California permite mașinilor autonome să taxeze pasagerii

California permite mașinilor autonome să taxeze pasagerii
⌛ Reading Time: 3 minutes

Afacerea vehiculelor autonome ticăie într-un ritm de melc. Toți jucătorii vor să fie primii care își pun vehiculele pe drum, dar un vehicul complet autonom nu a fost eliberat pentru consumatori. Un mic pas a fost făcut recent în California, când unei companii i s-a permis să taxeze pasagerii pentru plimbări cu mașinile sale autonome.

Permisiunea de croazieră

Cruise, divizia de autoturisme a General Motors, a fost aprobat de Comisia pentru utilități publice din California (CPUC) pentru a percepe tarife pentru pasageri pentru plimbări în robotaxis.

În ultima lună, CPUC a permis Cruise să fie prima companie autonomă de autovehicule care oferă teste în jurul vehiculelor fără șofer în jurul orașului San Francisco. Croaziera a solicitat un permis pentru a percepe o taxă pasagerilor, precum și livrările.

Anul trecut, Cruise și-a prezentat vehiculul prototip, Cruise Origin. Îi lipsesc volanul, pedalele sau comenzile de conducere. În mai puțin de doi ani, urmează să înceapă producția la uzina GM DetroitHamtramck.

Microsoft a anunțat la începutul acestui an că a încheiat un parteneriat cu Cruise.

Alte companii auto autonome

Alte șapte companii au, de asemenea, permise CPUC, dar nu pot oferi călătorii fără șofer. Acestea includ Waymo, Zoox și Aurora. Aproximativ 55 de companii au permise DMV din California pentru a testa vehicule fără șofer. Singura dintre aceste companii care primește un permis comercial pentru autoturismele sale autonome este Nuro, dar nu are voie să transporte pasageri.

În altă parte, compania auto autonomă Google, Waymo, a anunțat că lucrează cu Google Maps să solicitați taxiuri Waymo One fără șofer direct din aplicația Google Maps. Dacă vă aflați în zona metropolitană Phoenix, puteți utiliza aplicația pentru a solicita călătoria dvs. în loc să faceți pasul suplimentar de a deschide o aplicație separată după ce ați găsit locația dvs. în Google Maps.

Lucrările mele personale

Acesta este următorul pas pentru Waymo. Funcționează în zonă de câțiva ani. Atât Cruise, cât și Waymo fac pași relativ mici pentru industria autovehiculelor autonome, dar este clar de ceva timp că calea trebuie parcursă prin livrări și partajări de călătorii.

Un obstacol în calea autoturismelor autonome a fost numărul de decese atașate acestora. Citiți mai departe pentru a afla despre prima moarte pietonală cauzată de o mașină autonomă în 2018.

Cât credeți că va trece până când mașinile complet autonome vor apărea în mod regulat pe drumurile noastre? Ai avea încredere într-un serviciu de pasageri care funcționează printr-o flotă auto autonomă? Spuneți-ne în comentariile de mai jos.

Credit de imagine: Croazieră, Waymo, și domeniul public<

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.