Blocați computerul cu unitatea flash USB și Predator

Blocați computerul cu unitatea flash USB și Predator
⏱️ 5 min read

Este computerul dvs. și doriți să vă păstrați fișierele private, astfel încât să aveți o parolă principală pentru a vă accesa desktopul. O parolă principală vă păstrează datele computerului în siguranță, cu ochii curioși la distanță, iar adolescenții dvs. nu intră într-o sală de chat (dacă folosesc același computer, desigur).

Dar să recunoaștem: parolele devin trecute. Pe măsură ce tehnologia progresează, crește și ușurința de a sparge o parolă; unii dintre cei mai buni hackeri din lume sunt adolescenți și, dacă doresc să pătrundă în computerul dvs., îl pot face.

Asta nu înseamnă că ar trebui să renunțați la utilizarea parolelor; până când nu există o modalitate de a le înlocui, trebuie să continuați să o faceți. Dar există o altă modalitate de a vă păstra computerul în siguranță. Tot ce aveți nevoie este o unitate flash USB și un software numit Predator.

Prădător

Predator este un concept ingenios când vine vorba de securitatea computerului personal. Acesta vă blochează computerul atunci când sunteți plecat și folosește o unitate flash USB obișnuită ca dispozitiv de control al accesului. Dacă sunteți chiar puțin îngrijorat de confidențialitatea dvs., țineți-i pe toți în afara afacerii dvs. Prădător.

Predator are atât ediții de acasă, cât și ediții profesionale. Alegeți-o pe cea mai potrivită pentru dvs. și nu uitați să obțineți versiunea corectă pentru computerul dvs., de exemplu, pe 32 de biți sau pe 64 de biți.

1. Descarca Prădător. Se va descărca într-un fișier .zip; salvați fișierul dacă doriți să-l instalați mai târziu sau deschideți-l cu programul dvs. .zip preferat.

blocare-deblocare-computer-USB-zip-fișier

2. Când deschideți fișierul, faceți dublu clic pe InstallPredator.exe pentru a începe instalarea.

blocare-deblocare-computer-prădător-instalare

3. Instalarea vă va duce la Predator Setup Wizard. Faceți clic pe Următorul pentru a continua.

blocare-deblocare-computer-predator-setup-wizard

4. Când instalarea este terminată, Predator se va lansa automat. Dacă nu, lansați-l din meniul Start. Când va apărea, veți vedea această casetă de dialog.

blocare-deblocare-computer-prădător-definire-parolă-casetă-de-dialog-după-unitate-flash

5. Introduceți unitatea flash USB și faceți clic pe OK. (Notă: aceasta nu va schimba în niciun fel fișierele de pe unitatea flash.)

blocare-deblocare-computer-prădător-usb

6. Acum ajungeți la fereastra Preferințe. Creați și introduceți o parolă puternică (nu mai puțin de șase caractere) și alegeți unitatea pe care doriți să fie cheia din meniul derulant. Faceți clic pe Creați cheie și faceți clic pe OK (dreapta sus).

blocare-deblocare-computer-predator-preferințe-fereastră

7. Va trebui apoi să reporniți Predator, deci faceți clic pe Ok în caseta de dialog pentru a face acest lucru.

blocare-deblocare-computer-prădător-creare-parolă-și-cheie

Faceți clic pe pictograma Predator de pe desktop sau din meniul Start pentru a o redeschide. Observați că aveți acum o bilă verde intermitentă în tava de sistem.

pictogramă de blocare-deblocare-computer-prădător

Acum ar trebui să intrați în toate caracteristicile îngrijite citind Ghidul utilizatorului. Vă va spune ce să faceți când rulați programul pentru prima dată și toate caracteristicile îngrijite pe care le oferă după aceea.

(Apropo, dacă nu doriți să utilizați o unitate USB, puteți utiliza o unitate Floppy. Manualul utilizatorului vă va spune cum.)

Caracteristici excelente de securitate

Predator are o serie de caracteristici de securitate pe care le veți iubi.

  • Dacă cineva introduce trei parole nevalide sau dialogul de parolă expiră, Predator va declanșa o alarmă. Puteți configura cât de tare sau câte bipuri are alarma.
  • Dacă ați bifat caseta Acces refuzat, atunci alarma se declanșează.

blocare-deblocare-acces-computer-refuzat

avertizare de blocare-deblocare-computer-prădător-usb

  • Predator păstrează un jurnal al tuturor: când este pornit, când este oprit, când alarmele se declanșează dacă cineva încearcă să intre în computerul dvs. Puteți utiliza acest jurnal pentru a monitoriza ce se întâmplă cu computerul în timp ce sunteți plecat.

blocare-deblocare-computer-prădător-jurnal

  • Apropo de asta, aveți o cameră web? Predator poate fi configurat pentru a face o fotografie cu fiecare persoană care încearcă să vă acceseze computerul.

Și mai sunt.

  • Predator vă poate trimite alerte prin e-mail atunci când cineva încearcă să vă acceseze computerul. Configurați-l astfel încât să trimită și o imagine a persoanei cu e-mailul.
  • Predator va schimba automat codurile de pe unitatea flash USB. Dacă cineva îl copiază, atunci nu va funcționa, deoarece codurile de pe unitatea flash vor fi modificate. Este ca și cum ai folosi un set greșit de chei pentru a intra în casa ta.
  • Predator va proteja mai multe computere personale. Dacă doriți una pentru biroul dvs. și pentru casa dvs., puteți configura fiecare în felul în care doriți.

Nu numai că Predator ține oamenii care doresc în computerul dvs. departe, dar vă va spune în multe feluri cine este. Veți avea dovezi reale, ceea ce este mult mai ușor decât să demonstrați cine v-a spart parola.

Țineți-i departe de persoanele obraznice folosind unitatea flash USB și Predator. Și distrează-te cu el! Ai putea să arunci în aer imaginea fiului tău când încearcă să intre în computer și să i-o dai la cină, spunând: „Poate că ar trebui să rămâi la propriul computer, pentru că voi ști întotdeauna când încerci să intri în al meu.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...