Browser Otter – Un browser bazat pe QT cu Classic Opera UI

Browser Otter - Un browser bazat pe QT cu Classic Opera UI
⏱️ 4 min read

Îți amintești Opera? În trecut, a fost un browser cu adevărat minunat. Acum a fost redus în mare măsură la o furcă Google Chrome. Acest lucru nu înseamnă că ultima versiune a browserului Opera este absolut teribilă. Versiunea actuală – se simte prea asemănătoare cu Chrome și nu se deosebește la fel de mult.

Acesta este motivul pentru care mă bucur să vă prezint browserul Otter. Este un proiect ambițios de a menține actualizată și actualizată versiunea 12.x a interfeței de utilizare a browserului Opera (cu ajutorul Qt5). Oricât de minunat este, există un lucru de reținut – Otter nu este o clonă Opera. Da, arată ca Opera, dar în schimb este un browser care folosește QtWebKitEngine și este complet propriu. Un proiect interesant, sigur.

Ghid de instalare

Instalarea browserului Otter poate fi ușoară sau dificilă, în funcție de distribuția Linux pe care o rulați.

Ubuntu

Dacă sunteți pe Ubuntu, nu vă faceți griji. Există un PPA disponibil pentru a vă ajuta să instalați software-ul. Doar deschideți o fereastră de terminal și introduceți următoarele comenzi.

Arch Linux

Dacă sunteți utilizator Arch Linux, browserul Otter poate fi găsit cu ușurință în depozitul de utilizatori Arch. De acolo, îl veți putea compila, instala și utiliza. Folosind ajutorul dvs. AUR, căutați pachetul otter-browser-git. Nu folosiți un ajutor? Descărcați PKGBUILD de la aici.

OpenSUSE

Folosiți OpenSUSE? Vești bune! Browserul Otter este disponibil prin intermediul serviciului open build. Puteți descărca și instala pachetul pentru mai multe versiuni diferite de OpenSUSE la acest link aici.

Alte distrosuri

Dacă nu participați la niciuna dintre distribuții, va trebui să descărcați codul sursă și să îl compilați singur. Mergeți la Pagina github a browserului Otter și căutați butonul “Descărcați ZIP”.

Utilizare

Când am început Otter, trebuie să recunosc că nu am fost încântată de felul în care arată. Are o interfață ușor de navigat, dar pielea nu este preferata mea. Felul în care aplicațiile Qt arată pe Linux atunci când nu sunt tematizate corect m-a deranjat întotdeauna. Deci, la suprafață, am crezut că este hidos. Cu toate acestea, m-am obișnuit cu asta. Îmi place să-l folosesc pentru navigarea de bază, mai ales pentru că modul în care redă paginile web este foarte frumos. Am fost întotdeauna un fan al motorului QtWebKit, deci este foarte frumos să-l văd implementat atât de bine aici.

otter-browser-review-do-not-track

Ca orice alt browser web modern, are capacitatea de a bloca ferestrele pop-up. De asemenea, browserul are un mod de urmărire, precum și posibilitatea de a șterge tot istoricul de navigare la închidere. Când îl utilizați, veți obține o experiență decentă de navigare în stil webkit. Și un alt lucru – motorul de căutare implicit este DuckDuckGo. Nu este o alegere proastă, având în vedere că și aceasta vă respectă confidențialitatea.

otter-browser-review-suggest-bookmarks

O altă caracteristică utilă, ceea ce mă bucur că are Otter, este sugestia de marcaje. Nu este un concept nou, dar este cu adevărat minunat să vezi că majoritatea funcțiilor la care te-ai așteptat în browserele moderne să fie și aici. Lucrurile mici contează. Dacă ți-a plăcut experiența de navigare Opera 12.x, deși nu este o clonă, nu poți chiar să greșești. Desigur, nu există caracteristici interesante noi și diferite despre care să vorbim, dar este în regulă. Oricum, majorității oamenilor nu le pasă de asta. În general, este un browser solid și ar trebui să îl verificați cu siguranță.

Avantaje dezavantaje

Pro

  • Construit în jurul motorului QtWebKit, ceea ce înseamnă o redare rapidă a web-ului
  • Ușoare
  • Confidențialitate: DuckDuckGo ca motor de căutare implicit, acceptă un mod de urmărire și posibilitatea de a șterge datele de navigare
  • Interfață de utilizator ușor de navigat
  • Sugestie de marcaj

Contra

  • Nu există funcții noi și demne de remarcat care să îl deosebească de browserele moderne.
  • Un fel de urât.

Concluzie

Browserul Otter este un browser decent dacă ceea ce căutați este o alternativă la browserele mainstream disponibile astăzi. Nu este încărcat cu funcții remarcabile și convingătoare, dar oferă o experiență web decentă. Este evident că acest proiect abia începe și încearcă să-și facă un nume. Sper că în viitor vor avea multe lucruri mai interesante și mai convingătoare de oferit.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x