de Devansh Lala

Bitcoin: Întoarcerea monedei

Bitcoin Intoarcerea monedei

„Nimeni nu poate vedea o bulă. Asta o face să devină o bulă. ” – Marele scurt

Trebuie să fiți familiarizați cu citatul de mai sus dacă ați urmărit filmul Christian Bale Marele scurt. Asta înseamnă că Bitcoin este un balon care așteaptă să explodeze? Poate. Adevărul este că nimeni nu știe încă. Este dificil să evaluezi dacă ceva este o bulă, citind pur și simplu știrile sau urmărind piața. Deci, să începem prin a înțelege ce este un Bitcoin?

Bitcoin este o criptomonedă digitală descentralizată. Confuz? Să luăm un exemplu. Să presupunem că comandați căști de la Amazon prin intermediul unui vânzător și doriți să știți exact unde au fost înainte să vi se livreze. Cum afli? Răspunsul este că nu poți. Nu puteți cunoaște exact sursa produsului și cu siguranță nu puteți afla toate tranzacțiile legate de acele căști specifice.

Imaginați-vă dacă ar exista un fel de registru digital care să vă poată spune toate acestea și multe altele? Există. Blockchain este un registru digital distribuit care stochează toate tranzacțiile legate de un anumit produs sau activ. Dar atunci ce este un Bitcoin? Tehnologia blockchain este ceea ce face posibil Bitcoin.

Bitcoin este o monedă digitală descentralizată peer to peer care este utilizată pentru a cumpăra și vinde produse online. Descentralizat înseamnă că Bitcoin nu este administrat sau emis de o companie, guvern sau instituție financiară. Bitcoin folosește blockchain pentru a stoca toate tranzacțiile într-un registru digital care este apoi accesibil tuturor celor care își utilizează computerele la nivel global. Acum că înțelegeți elementele de bază, să înțelegem de ce există atât de multă hype în jurul Bitcoin.

Bitcoin Intoarcerea monedei
coindesk.com

1 Bitcoin costă 10.886,85 dolari în momentul redactării acestui articol. Nebun, nu? Bitcoin a valorat 1 dolar în aprilie 2011 și acum, cu 6 ani mai jos, valorează de peste 10.000 de ori valoarea inițială. Dar, de ce este atât de mare prețul Bitcoin? Cererea tot mai mare a Bitcoin și conștientizarea publicului cu privire la criptomonede determină creșterea prețului Bitcoin.

Prețul Bitcoin a fluctuat foarte mult recent, dar unii pariază că prețul Bitcoin va crește la 40.000 USD până la sfârșitul anului 2018. Oamenii cumpără chiar și 5% din 1 Bitcoin, astfel încât să-l poată vinde și să câștige un profit atunci când prețul crește din nou. Diverse schimburi Bitcoin, cum ar fi Coinome, Zebpay, Unocoin și alte câteva din India, permit în prezent publicului să cumpere și să vândă Bitcoin, cunoscut și sub numele de BTC. Deci, ar trebui să investiți în Bitcoin? Sper că vă pot ajuta să răspundeți la această întrebare până la sfârșitul acestui articol.

Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați indivizi din lume și o persoană care este considerată pe scară largă ca fiind unul dintre cei mai buni investitori ai timpului său, a spus acest lucru despre Bitcoin: „Este un miraj”.

Mai mulți alții împărtășesc gândurile sale, dar asta înseamnă că au dreptate? Ei bine, ar putea fi, dar este destul de dificil să evaluezi așa ceva și cine știe ce se poate întâmpla în viitor. Să aruncăm o privire la câteva puncte importante:

  1. Volatilitate: Prețul Bitcoin a fluctuat foarte mult și, deși a fost numit o monedă, o schimbare de 15% a prețului într-o singură zi este îngrijorătoare. Deși, nu v-ați gândi astăzi la acest lucru dacă ați fi investit în Bitcoin acum câțiva ani pentru că ați fi fost milionar până acum.
  2. Probleme de reglementare: Diferite țări, cum ar fi China, au impus diferite restricții pentru a încerca să reglementeze Bitcoin și unele țări au interzis chiar utilizarea Bitcoin complet. Unii cred că câteva țări lucrează la propria criptomonedă, ceea ce înseamnă mai multe reglementări.
  3. Bule: Bitcoin a făcut mai multe comparații cu alte bule în trecut, în special datorită fluctuațiilor de preț și a hype-ului masiv care îl înconjoară.
  4. Legalitate: Deși, cumpărarea sau vânzarea unui Bitcoin nu este considerată nici legală, nici ilegală în India, însă Banca de rezervă a Indiei nu a declarat-o încă moneda.
  5. Fraudă: Diferite persoane și companii contactează publicul pentru a le cere să investească în Bitcoin prin intermediul lor, dar pentru că investițiile Bitcoin nu sunt reglementate, dacă sunteți înșelați de cineva, nu puteți face prea multe.
  6. Preț: Regula de aur a investiției este să nu investiți o sumă pe care nu vă puteți permite să o pierdeți. Dacă doriți să investiți într-un Bitcoin, atunci cumpărați o mică parte din 1 BTC, dar nu cumpărați o sumă mare dacă nu înțelegeți pe deplin piața. De asemenea, ar fi o idee bună să îl cumpărați atunci când prețul este mai mic decât de obicei.
  7. Viitor: Limita de piață a Bitcoin este mult mai mare decât orice valută sau acțiune. Este folosit în întreaga lume și este cu adevărat internațional.
  8. Portofel: După ce achiziționați un Bitcoin online, acestea sunt stocate într-un portofel virtual, dar nu sunt complet sigure, deoarece compania care deține portofelul ar putea fi piratată. Este important să ne amintim că, dacă decideți să cumpărați bitcoin, nu îl stocați cu o platformă de schimb de monede online. În schimb, retrageți-l și păstrați-l pe un portofel hardware sau offline, astfel încât să fie sigur.
  9. Livra: Numărul de Bitcoin existent nu este de așteptat să depășească 21 de milioane și, deoarece există un număr finit, cererea continuă să crească.
  10. Tranzactionare futures: Oricine a mai investit în acțiuni înțelege semnificația contractelor futures. Futures-urile sunt contracte de cumpărare sau vânzare a ceva după o anumită perioadă de timp la un preț prestabilit. De ce menționez acest lucru aici? Acest lucru se datorează faptului că contractele futures Bitcoin ar putea fi o realitate, de fapt autoritățile de reglementare americane au dat semnalul verde câtorva companii pentru a permite tranzacționarea contractelor futures Bitcoin.

Sperăm că unele dintre aceste puncte v-au ajutat să luați o decizie dacă ar trebui sau nu să investiți în prezent în Bitcoin. Investiți cu înțelepciune și investiți doar în ceva în care înțelegeți cu adevărat și în care credeți.

Dacă ți-a plăcut această postare, te rog să dai clic pe? butonul din partea de jos. De asemenea, abonați-vă la newsletter-ul meu de mai jos: