Bara de căutare din Windows 11 nu funcționează? Iată 7 moduri de a o repara

Featured Image Fix Windows11 Search Not Working
⏱️ 16 min read

Pentru mulți utilizatori de Windows, bara de căutare Windows este cel mai important utilitar. Pe un dispozitiv Windows 11, totuși, este posibil să găsiți această opțiune dezactivată. Aceasta este, de fapt, o problemă comună cu care se confruntă cei care intenționează să obțină upgrade gratuit de la Windows 10 la Windows 11. Nu există un singur motiv pentru dezactivarea acesteia. Prin urmare, soluțiile noastre de mai jos variază de la remedieri rapide și ușoare până la depanare mai elaborată, inclusiv o opțiune de resetare.

De ce este dezactivată căutarea în Windows 11?

Pentru a utiliza orice pe computer, mai întâi trebuie să îl căutați. Bara de căutare Windows (sau caseta de căutare) este un utilitar cu o singură atingere care vă ajută să accesați rapid Exploratorul de fișiere, aplicațiile, registrele și documentele.

Eroarea barei de căutare din Windows 11 este o eroare larg răspândită în care bara de căutare este dezactivată, nepermițându-vă să introduceți nimic. De asemenea, meniul Start din Windows 11 (cu propria sa casetă de căutare nouă) nu răspunde la clicurile dvs. Nici măcar nu poți accesa butoanele Închidere și Repornire!

Windows11 Blocat Meniul de căutare Blocat

Recent, problema i-a afectat pe utilizatorii care au migrat de la Windows 10 la Windows 11. Este puțin probabil să afecteze niciun PC sau laptop care a venit preinstalat cu Windows 11. Nu există niciun alt motiv pentru aceasta în afară de erorile proprii ale Microsoft. Astfel, câțiva pași de remediere sunt tot ce aveți nevoie pentru a recupera căutarea pe computer.

Totuși, este diferit cu Windows 10: problema poate fi de fapt urmărită de dispozitivul tău, din cauza multor erori acumulate de-a lungul timpului. Dacă întâmpinați această problemă în Windows 10, încercați una dintre soluțiile noastre specifice versiunii respective.

Cu Windows 11, trebuie să încercați următoarele remedieri în ordine.

1. Activați butonul de căutare din bara de activități

Pe dispozitivele cu Windows 11, funcția de căutare este îmbinată cu opțiunile din bara de activități. Mai întâi trebuie să verificați dacă meniul Căutare a fost dezactivat.

 1. Deoarece nu mai puteți folosi butonul de căutare, căutați meniul „Setări” din dreapta. Faceți clic pe „Toate setările”.
Windows11 Blocat Căutare în toate setările
 1. Accesați „Setări -> Personalizare -> Bara de activități”.
 2. Activați elementul „Căutare” din bara de activități dacă a fost dezactivat după actualizarea Windows 11.
Căutarea elementelor din bara de activități de personalizare blocată Windows11 este activată

Încercați să utilizați din nou butonul de căutare cu dispozitivul Windows 11. Dacă nu funcționează, încercați următorii pași.

2. Verificați actualizările Windows

Uneori, o actualizare și repornire în Windows 11 este tot ce aveți nevoie pentru a remedia eroarea din bara de căutare.

 1. Accesați „Setări -> Actualizare Windows -> Verificați actualizarea”.
 2. Verificați dispozitivul pentru orice actualizări în așteptare. Terminați-le și reporniți computerul pentru a vedea dacă eroarea a dispărut.
Căutarea blocată în Windows11, verificând actualizările

3. Folosiți instrumentul de depanare de căutare și indexare în Windows 11

Dispozitivele Windows au un instrument de depanare încorporat pentru toate erorile majore și minore. Utilizarea instrumentului de depanare de căutare și indexare ar trebui să rezolve problema de eroare de căutare pentru majoritatea utilizatorilor. Urmați pașii de mai jos:

