Brevetele Ring Doorbell arată utilizări viitoare ale datelor biometrice

Brevetele Ring Doorbell arată utilizări viitoare ale datelor biometrice
⌛ Reading Time: 4 minutes

Amazon a luat o mulțime de critici pentru că a furnizat departamentelor de poliție datele utilizatorilor Ring Doorbell. De asemenea, și-a anunțat cu multă fanfară noua funcție Sidewalk, dar nu pare că a fost foarte populară. Oricum, Amazon pare hotărât să continue pe o cale similară. În ultimii ani, Amazon a depus 17 brevete care indică că Ring Doorbell ar putea începe să utilizeze date biometrice, în special recunoașterea facială.

Şaptesprezece brevete de sonerie în ultimii ani

Amazon a colaborat cu 1.963 de departamente de poliție și le oferă imagini de la soneriile utilizatorilor. Nu este o idee foarte populară printre utilizatori. Amazon a lansat și funcția Sidewalk pentru gama sa de dispozitive Alexa. Din fericire, a permis utilizatorilor să renunțe la serviciul care le permite oamenilor să-și partajeze conexiunea Wi-Fi cu alții care trec prin cartier. Oamenii preocupați de confidențialitate îl dezactivau.

Și acum, în ciuda faptului că aceste alte caracteristici nu sunt ceva la care oamenii se înghesuie, Amazon pare să continue pe aceeași cale cu 17 brevete care au fost descoperite. Brevetele arată că toate camerele Ring Doorbell dintr-un cartier lucrează împreună pentru a identifica persoanele „suspecte” prin intermediul datelor biometrice. Dacă acei oameni sunt văzuți în pragul cuiva, toate ușile se vor încuia. Proprietarii vor primi o alertă dacă cineva care nu locuiește în casa lor preia un pachet de la ușă.

Patentele sunt doar atât: brevete. Sunt idei despre posibile căi pentru un produs și/sau companie. Deci, acestea nu sunt neapărat noi caracteristici definitive pentru Ring Doorbell – dar aceste brevete în ansamblu arată o cale pe care Amazon este interesat să o exploreze.

Mai multe fapte pot fi găsite în altă activitate recentă a produsului Ring Doorbell. În 2016, o echipă de cercetare și dezvoltare Ring din Ucraina a explorat recunoașterea facială. Până în 2020, Amazon a anunțat că va întrerupe practica de vânzare a software-ului de recunoaștere facială către poliție. Dar asta nu are niciun efect asupra practicii Amazon de a furniza poliției filmări Ring Doorbell. Cel puțin unul dintre brevete menționează că noua tehnologie este folosită pentru „urmărire penală”.

Amazon a ripostat împotriva acestor idei într-o declarație. „Ring nu are tehnologie de recunoaștere facială și nici elemente biometrice în niciunul dintre dispozitivele sau serviciile sale”, a spus un purtător de cuvânt al companiei. „Brevetele depuse sau acordate nu reflectă neapărat produse și servicii care sunt în dezvoltare.”

Monitorizare virtuală de cartier

Este ca și cum Amazon își imaginează un ceas virtual de cartier cu rețeaua sa de Ring Doorbells și potențialul de date biometrice. Un brevet de acum două luni discută despre „Modul de alertă de cartier”. Când cineva vede o persoană suspectă în cartier în filmările Ring Doorbell, le poate împărtăși altora. Dacă persoana respectivă apare în pragul altei persoane, soneriile vor începe automat înregistrarea.

Camera de date biometrică Ring Doorbell

Ar fi date biometrice care identifică acea persoană în pragul ei. Aceste date includ recunoașterea facială, precum și palma, degetul, retina, irisul, textura pielii, tastarea și mersul. Include chiar și recunoașterea mirosurilor.

Acesta are doar probleme scrise peste tot. Numai recunoașterea facială a fost afectată de probleme – în special identificarea femeilor și a persoanelor de culoare. Și să arunci restul în amestec pare cel puțin problematic.

Cineva care locuiește în spatele meu poate să nu fie familiarizat cu fiul meu adult, deoarece s-a mutat singur în urmă cu cinci ani. Să spunem că îl vizitează și decide să iasă la plimbare. Este un tip mare și are părul lung – cineva poate crede că arată suspicios. Ei trimit filmări cu el, iar acum inelul meu îmi încuie ușile și nu-l lasă să intre înapoi. Sau poate că datele biometrice nu reușesc și îl blochează după ce o fotografie cu un alt tip mare cu părul lung a fost marcată ca suspectă.

Ring Doorbell Data biometrice Cartier

Un alt brevet folosește recunoașterea facială pentru a identifica un model de „activitate suspectă”. Include o diagramă a unui cartier de case cu o persoană îndreptată cu pistolul. Cu siguranță că ar fi un moment în care ți-ai dori o protecție sporită. Dar ar putea un instrument nevinovat să fie identificat de camere ca o armă?

Mergi prea departe?

Recunoașterea facială este menționată și într-un brevet din iulie 2021. Ar fi folosit pentru a vă oferi mai multe informații despre cine este la ușa dvs. Un brevet din martie trecut ar folosi „recunoașterea amprentei, recunoașterea ochilor, recunoașterea vocii și recunoașterea facială” pentru a începe înregistrările audio și video atunci când este apăsată soneria. La fel, încuietorile ușilor și sistemele de securitate ar putea fi dezarmate dacă este cineva cunoscut de tine.

Avem nevoie de asta? Sau este suficient să împărțiți vizitatorii în oameni pe care îi cunoașteți și oameni pe care nu îi cunoașteți? Publicul pare să fi anunțat deja că nu dorește ca informațiile lor să fie folosite de către departamentele de poliție. Ei vor intimitate. Dar dacă Ring Doorbell a vecinului meu preia imagini ale vizitatorilor acasă – familia mea, prietenii mei – și îi etichetează ca suspecti prin date biometrice problematice și transmite fotografiile și videoclipurile, asta încalcă confidențialitatea.

Credit imagine: Business Insider

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.