Der mutige Browser startet seine eigene Suchmaschine

Brave Browser își va lansa propriul motor de căutare

Google este atât de sinonim cu căutarea pe Internet încât a devenit un verb. Există alte companii și unele browsere care și-au dezvoltat propriile motoare de căutare, dar niciuna dintre ele nu a reușit să concureze. Compania din spatele browserului Brave intenționează să schimbe acest lucru. Lansează motorul de căutare Brave.

Motor curat de căutare

Este posibil să fiți conștient sau nu de browserul Brave. Este cunoscut pentru faptul că pune întotdeauna confidențialitatea utilizatorilor pe primul loc. Puteți paria că se va concentra același accent în motorul său de căutare.

Acest lucru se întâmplă într-un moment în care chiar și Google promite să renunțe la practica de urmărire a datelor utilizatorilor. Tot în acest moment, Apple forțează transparența aplicațiilor. Dacă aplicația dvs. este oferită în App Store, trebuie să divulgați ce date păstrați despre utilizatori și ce faceți cu aceasta.

La doar doi ani după ce browserul Brave și-a făcut debutul, încearcă să se extindă. Compania a fost fondată de Brendan Eich, fost executiv Mozilla. El ia o
Poziție „curajoasă” de a provoca nu doar browserul Google, ci și motorul său de căutare.

Spune Eich Căutare curajoasă are deja o listă de așteptare pentru lansarea sa în prima jumătate a anului 2021 și promite să nu urmărească sau să profileze utilizatorii. „Brave are deja un model implicit de utilizator anonim, fără niciun fel de culegere de date”, se mândrește cu fondatorul Brave. Motorul de căutare va face același lucru – adresele IP nu vor fi colectate. Compania sa explorează cum să aibă atât un motor de căutare plătit fără reclame, cât și unul gratuit, acceptat de reclame.

Totuși, acesta este un spațiu greu de intrat, așa cum au descoperit alții. Google, cu o cotă de 92% din utilizatori, a avut câteva decenii pentru a-și construi modelul care include toate site-urile și le clasifică. Bing-ul Microsoft este al doilea motor de căutare lider, cu o cotă de piață de doar 2,7%.

ad-banner

Cât de curajos va funcționa Sesrch

Eich explică că Brave Search nu va începe de la zero în indexarea tuturor site-urilor web, dar nu va folosi nici indexurile altor motoare de căutare. Curajos a cumpărat Tailcat, un motor de căutare german Cliqz offshoot. Indexarea sa și tehnologia din spatele acesteia vin împreună cu achiziția.

Bara de căutare curajoasă a motorului de căutare

„Ceea ce face Tailcat este că privește anonim un jurnal de interogări și un jurnal de clicuri”, explică Eich. „Acestea îi permit să construiască un index, ceea ce Tailcat a făcut și a făcut deja la Cliqz, și este din ce în ce mai mare.”

El recunoaște cu ușurință că indexul nu va fi la fel de profund ca al Google, dar crede că va atinge site-urile pe care utilizatorii le caută. „Este Web-ul care îi pasă de utilizatori”, spune Eich. „Nu trebuie să accesați cu crawlere întregul web în timp cvasi-real, așa cum face Google”.

În plus, Brave Search va utiliza filtre numite Goggles. Acestea vor permite utilizatorilor să își creeze propria listă de surse pentru a accesa cu crawlere rezultatele. Montatorii ar putea include tipuri specifice de site-uri sau puncte media.

Alți concurenți

Google își schimbă modelul de colectare a datelor ar putea deschide spațiul motorului de căutare pentru concurenți. S-a zvonit că Apple își construiește propriul motor de căutare, iar foștii ingineri Google care au construit Neeva intenționează să utilizeze un model de abonament de căutare.

Rezultate curajoase ale motorului de căutare

Este puțin probabil ca oricare dintre acestea să răstoarne Google și să-l scoată din locul său foarte sigur nr. Probabil că Apple are cele mai mari șanse, deoarece se pare că intenționează să îl transforme în motorul de căutare implicit din Safari.

Dacă vă gândiți să efectuați o modificare a browserului Brave, mai atent la confidențialitate, citiți mai departe pentru a vedea cum se compară cu Google Chrome.