sau chiar săptămâni mai târziu.

Deci, ce ar trebui să faci?

Cel mai simplu sfat de dat este „Nu descărcați aplicații dacă nu sunteți sigur care sunt acestea”. Aplicațiile rău intenționate sunt de departe cea mai mare amenințare la adresa securității Android, deci ar trebui să verificați întotdeauna legitimitatea aplicației înainte de a o descărca. A primit premiul „Alegerea Editorului” pe Play Store? Dacă da, este cu siguranță bine. Este de la un dezvoltator de renume? Are ratinguri bune? Ce spun oamenii de pe Reddit și de pe forumurile online despre asta?

Implementând abordarea de mai sus, nu am simțit niciodată nevoia să descarc un antivirus terță parte. Cu toate acestea, dacă încă vă este teamă că ați putea descărca ceva ce nu ar trebui, atunci știm deja că apărarea Android nu este garantată pentru a proteja. În acest caz, o aplicație antivirus pentru Android ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

ai-nevoie-de-Android-antivirus-2018-malwarebytes

Și unde găsești una dintre acestea? Privind lista noastră cu cele mai bune aplicații antivirus Android, desigur! Toți cei enumerați ar trebui să ofere acel strat suplimentar de protecție pe lângă ceea ce există deja. Fiecare dintre aceste aplicații este plină de tot felul de caracteristici „bonus”, cum ar fi blocarea anunțurilor, scanarea site-urilor web și așa mai departe, astfel încât să puteți alege una în funcție de dorința mai mult sau mai puțin a acestor extra.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x