 1. Accesați „Setări -> Sistem -> Depanare”.
Rezolvarea problemelor de căutare blocată Windows11
 1. Selectați „Alte instrumente de depanare”.
Windows11 Stuck Search Alte instrumente de depanare
 1. Faceți clic pe „Run” de lângă „Căutare și indexare”.
Căutare și indexare blocată în Windows11
 1. Așteptați câteva secunde pentru ca căutarea și indexarea să detecteze problemele.
Windows11 Blocat Detectează probleme
 1. Instrumentul de depanare va căuta în principal cele mai recente incidente de blocare a serviciului Windows Search și va rezolva problemele cu care vă confruntați.
Se blochează serviciul Windows de căutare Windows11
 1. Veți vedea că Căutarea și indexarea populează problemele din cauza căutării nu se afișează. Faceți clic pe toate cele care se aplică, în special „Nu pot vedea o căutare sau rezultatele căutării”.
Apar probleme de căutare blocate în Windows11
 1. Poate ajuta să descrii problema în detaliu.
Descrierea problemei de căutare blocată Windows11
 1. Instrumentul de depanare va diagnostica că căutarea Windows nu funcționează. Trebuie să remediați problema ca administrator. Faceți clic pentru a continua.
Administrator de reparații de căutare blocată Windows11
 1. Așteptați câteva secunde (sau minute) în timp ce Căutare și indexare repornește aplicația de căutare Windows pentru a rezolva problema.
Căutarea blocată în Windows11 pentru rezolvarea problemelor
 1. Un mesaj va spune că depanarea s-a încheiat. Instrumentul de depanare face unele modificări în sistemul dvs. și ar trebui să vedeți o bifă verde care înseamnă că căutarea Windows funcționează acum pe dispozitivul dvs.
Rezolvarea problemelor de căutare blocată Windows11. Problemă rezolvată

Dacă nici instrumentul de depanare Windows nu reușește să rezolve problema de căutare, încercați una dintre aceste modificări minore de mai jos.

4. Reporniți Serviciul de căutare Windows

 1. Deschideți „Servicii” din meniul Run folosind comanda rapidă de la tastatură Victorie + R.
Servicii de căutare blocate Windows11 Msc
 1. Derulați în jos pentru a găsi „Windows Search”. Faceți clic dreapta pentru al reporni.
Reporniți căutarea blocată Windows11
 1. Windows încearcă să oprească serviciul de căutare Windows pe computer. Așteptați câteva secunde pentru ca acest serviciu să repornească pe dispozitiv, iar butonul de căutare ar trebui să funcționeze din nou.
Căutarea blocată în Windows11, încercând să oprească serviciul

5. Modificați serviciul de tastatură tactilă și panou de scris de mână

 1. Tot din tabloul de bord „Servicii”, puteți accesa „Serviciul tastatură tactilă și panou de scris de mână”.
 2. Faceți dublu clic pe el sau folosiți clic dreapta pe „Proprietăți”.
Windows11 Blocat Servicii de căutare Panoul de scriere de mână de la tastatură
 1. Sub fila „General”, schimbați tipul implicit de pornire „manual” în „automat”.
Windows11 Stuck Search Tip de pornire automată
 1. Accesați fila „Recuperare” și setați „Eșecuri ulterioare” la „Reporniți serviciul”. De asemenea, resetați numărul de erori de la „1” la „0”.
Windows11 Blocat servicii de căutare Eșecuri tastatură tactilă Resetează numărul
 1. Reveniți la fila „General” și resetați butonul „Start”.

Acest lucru ar trebui să rezolve problemele de căutare imediat. Dacă nu vedeți butonul Start cu gri, treceți la următoarea soluție.

6. Folosind „Ctrl + Alt + Del”

Înainte de a încerca soluția principală la problemele de căutare Windows, încercați să utilizați Managerul de activități Ctrl + Alt + Del opțiunea o dată.

Sub fila „Detalii”, derulați în jos pentru a găsi aplicația „SearchUI.exe” sau „SearchApp.exe”. Încheiați acest proces și reporniți-l din nou. Acest lucru va reporni imediat serviciile dvs. de căutare. Dacă articolele sunt invizibile, treceți la ultima soluție.

Căutare Windows11 Searchui lipsește

7. Resetați Windows 11

Dacă pașii de mai sus nu funcționează, trebuie să resetați dispozitivul cu Windows 11.

Desigur, puteți încerca mai întâi această metodă; cu toate acestea, deoarece este procesul care consumă cel mai mult timp, vă recomandăm să fie ultima soluție. Aceasta este cu adevărat opțiunea nucleară.

