Bolile de inimă pot fi determinate de algoritmul Google

Bolile de inimă pot fi determinate de algoritmul Google
⏱️ 3 min read

Sigur, Google primește un rap rău pentru modul în care urmărește oamenii, dar de data aceasta își folosesc datele într-un mod bun și sănătos. Ei au dezvoltat un algoritm AI care poate determina sănătatea cardiovasculară și riscul de boli de inimă, totul prin examinarea ochilor.

Cercetarea

Google și Verily, o filială a tehnologiei sănătății, au descoperit că pot evaluați riscul bolilor de inimă la un pacient folosind învățarea automată. Software-ul poate analiza scanările din spatele ochiului pacientului, care includ multe vase de sânge care pot indica starea generală de sănătate a corpului.

Aceasta va arăta vârsta, tensiunea arterială și dacă pacientul este fumător. Acesta va ajuta la determinarea riscului lor de a suferi un atac de cord sau un alt eveniment cardiac. Algoritmul Google a fost corect aproximativ șaptezeci la sută din timp, ceea ce este doar puțin mai puțin decât metodele utilizate în prezent, care sunt corecte aproximativ șaptezeci și două la sută din timp.

Deci, acest lucru vă poate face să vă întrebați de ce este o problemă atât de mare dacă dă aceleași rezultate sau puțin mai puține ca metodele actuale, dar ar putea fi determinată mai rapid și mai ușor, deoarece nu ar necesita un test de sânge.

Pentru a crea acest algoritm, oamenii de știință au folosit inteligența artificială pentru a analiza datele medicale ale unui set mare de pacienți, aproape de 300.000. Rețelele neuronale au fost utilizate pentru a pieptana datele pentru a căuta modele și a asocia anumite date găsite în scanările oculare cu riscurile cardiovasculare variate, cum ar fi vârsta și tensiunea arterială.

Cum se poate aplica

Acestea fiind spuse, deocamdată nu sunt disponibile în setări reale, deoarece trebuie încă testate mai amănunțit. Cu toate acestea, un cercetător medical de la Universitatea din Adelaide, Luke Oakden-Rayner, consideră că cercetarea este solidă și că poate fi utilizată pentru a îmbunătăți instrumentele de diagnostic existente.

„Ei iau date care au fost capturate dintr-un singur motiv clinic și obțin mai mult din ele decât facem noi în prezent”, a remarcat Oakden-Rayner. „În loc să înlocuiască medicii, încearcă să extindă ceea ce putem face de fapt”.

știri-google-boală-cardiacă-ochi

Și entuziasmul acestui nou algoritm AI merge mai departe decât doar această aplicație a acestuia. Majoritatea algoritmilor medicali sunt creați pentru a duplica metodele de diagnostic actuale, dar aceasta analizează datele medicale într-un mod complet diferit. Deci, poate că și alte teste medicale pot fi create și prin învățarea automată.

Viitorul algoritmilor AI medici

Se crede că poate într-o zi, mulți ani în viitor, chiar decenii, că am putea folosi medicii AI pentru diagnosticare, eliminând aspectul erorii umane a procesului actual.

Aceasta înseamnă că poate fi prea târziu pentru a diagnostica orice afecțiuni sau boli pentru care ați putea fi expuși riscului, dar poate vă va putea ajuta copiii, nepoții sau strănepoții.

Dar ei folosesc deja ceva similar. În cadrul examenului meu anual de ochi din acest an, medicul mi-a dat un examen care a examinat partea din spate a ochiului printr-o scanare. Nu a căutat bolile cardiovasculare și a determinat doar sănătatea ochilor, dar a fost capabil să prezică riscul și nu doar ceea ce am suferit în prezent. Deci, probabil, algoritmul Google nu este atât de departe.

Dacă un instrument de diagnostic AI ar fi disponibil în prezent pentru dvs., ați avea încredere în datele sale? Adăugați gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x