Aveți un router wireless nesigur?  Iată cum să îl blochezi

Aveți un router wireless nesigur? Iată cum să îl blochezi

Deși routerele fără fir sunt o binecuvântare pentru utilizatorii de internet, ele creează o mulțime de riscuri dacă sunt lăsate deblocate. Pe lângă faptul că au o conexiune mai lentă, persoanele cu intenții rău intenționate pot obține cu ușurință acces la rețeaua dvs. atunci când aceasta nu este securizată.

Pentru a vă asigura că vă protejați computerul și activitatea pe Internet de oaspeții nedoriti, este necesar să utilizați următoarele sfaturi pentru a vă bloca routerul wireless nesigur mai devreme decât mai târziu.

Setați lista de dispozitive aprobate

O modalitate ușoară de a spori securitatea routerului dvs. wireless este să stabiliți (și să mențineți) o listă de dispozitive care au permisiunea de a vă accesa rețeaua. Telefonul dvs. mobil, tableta și laptopul au adrese MAC unice care pot fi utilizate pentru a permite accesul, chiar și atunci când parola nu este cunoscută. Dispozitivele care nu se află pe lista aprobată nu vor putea avea acces la rețeaua dvs., chiar dacă au descoperit parola. Acest lucru vă ajută să vă protejați rețeaua de oaspeții nedoriti.

Criptați parola

Criptați parola

Chiar și utilizatorii de internet începători știu că criptarea parolelor este o mișcare inteligentă dacă doriți să vă păstrați conexiunea în siguranță. Pentru a cripta parola conectată la routerul dvs. fără fir, trebuie să setați securitatea fără fir la WPA2 în promptul de setări. Acest lucru vă permite să stabiliți o parolă mai puternică, care utilizează o combinație aleatorie de litere, caractere și cifre, care este mult mai dificil de demontat pentru intruși.

Dezactivați rețelele de oaspeți

Dezactivați rețelele de oaspeți

Este obișnuit ca routerele wireless să vină cu o rețea wireless suplimentară intactă, cunoscută sub numele de rețea invitată. Această rețea suplimentară permite utilizatorilor posibilitatea de a partaja o conexiune la Internet cu alți utilizatori, fără a fi nevoie să furnizați parola pentru rețeaua principală sau accesul la fișierele partajate din conexiunea dvs. personală. Deși acest lucru poate fi benefic pentru o companie care oferă clienților săi internet wireless, nu este neapărat un avantaj pentru utilizatorii casnici. În efortul de a vă menține routerul wireless în siguranță, este benefic să dezactivați rețeaua de oaspeți atunci când instalați routerul.

Dezactivați difuzarea

Dezactivați difuzarea

Pentru majoritatea routerelor fără fir disponibile pe piață astăzi, utilizatorii au capacitatea de a opri transmisia către utilizatorii neautorizați. De exemplu, atunci când conectați un dispozitiv la Internet prin routerul dvs. wireless, vedeți de obicei un număr de SSID-uri, nume sau conexiuni wireless listate în rețelele disponibile. Deși este util pentru dvs. să cunoașteți numele propriei conexiuni personale, este benefic să dezactivați difuzarea către utilizatorii de internet din jur, astfel încât aceștia să nu vă poată vedea conexiunea în acea listă. În setările routerului, pur și simplu deselectați “Activați SSID Broadcast” pentru a-l dezactiva.

Concluzie

Deși această listă nu este exhaustivă, aceasta oferă un punct de plecare pentru a vă asigura că routerul wireless este sigur și sigur. Pentru a ține la distanță hackerii și alți intruși, asigurați-vă că dezactivați transmisia, dezactivați accesul la rețeaua dvs. de oaspeți dacă nu este necesar, stabiliți o listă de dispozitive aprobate și mențineți-o actualizată și luați în considerare criptarea parolei.

Credit foto: Life-Of-Pix, Lapte Clonat