 1. Din meniul Setări Windows 11, accesați „Recuperare sistem -> Opțiuni de recuperare -> Resetați acest computer” și faceți clic pe „Resetați computerul”.
Recuperarea opțiunii de resetare a căutării blocate Windows11
 1. Alegeți fie „Păstrați fișierele” fie „Eliminați totul”. Chiar dacă alegeți prima opțiune, nu uitați să faceți o copie de rezervă a tuturor datelor Windows.
Windows11 Căutare blocată Resetare fișiere Păstrare eliminate
 1. Așteptați câteva minute pentru ca acesta să continue.
Resetarea căutării blocate Windows11 Pregătirea lucrurilor
 1. Aveți două opțiuni pentru a reinstala Windows: „descărcare în cloud” și „reinstalare locală”. Alegeți primul, deoarece o reinstalare locală va replica aceeași eroare de căutare, mai ales dacă ați făcut upgrade de la Windows 10.
Windows11 Stuck Search Reset Cloud Download
 1. Este afișată opțiunea „Setări suplimentare”. În timp ce descărcați și reinstalați Windows 11, restaurați aplicațiile și setările furnizate cu computerul. Poate consuma mai mult de 4 GB de date. Faceți clic pe „Următorul” pentru a continua.
Căutarea blocată Windows11 Resetează setările suplimentare
 1. Este posibil să vedeți un avertisment că computerul dvs. a fost actualizat recent. Mergând pentru o resetare, nu mai puteți anula acest lucru. Este sigur să ignorați acest avertisment.

În primul rând, înseamnă că nu mai puteți utiliza setările de sistem ale Windows 11 pentru a „reveni” la Windows 10. Cu toate acestea, puteți oricând să treceți la Windows 10 oricând doriți.

Căutare blocată Windows11 Resetare Nu anulează actualizarea
 1. Odată ce sunteți gata să vă resetați computerul, nu mai puteți reveni înapoi. Faceți clic pe „Următorul” pentru a continua.
Windows11 Blocat căutare Resetare Gata de făcut
 1. Dacă doriți, puteți examina o listă de aplicații care vor fi eliminate în timpul resetarii. Puteți oricând să le reinstalați.
Aplicațiile de resetare a căutării blocate din Windows11 vor fi eliminate
Bara de căutare din Windows 11 nu funcționează? Iată 7 moduri de a o repara
 1. Stați pe loc și așteptați ca dispozitivul Windows 11 să se reseteze în timp ce pregătește dispozitivul și descarcă actualizările. Dispozitivul va reporni automat după aceasta și nu mai este nevoie de intervenție din partea utilizatorului.
Windows11 Blocat Căutare Resetare Descărcare

Procedura completă de resetare poate dura câteva ore sau chiar aproape o zi, în funcție de cât de lent este dispozitivul dvs. Ține-l în priză.

După resetare, funcția de căutare a dispozitivului Windows 11 va fi din nou funcțională.

Windows11 Căutare blocată Resetare meniul Căutare Funcționează
Bara de căutare din Windows 11 nu funcționează? Iată 7 moduri de a o repara

întrebări frecvente

1. Am încercat toți pașii de depanare de mai sus. De ce căutarea mea în Windows 11 încă nu funcționează?

O astfel de problemă poate apărea la acele PC-uri cu instalări neautorizate de Windows 11 ISO. Este important să descărcați o copie Windows 11 validă de pe site-ul oficial Microsoft. Acum că Windows 11 a fost lansat oficial și instrumentul său de creare media și Disk ISO sunt disponibile onlinenu ai nevoie de nimic altceva.

Cu aceste instrumente oficiale, puteți avea o instalare curată pe dispozitivul dvs. Windows. Bug-ul de căutare va dispărea, la fel ca orice alte probleme majore.

2. De ce nu pot să „resetez” în Windows 11?

Opțiunea de resetare a Windows 11 va funcționa numai dacă aveți o licență Windows validă pe dispozitiv. Dacă ați folosit o versiune neautorizată, opțiunea de resetare în cloud nu va funcționa. Puteți reinstala Windows 11 pe computer folosind o licență validă.

Dacă aveți o licență Windows 10 validă, este recomandat să reveniți mai întâi la Windows 10 folosind o instalare curată, eliminând orice urmă ISO neautorizată. După aceasta, puteți obține din nou un upgrade gratuit la Windows 11.

Acum că ați rezolvat problemele de căutare pe dispozitivul dvs. Windows 11, ar trebui să încercați să schimbați aplicațiile și browserul implicit. Puteți face atât de multe lucruri noi pe un dispozitiv Windows 11, ceea ce nu a fost posibil cu Windows 10. De exemplu, puteți instala aplicații GUI Linux.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x