Browser curajos și indicativ de bază pentru atenție: vă pune în sarcina economiei atenției

bat-bat-logo1
⏱️ 5 min read

Publicitatea online este defectă și Indicativ de bază pentru atenție (BAT) este un proiect care intenționează să-l remedieze. Creatorii săi, Brendan Eich (inventatorul JavaScript / fost CEO Mozilla) și Brian Bondy (Mozilla / KhanAcademy) susțin că sistemul lor poate oferi utilizatorilor o mai mare confidențialitate, permițând în același timp agenților de publicitate să își direcționeze mai bine anunțurile. Chiar mai bine: utilizatorul primește o reducere a veniturilor din publicitate, oferindu-le controlul asupra destinației sale. Premisa de bază a BAT este că atenția dvs. merită ceva și ar trebui să aveți instrumentele necesare pentru a o gestiona.

Finalizarea lucrărilor la structur...
Finalizarea lucrărilor la structura casei

Ce e spart?

Anunțurile pot încetini timpul de încărcare a paginii, pot conține programe malware, vă pot urmări și pot colecta informații personale despre dvs., motiv pentru care mulți oameni aleg să le blocheze. Însă, acest lucru întrerupe un flux important de venituri pentru creatorii și editorii de conținut online și, dacă nu primesc acești bani, este posibil să nu obțineți conținutul lor în viitor.

Ce este indicativul de atenție de bază?

bat-bat-logo1

Tokenul de atenție de bază se referă atât la o criptomonedă (BAT), cât și la platforma de publicitate care o folosește. În prezent, este integrat în browserul Brave – un browser de blocare a publicității axat pe confidențialitate, care a fost primul proiect al echipei BAT. Curajos, precum și alte browsere și aplicații care poate sprijini platforma prin extensii, poate măsura cât de multă atenție acordă un utilizator unui anunț, poate percepe agentul de publicitate și poate plăti atât editorului / creatorului, cât și utilizatorului.

Cum funcționează BAT?

liliac-liliac-triunghi

Puteți urma împreună cu acești pași folosind diagrama de mai sus.

  1. Agenții de publicitate cumpără criptomoneda BAT și își plasează anunțul și tipul de utilizator pe care doresc să îl vadă în sistem.
  2. Un utilizator vizitează un site web administrat de un editor utilizând sistemul BAT.
  3. Browserul utilizatorului, care colectează informații anonime despre obiceiurile de navigare ale utilizatorului (toate stocate local; niciodată partajate), se potrivește cu un anunț vizat.
  4. Browserul activat BAT al utilizatorului folosește ceva de genul acestei formule pentru a calcula prețul anunțului / atenția utilizatorului: „(Ora vizibilă pe pagină) x (dimensiunea anunțului în pixeli).”
  5. Aceste informații sunt trimise agentului de publicitate, care plătește automat suma calculată de BAT către site-ul web și către utilizator.
  6. Editorul / creatorul primește o parte din plată (15% până la 70%, în funcție de tipul de anunț), pe care o poate transforma în altă monedă.
  7. Utilizatorul primește plăți (de asemenea, de la 15% la 70%, în funcție de tipul de anunț), pe care le poate dona unui editor / creator, poate cheltui pentru conținut premium sau chiar converti într-o altă monedă.

Anunțuri direcționate anonim

Pentru ca sistemul să funcționeze, browserul trebuie să creeze un profil al preferințelor dvs. pe care să se poată baza anunțurile. Anunțurile mai bine direcționate valorează mai mult pentru agenții de publicitate, ceea ce înseamnă mai puține anunțuri în total. Cu toate acestea, datele dvs. nu sunt publicate niciodată – orice informație pe care browserul o colectează rămâne pe dispozitivul dvs. Dacă programul vă vede vizitând Wikipedia, site-urile de cafenele și un domeniu .edu, s-ar putea să vă afișeze anunțuri pentru închirierea manualelor, dar agentul de publicitate nu va ști cine a văzut anunțul sau de ce – doar că l-a văzut cineva.

Plăți automate cu criptomonede

BAT este o criptomonedă care funcționează pe deplin, pe care o puteți achiziționa în prezent la bursă. Agenții de publicitate vor trebui să cumpere această monedă, astfel încât să poată cumpăra spațiu publicitar, ceea ce conferă monedei valoarea reală de pe piață. Odată ce anunțul este vizionat, acesta vă trimite o parte din plată editorului al cărui site a găzduit anunțul și o parte din acesta către dvs. (anonim, desigur).

Controlul utilizatorilor asupra veniturilor din publicitate

Pentru editor / creator, BAT este instantaneu transferabil în alte valute. Utilizatorii au mai multe opțiuni pentru câștigurile lor:

  • Aceștia pot dona jetoane fie prin selectarea manuală a destinatarilor preferați, fie prin setarea browserului pentru a dona automat site-urilor lor cele mai vizitate.
  • Aceștia pot cumpăra conținut, se pot abona sau pot plăti pentru alte servicii premium dacă editorii oferă o opțiune de plată BAT.
  • Ei pot (sau vor putea; această opțiune nu este încă disponibilă) să retragă BAT și să o schimbe cu altă monedă.

Sună bine! Cum încep?

Anunțurile BAT nu au început încă (deci nu există bani pentru a privi anunțurile), dar puteți obține un început avansat prin configurarea browserului Brave în care se desfășoară toată acțiunea.

1. Descărcați fișierul Browser curajos.

bat-curajos

2. Deschideți portofelul încorporat, pe care îl puteți găsi în setările browserului.

liliac-curajos-plateste

3. Finanțează portofelul încorporat trimițându-i alte criptomonede.

liliac-curajos-plăti-fond

4. Folosiți BAT pentru a plăti editorilor și creatorilor de conținut. Puteți alege ori unde doriți să vă meargă banii sau pur și simplu spuneți lui Brave să doneze automat site-urilor dvs. cele mai vizitate.

bat-pay-choose

Viitorul?

Tokenul de atenție de bază va trebui să-și finalizeze software-ul și să construiască o bază de utilizatori suficient de mare pentru a atrage agenții de publicitate înainte ca acesta să poată funcționa așa cum este conceput. Deși, dacă decolează, ar putea rezolva o mulțime de probleme. Pe cât de complex este în culise, produsul final, odată ce a ieșit, are drept scop să fie cât mai ușor de utilizat. Oricine ar trebui să fie capabil să o seteze și să o uite, deci trebuie să fii implicat la fel de mult în măsura în care vrei să fii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x