Blocanți publicitari: prieten sau dușman pe internet?

Blocanți publicitari: prieten sau dușman pe internet?

În starea actuală, editorii online din întreaga lume își păstrează conținutul gratuit datorită veniturilor obținute din publicitate. Modelele publicitare ale editorilor web le creează un puternic stimulent pentru a-și apăra veniturile din publicitate în toate modurile posibile, extragând cât mai multă valoare din fiecare vizualizare de pagină, fără a compromite experiența site-ului. Bineînțeles, nu tuturor le plac reclamele, iar unii dintre ei vor folosi software numit blocanți publicitari care îi blochează automat. Ca răspuns, un număr mare de editori, inclusiv Ars Technica, au declarat război blocanților publicitari, susținând că utilizarea lor scade veniturile lor. E adevărat? Și blocanții publicitari chiar distrug Internetul?

Amenințarea

Pe 6 martie 2010, Ars Technica a publicat o piesă care a explicat modul în care blocarea anunțurilor vă distruge site-urile preferate. Nu a fost singura dată când un autor al unui editor online de profil a făcut o astfel de declarație. De asemenea, BBC a intrat în acest subiect pe 18 septembrie 2015, cu mai mulți experți care au participat cu privire la moartea conținutului gratuit de pe site-uri web din cauza blocanților publicitari. Acest lucru face să pară ca și cum blocanțele publicitare ar fi cu adevărat o pacoste, nu-i așa?

Unii dintre cei intervievați susțin că cantitatea de capital care circulă către editori din anunțuri va scădea la zero dacă oamenii continuă să descarce blocanți publicitari și să le utilizeze la rata actuală.

De ce blocanții publicitari nu sunt cu adevărat o amenințare

Majoritatea oamenilor care vorbesc despre amenințarea prezentată de blocanții publicitari provin chiar de la agențiile de publicitate. Da, folosind modelele lor comerciale actuale, platformele de publicitate își pot pierde o parte din venituri pe măsură ce blocarea anunțurilor devine mai populară. Problema este că inovația nu se oprește cu produse precum AdSense. După toate probabilitățile, fie editorii de anunțuri, fie platformele de publicitate în sine vor găsi modalități de adaptare la modalitățile de blocare a anunțurilor.

În cel mai rău caz, agenții de publicitate ar putea să-și folosească propriul capital pentru a se îndrepta spre blocanții publicitari. Așa a fost cazul în februarie 2015 când Google, Microsoft, Amazon și Taboola a plătit Adblock Plus pentru a debloca o parte din reclame, potrivit unui raport al Business Insider. Deși acest lucru poate fi puțin cam prost, Internetul este o piață liberă și deschisă. Desigur, utilizatorii care utilizează Adblock își justifică adesea utilizarea software-ului spunând că nu vor să vadă reclame enervante și umbrite.

Totul este un anunț!

adblockers-thumbsup

Editorii și platformele de publicitate duc adesea o luptă dură cu blocanții publicitari. Cu toate acestea, editorii au încă un avantaj: au mai multă flexibilitate pentru a evita blocajele publicitare chiar și atunci când funcționează perfect și elimină orice semn de conținut publicitar scriptat. De exemplu, dacă aveți o etichetă HTML brută, veți avea în continuare șansa de a afișa un anunț. Furnizorii nu pot replica acest lucru deoarece depind de JavaScript pentru sindicalizare. În afară de aceasta, există și companii dispuse să sponsorizeze anumite articole publicate pe un site pentru care site-ul câștigă o anumită sumă de bani.

Totul și orice pot fi un anunț. Videoclipurile de pe YouTube au adesea destinații de plasare sau recenzii ale produselor, care ar putea să apară ca urmare a unei plăți de la o companie către persoana care înregistrează videoclipul. În mass-media bazată pe text, orice mențiune a oricărei companii poate fi o reclamă. Pe măsură ce crește numărul de utilizatori care vizitează site-uri cu un blocator de anunțuri, piața va fi stimulată să se adapteze și să implementeze modele ca acestea.

Concluzie

Înainte de a vă lăsa să treceți de la acest articol, mai am uitat să menționez un lucru: persoanele care utilizează blocanți publicitari sunt, după toate probabilitățile, tipurile de oameni care ignoră deja anunțurile. Deoarece cea mai populară metodă de publicitate este pay-per-click (PPC), atunci în marea schemă de lucruri, site-urile care găzduiesc anunțurile nu au suferit pierderi datorită faptului că cineva care altfel ar fi văzut anunțuri, ar fi deranjat de acestea și a continuat fără a renunța la un singur clic. Numai site-urile care primesc plăți la 1000 de vizualizări (PPM) ar avea o pierdere din cauza blocanților publicitari, iar aceste tipuri de anunțuri sunt puține.

Credeți că blocanții publicitari sunt probleme sau sunt o inovație excelentă care le permite oamenilor să navigheze pe Web fără probleme?