Blocați și deblocați automat computerul cu GateKeeper - Review & Giveaway

Blocați și deblocați automat computerul cu GateKeeper – Review

⌛ Reading Time: 4 minutes

De câte ori te-ai îndepărtat de computerul tău acasă sau de la serviciu și ai uitat să îl blochezi? Dacă sunteți în preajma oamenilor în care aveți încredere, este posibil să nu fie o problemă pentru dvs. Cu toate acestea, dacă aveți colegi de muncă, membri ai familiei sau colegi de casă, atunci cu siguranță veți dori să vă gândiți de două ori.

GateKeeper este un instrument care vă ajută să vă păstrați computerul în siguranță. Face acest lucru blocându-vă automat computerul atunci când vă îndepărtați și deblocându-l când vă întoarceți.

Prin utilizarea GateKeeper, nu va trebui să vă faceți griji sau să vă întrebați dacă ați blocat computerul, deoarece odată ce vă aflați la o anumită distanță de blocarea USB; cheia se va deconecta și o va bloca automat pentru dvs.

Înainte de a începe

În cutia GateKeeper veți găsi o cheie, USB Lock, două baterii CR2032 (una este de rezervă), un inel de chei și un ghid de pornire rapidă.

Înainte de a configura GateKeeper pe computer, va trebui să porniți cheia. Faceți acest lucru deschizând capacul din spate și introducând una dintre bateriile incluse.

Când am deschis capacul cheii, am observat că era cam greu să decolezi. În plus, se pare că poate fi ușor rupt sau rupt dacă se folosește prea multă forță; deci va trebui să fii foarte atent.

Fiți foarte atenți când scoateți capacul cheii GateKeeper.

Odată ce capacul este din nou pornit, este sigur să introduceți dispozitivul de blocare USB într-un slot USB de pe computer. Cel mai bine este să utilizați una care vă este cea mai apropiată, astfel încât Blocarea să se poată conecta cu ușurință și să comunice cu Cheia.

Blocarea GateKeeper este cea din partea dreaptă.

Configurarea cheii GateKeeper

Apoi va trebui descărcați și instalați software-ul GateKeeper. Este disponibil pentru Windows 7, 8 și 8.1, precum și pentru Mac OS X (versiunea nespecificată). În scopul acestei revizuiri, a fost utilizat Windows 8.1.

Câteva ferestre de dialog vor apărea în timpul instalării GateKeeper.

În timp ce configurarea GateKeeper rulează, veți vedea, de asemenea, o fereastră Expert de instalare a driverului de dispozitiv. Aceasta este astfel încât să puteți instala driverul software pentru blocarea USB. Este posibil să apară și o fereastră de securitate Windows, care vă întreabă dacă doriți să instalați software-ul dispozitivului din “Texas Instruments, Inc” (GateKeeper’s Publisher); asigurați-vă că îl “instalați”.

Înregistrarea cheii GateKeeper durează doar un minut.

Odată ce totul este instalat, puteți deschide aplicația GateKeeper.

Pentru a vă înregistra cheia, faceți clic pe butonul “Înregistrați cheia”. Vi se va cere să atingeți cheia de blocare USB. Păstrați tasta atingând USB-ul până când bara verde de progres ajunge la final, pentru a vă informa că este asociată.

Trebuie să introduceți acreditările pentru a utiliza funcția de deblocare în GateKeeper.

Ar trebui să apară o fereastră de dialog de acreditare de intrare. Tu trebuie sa completați numele de utilizator și parola computerului aici dacă doriți să utilizați funcția de deblocare. Dacă nu faceți acest lucru (de exemplu, făcând clic pe butonul Salt), se va dezactiva opțiunea “debloca automat computerul”.

O cheie GateKeeper funcțională va apărea astfel.

În cele din urmă, vă puteți întoarce și setați Distanța de blocare preferată. Când ați terminat, asigurați-vă că salvați și închideți fereastra. Atâta timp cât fereastra GateKeeper este deschisă, computerul nu se va bloca și nu îl veți putea testa.

Obținerea distanței perfecte pentru a se potrivi preferințelor dvs. va necesita unele încercări și erori. Cel mai bine este ca cineva să ajute; se pot așeza la computer și pot urmări ca ecranul să se blocheze și să se deblocheze în timp ce mergeți înainte și înapoi pentru a vedea cât durează fiecare distanță.

În timpul testării, am constatat că Cheia trebuie să fie în aer liber pentru a comunica cel mai bine cu Lock. Ținându-l în buzunar sau ridicat în mână, am provocat acțiuni nedorite (blocare aleatorie, nu blocare sau deblocare deloc). Pentru a combate acest lucru, am așezat cheia mai aproape de blocarea USB în timp ce computerul era în uz, ceea ce a oprit blocarea și deblocarea aleatorie a ecranului.

GateKeeper pe dispozitivul dvs. mobil

GateKeeper are, de asemenea, un Android și iOS aplicație care funcționează împreună cu cheia. Permite utilizatorilor să localizeze și să urmărească obiecte. Din păcate, nu am putut face ca aplicația Android să funcționeze; nu ar detecta cheia mea pentru ca eu să o adaug. A putea ține pasul cu obiectele de valoare este cu siguranță un bonus suplimentar – dacă îl puteți face să funcționeze.

Gânduri finale

Inutil să spun că GateKeeper oferă câteva caracteristici benefice. Este ușor de configurat și chiar mai ușor de utilizat. Deși, uneori, mi s-a părut un pic buggy, acesta oferă un strat suplimentar convenabil de securitate computerului dvs. și este o bucurie de utilizare.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.