Backup-uri locale vs. Backup-uri în cloud: Care este cel mai bun?

Backups locais vs. backups em nuvem: qual é o melhor?
⏱️ 7 min read

Când vine vorba de copiile de rezervă locale față de copiile de rezervă în cloud, nu există o soluție unică, care să fie perfectă pentru fiecare utilizator. În timp ce o persoană poate jura de serviciile cloud, o altă persoană poate avea noroc mult mai bun cu copiile de rezervă locale. Singurul lucru adevărat pentru toată lumea este că trebuie să faceți copii de rezervă în mod regulat, deoarece nu știți niciodată când este posibil să primiți un virus sau hardware-ul dvs. poate eșua în mod aleatoriu.

Ușurința accesului

Vrei întotdeauna acces ușor la fișierele tale. La urma urmei, unii oameni au hard disk-uri mici și folosesc copii de rezervă ca hard disk secundar. Ca o notă laterală, dacă utilizați o unitate externă ca unitate secundară, vă rugăm să faceți și o copie de rezervă separată a acestei unități.

Dacă aveți nevoie de acces la copiile de rezervă de oriunde, răspunsul la copiile de rezervă locale față de copiile de rezervă în cloud este de obicei cloud. La urma urmei, vă puteți accesa fișierele oriunde aveți acces la Internet. Doar asigurați-vă că conexiunea dvs. este sigură pentru a evita hack-ul cu ușurință.

Serviciile cloud au adesea și aplicații. Acest lucru facilitează accesarea și stocarea fișierelor și pe dispozitive mobile.

Pe de altă parte, un dispozitiv de stocare conectat la rețea vă oferă același acces la distanță, atâta timp cât unitatea de rezervă rămâne conectată la rețeaua dvs. de acasă. Unitățile NAS vă ajută să creați un cloud privat acasă. Dar nu obțineți aceeași redundanță ca cloud-ul, adică dacă NAS-ul dvs. eșuează, copia de rezervă a dispărut.

Câştigător: Nor

Securitate

Evident, nu doriți ca o persoană aleatorie să vă acceseze fișierele. Aici strălucesc copiile de rezervă locale. Cu excepția cazului în care cineva intră în casa dvs., numai persoanele din casa dvs. pot accesa copiile de rezervă. În plus, puteți adăuga protecție prin parolă la unitatea dvs. pentru o securitate suplimentară.

Backup-uri locale vs. Backup-uri Cloud, care este cea mai bună securitate

Dacă utilizați o unitate NAS, vă confruntați în continuare cu aceleași riscuri ca și cu orice dispozitiv conectat la Wi-Fi. Asigurați-vă că rețeaua dvs. este cât mai sigură posibil pentru a vă reduce riscurile. De asemenea, asigurați-vă că utilizați instrumente antivirus actualizate, deoarece un virus din rețeaua dvs. vă poate infecta unitatea NAS.

Cu serviciile cloud, copiile dvs. de rezervă sunt la fel de sigure ca măsurile de securitate pe care le ia furnizorul. Căutați un furnizor care utilizează o criptare puternică. Acest lucru nu înseamnă că nu vor fi niciodată pirate, dar datele dvs. sunt puțin mai sigure. Rețineți, de asemenea, că serviciile cloud tind să fie ținte mai mari pentru hackeri decât persoanele fizice.

Pentru unii utilizatori, securitatea este principalul factor decisiv atunci când vine vorba de copiile de rezervă locale vs. Unii aleg să stocheze fișiere mai sensibile la nivel local și alte fișiere în cloud.

Câştigător: Local

Pane

Cu backup-urile în cloud, sunteți întotdeauna la capriciul ISP-ului dvs. Dacă semnalul tău scade, backupul în cloud nu este accesibil. În plus, chiar și cele mai bune servicii oferă doar 99,9% timp de funcționare, ceea ce înseamnă că ar putea exista întreruperi. Sunt rare, dar se întâmplă.

Backup-uri locale vs. Backup-uri Cloud, care este cel mai bun întrerupere

Singurul lucru în calea ta cu o copie de rezervă locală este defecțiunea hardware. Atâta timp cât unitatea funcționează, aveți întotdeauna acces.

Câştigător: Egalitate (99,9 la sută nu este deloc rău.)

Cheltuieli

Nu puteți vorbi despre copiile de rezervă locale față de copiile de rezervă în cloud fără a menționa costurile. Puteți cumpăra un hard disk extern cu mai puțin de 100 USD și aceasta este singura cheltuială.

Backup-uri locale vs. Backup-uri Cloud, care este cel mai bun cost

Cu furnizorii de stocare în cloud, plătiți o taxă lunară. Mulți oferă stocare gratuită până la o anumită sumă. De exemplu, Google oferă 15 GB spațiu de stocare gratuit. În funcție de furnizor, puteți obține terabytes de stocare pentru mai puțin de 10 USD / lună.

Cu copiile de rezervă locale, trebuie să înlocuiți unitatea de rezervă la fiecare cinci până la zece ani pentru a fi în siguranță. SSD-urile (unitățile de stare solidă) pot rezista mai mult și sunt mai puțin susceptibile la daune, dar costă mai mult.

În timp ce economisiți bani cu backup-urile locale, backup-urile în cloud oferă o siguranță redundantă. Aceasta înseamnă că dacă hard disk-ul furnizorului eșuează, există o altă copie a datelor dvs. pe alt server pentru a preveni pierderea datelor.

Câştigător: Cravată (economisind bani față de niciun risc de defecțiune hardware)

Recuperare date

În cele din urmă, trebuie să vă gândiți cât de ușor este să vă recuperați datele. Dacă dispozitivul dvs., cum ar fi un computer sau un telefon, eșuează, doriți să reporniți și să rulați imediat.

Backup-uri locale vs. Backup-uri în cloud, cea mai bună recuperare

Cu copiile de rezervă în cloud, timpii de recuperare sunt limitați la viteza conexiunii și la orice limite de date impuse de furnizor. De exemplu, încercarea de a descărca în masă toate fișierele dvs. poate dura ore sau zile, în funcție de cât ați stocat.

Cu copiile de rezervă locale, conexiunea este directă prin intermediul unui cablu USB. Transferul este mult mai rapid, deși poate dura încă câteva ore dacă aveți multe date de restaurat.

Câştigător: Local

Care ar trebui să alegi?

Backup-uri locale vs. Backup-uri în cloud, care este cel mai bun final
Backup-uri locale vs. Backup-uri în cloud: Care este cel mai bun?

După cum puteți vedea, nu există un câștigător clar atunci când vine vorba de copiile de rezervă locale față de cele din cloud. Răspunsul ideal este să le folosiți pe amândouă. A avea două copii de rezervă ale fișierelor dvs. la un moment dat este întotdeauna cea mai bună și cea mai sigură opțiune.

Dacă vă îngrijorează securitatea, stocați cele mai sensibile fișiere la nivel local sau criptați-le înainte de a le încărca în cloud. Unii utilizatori chiar dau o copie unui prieten sau unei rude de încredere sau cumpără o cutie de valori la banca locală.

Legate de:

  • Cum se restabilește copie de rezervă a registrului în Windows 10
  • Cum să configurați Time Machine pentru a utiliza mai multe unități pentru backup în Mac
  • În ce sunt diferite stocarea în cloud, Cloud Backup și Cloud Sync

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...