Cablul OMG Lightning este cu adevărat un instrument de hacking

Omg Lightning Cable Featured
⏱️ 3 min read

Hackingul continuă să devină din ce în ce mai sofisticat. Acum există cabluri care pot imita cablurile „adevărate”, dar oferă și o cale pentru hackeri să vă fure datele. Cele mai noi versiuni ale cablului OMG imită un cablu Apple Lightning și un cablu USB-C. Dar în timp ce vă încarcă sau vă conectează dispozitivele, un hacker vă fură informațiile sau poate descarcă programe malware.

Nașterea cablurilor OMG Lightning și USB-C

Mai rău încă, acest accesoriu amenințător a fost creat doar pentru a dovedi că oamenii au greșit.

MG, un cercetător de securitate, a creat cablurile OMG. Iterațiile mai recente ale cablurilor OMG imită Cabluri Apple Lightning și USB-C. Acestea sunt folosite pentru a atașa un accesoriu, cum ar fi o tastatură, la computer sau pentru a încărca un telefon sau alt dispozitiv. Cu noile tipuri de conexiune, hackerii au mai multe capacități cu care să se joace.

Omg cablu fulger Usb C

„Au fost oameni care au spus că cablurile de tip C sunt ferite de acest tip de implant pentru că nu există suficient spațiu. Deci, în mod clar, a trebuit să dovedesc că este greșit :),” a scris MG într-un chat online cu cele mai noi cabluri ale sale.

Cum funcționează cablurile OMG

Un cablu OMG creează un hotspot Wi-Fi care permite hackerilor să se conecteze la el. Hackerul își folosește propriul dispozitiv pentru a se conecta la hotspot printr-o interfață a unui browser. Acest lucru le permite să înceapă înregistrarea apăsărilor de taste ale persoanei care utilizează cablul OMG.

Aceste cabluri au un implant pentru a-și face treaba murdară și acum au și funcții de geofencing. Acest lucru permite hackerului să înceapă să fure date sau să descarce malware în funcție de locație.

„Se împerechează cu funcția de autodistrugere dacă un cablu OMG părăsește domeniul de aplicare al angajamentului tău și nu vrei ca încărcăturile tale să se scurgă sau să fie rulate accidental împotriva computerelor aleatorii”, a spus MG.

Omg cablu fulger spiralat

„Am testat acest lucru în centrul orașului Oakland și am reușit să declanșăm sarcini utile la peste o milă”, a continuat el. Aceasta este o realitate înspăimântătoare.

Cablurile OMG au acum tehnologie USB-C înseamnă că hacking-ul nu se limitează doar la computere – acum atacurile pot fi efectuate și pe smartphone-uri și tablete. Noile capabilități ale cablului OMG îi permit să fie utilizat pentru a schimba maparea tastaturii și a falsifica identitatea dispozitivelor.

Ca o reamintire, hackerul nu folosește cablul OMG pe computerul lor – cablul a ajuns cumva cu o victimă nebănuită. Utilizați acest lucru ca un avertisment pentru a nu folosi niciodată cablul unui străin, deoarece este posibil să nu fie nevinovat. Și nu lăsați dispozitivele conectate când plecați. Un hacker ți-ar putea schimba cablul pentru un OMG.

A nu părăsi computerul sau dispozitivul este doar o măsură de securitate din multele pe care le puteți lua. Începeți cu aceste sfaturi de securitate mobilă. Implementați aceste setări de securitate iOS, apoi citiți despre aceste aplicații Android „periculoase” și ștergeți-le imediat de pe telefon.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x