Brave introduce motorul privat de căutare Brave

Brave Search Featured
⏱️ 4 min read

Browserul Brave promite confidențialitate utilizatorilor săi de câțiva ani. Acum își extinde linia de produse – și confidențialitatea. S-a dezvăluit săptămâna aceasta că motorul de căutare Brave este acum în versiune beta. Nici nu este retrogradat doar la browserul Brave – îl puteți folosi și în alte browsere.

Vă prezentăm Brave Search

Confidențialitatea devine din ce în ce mai importantă în toate aspectele experienței pe internet. Google are reputația de a nu-și proteja baza de utilizatori și de a-și vinde datele. Compania încearcă să schimbe puțin lucrurile, dar până acum totul este ca de obicei.

Browserul Brave v-a protejat confidențialitatea pe măsură ce navigați pe internet, iar acum va face același lucru când căutați răspunsuri. Căutând să facă unul mai bun, sau mai degrabă trei, decât Google, noul motor de căutare promite confidențialitate, independență și transparență.

Aplicația Brave Search

In conformitate cu documentație oficială, „Brave Search nu vă urmărește interogările. Vreodată.” Asta în sine îl diferențiază de Google. Promite să nu urmărească „dvs., căutările sau clicurile dumneavoastră”. Deoarece nu va colecta niciuna dintre aceste date, nu le va putea niciodată să le vadă sau să le partajeze.

Noul motor de căutare promite să fie „în primul rând utilizatorul”, afirmând: „Sunt datele tale, alegerile tale”. În mod surprinzător, documentația susține că chiar și motoarele de căutare care promit să fie neutre sau private își obțin rezultatele din altă sursă. Cu toate acestea, Brave folosește un „index construit de la zero”.

În special, este o lucrare promițătoare, așa că Brave cere și răbdare în timp ce o construiește în versiune beta. Unele rezultate nu vor fi incluse încă, așa că se bazează pe un amestec de rezultate cu motorul lor de căutare și o terță parte, deși sunt complet transparente în acest sens.

Motoare de căutare curajoase
Brave introduce motorul privat de căutare Brave

Împingând unghiul de transparență, anunțul explică: „Căutarea curajoasă nu folosește metode sau algoritmi secrete pentru a părăsi rezultatele senzorilor”. Ei rafinează rezultatele cu contribuții anonime ale comunității. Diversitatea este promisă, de asemenea, cu utilizarea „modelelor de clasare alternative create de comunitate”.

Disponibilitate

Poate cel mai surprinzător factor al Brave Search este că nu se limitează doar la browserul Brave. Puteți utiliza versiunea beta în orice browser la search.brave.com și o puteți folosi atât pe dispozitive mobile, cât și pe desktop. De asemenea, puteți utiliza în continuare alte motoare de căutare în browserul Brave.

O întrebare semnificativă este dacă este susținut de reclame. Brave răspunde la aceasta spunând: „În prezent, ne gândim la diferite experiențe de căutare pe care să le oferim utilizatorilor noștri. Unii doresc o experiență de căutare premium, fără anunțuri. Alții doresc un model gratuit, susținut de anunțuri. Credem că alegerea este cea mai bună. Brave Ads cu recompense este cu siguranță posibilă odată ce suntem gata să acceptăm provocarea reclamelor de căutare protejate de confidențialitate.”

În timp ce confidențialitatea este punctul de vânzare al browserului Brave, există și unul suplimentar. Citiți mai departe pentru a afla cum puteți câștiga criptomonede navigând pe Web pe Brave.

Credit imagine: Materiale media pentru editor curajos

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x